Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Poraďte prosím dobrý krém na ruce, jen přijde zima, mám hrozný problém se suchými a praskajícími bříšky prstů, což je dost bolestivé
naposledy jsem měla neutrogenu a žádný zázrak.
Používám krémy s bambuckým máslem od Manufaktury. Dobrá je i značka Locitaine.
Yves Rocher maji ruzne kremy mamka ma stejny problem a nemuze si je vynachvalit krasne promazou a hned schnou nenechavaji mastny film ![]()
Co obyčejná vazelína? Nebo konopná mast, nejlépe domácí. Taky je dobrá modrá Indulona.
Kolem Manufaktury jsem dnes šla a vůbec mě nenapadlo, že tam… no, je to děs, krom toho, že to fakt bolí, tak esteticky vůbec nic pěkného ![]()
@Tunrida vazelínu nemůžu, strašně mi vadí ta konzistence, je to až taková fobie
ale děkuji
@Ni.kolinka17 na suchou kůži bych zkusila tu vazelínu, mám nějakou v kalíšku od balei a používám ji na suchou kůži na loktech a krásně funguje. RUce bych zkusila na noc namazat a šoupnout do nějakých tenkých bavlněných rukavic (ale nevím, jestli se to nebude nějak prát s tím popraskáním, to nemám zkušenost)
Stopro excipial repair - naprosto top krém na ruce - používá i přítel, co má neustále zničené suché ruce z práce a vždy pomůže
vyzkoušela sem letos, ale tenhle je fakt za mě nejlepší ![]()
Doporucila bych neco mastnejsiho s lanolinem(klido indulona) ovcim oslim nebo kobylim mlekem. Hlavne nic kde je hlavni slozkou glycerin a taky pozor na jednodruhove oleje (hlavne kokosak a bambucke maslo -jejich premira vysusuje). Asi by neskodil i obsah arnicy mesicku konopi apod. Konkretni produkt vsak nedoporucim - vse si vyrabim sama…
Příspěvek upraven 30.12.16 v 22:28
@xLucikx píše:
Stopro excipial repair - naprosto top krém na ruce - používá i přítel, co má neustále zničené suché ruce z práce a vždy pomůževyzkoušela sem letos, ale tenhle je fakt za mě nejlepší
Ten taky můžu doporučit ![]()
Ja si mazu ruce lipobazi, dr ji predepsala malymu na suchou kuzi a nadherne to promasti ![]()
Mam atop. ekzem na rukou a za me je top modra indulona, nebo Lipobase. Vyzkousela sem vse mozne, ale ani nejdrazsi krem se mi neosvedcil tak, jako tyhle dve. A pak jeste domaci konopna.
Excipial protect jako ochrana před rozpraskáním. S tím repair nemám žádnou zkušenost, ale pokud je tak dobrý, jako ten protect, tak bych neváhala. Pětiletý měl z atopu v zimě ruce rozpraskané opravdu do krve, zbytnělá a popraskaná kůže. Od doby, co mažu Excipialem, se nám to již nestalo. Občas se na to vyfláknu a jak začne mít ložiska „jako struhadlo“, hned pořádně promažu, stačí pár dní a zase pohoda.