Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Aries6 píše:
Taky jsem hledala nějaký funkční krém. Ale mazat se pořádně můžu jen na noc, jinak celý den pořád ruce nějak močím - nádobí, úklid,…
Ale na noc se mažu SOS krémem od Cien z Lidlu. Je to skoro jak vazelína a fakt mi to pomáhá. Ruce mám jinak šmirgl a taky mi praskají.
Ten je dobrý, je vážně skoro jako vazelína. Mě teda po čase začal alergizovat, což je škoda, měla jsem ho ráda.
Mám taky problém v zimě ruce mi celé praskají, letos jsem objevila zimní krém od Baley v Dm a je úžasný, stojí 30 kč a je jak vazelína ale rychle se vpíjí
chce to mazat opravdu pořád, ješte používám na noc bavlněné rukavice, dám mega vrstvu krému, natáhnu rukavice a ráno mám ruce dokonale zhydratované a prasklinky jsou pryč ![]()
Zkoušela jsem už všechno možné, ale nic nepomohlo, každou zimu do krve.. ale nějaké časté mazání, to není pro mě, nesnesu ten pocit ulepených rukou, takže namažu a hned utírám ruce do ručníku.. na noc rukavice, to bych neusnula
záděry mám teda celoročně, ruce mám vážně ošklivý, asi se s tím budu muset smířit ![]()
@Ni.kolinka17 Nevím, jestli se ještě prodává, ale kdysi jsem si kupovala v lékárně kalciovou mast. Trpěla jsem v zimě na suché hřbety rukou, vždycky mi zčervenaly, praskaly… Tahle mast zabrala okamžitě, namazala jsem na noc a ráno byly ručky krásně hebké.
@Tamtama Mám to podobné, mažu si je jen večer, přes den mi to strašně vadí. Jako že mám ruce příšerné, bych se i smířila, kdyby mi tak nevadilo, když se jimi něčeho dotknu, ohýbám je… (mám je strašně vyschlé nejvíce v kloubech mezi články prstů), je to hnusný pocit. Vadí mi i se jich dotknout, nebo když si třeba oblékám kabát, mikinu… a natahuji rukávy přes ruce.
@Lollitka píše:
@Tamtama Mám to podobné, mažu si je jen večer, přes den mi to strašně vadí. Jako že mám ruce příšerné, bych se i smířila, kdyby mi tak nevadilo, když se jimi něčeho dotknu, ohýbám je… (mám je strašně vyschlé nejvíce v kloubech mezi články prstů), je to hnusný pocit. Vadí mi i se jich dotknout, nebo když si třeba oblékám kabát, mikinu… a natahuji rukávy přes ruce.
A nebylo by lepsi se naucit fungovat s namazanymi rukami? Clovek toho ve skutecnosti snese… Mne staci, kdyz mi oschne kuze na loktu a boli to.
@Kriss Tina @eviska22 lipobaze je bezkonkurenčně nejlepší, ale je na předpis od kožního lékaře
@Tunrida No já vím, že by to asi bylo lepší, ale přijde mi, že pak vše upatlám (oblečení, obrazovku mobilu, klávesnici…), tak nevím.
@Tunrida to se nenaučím, prostě mi to vadí, jak všechno, na co sáhnu, je upatlané
Po umyti na jeste mokry ruce trochu oleje, olivovy, kokosovy, nebo karite
Já dám vždy na noc rukavice a krém na ruce od Oriflamu a když je nejhůř tak jejich zázračný kelímek. Na rukavice se dá zvyknout.
Mám to samé, jen ne na bříškách, ale na kloubech a mezi prstama, do krve popraskané, nepomáhalo prakticky nic, no a letos jsem dostala Super kokos s rakytníkem, mazala jsem na noc, je to vlastn olej a po třech dnech uplně super ![]()
@stinga muze je predepsat jakejkoliv doktor, me ji predepisuje pediatricka, kdyz tam du s malym a dycky si necham napsat o baleni vic abych mela i pro sebe ![]()