Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A pes nejdražší bundy, ani se to nemusí přepočítávat na množství materiálu ![]()
@teroonka píše: Více
Super, díky, manžel se tam zítra stavi, až pojede vyzvednout balík
Ja dekam z Hery linecké, lip se mi s testem pracuje, ostatni cukrovi z másla.
Heru bych na peceni klidne pouzila, ale do krému vubec, je cítit, ze to je rostlinné, margarinove, v buchte se to muze ztratit, ale krém ne.
Hera je skoro nesmrtelná, schovej ji na později, az se bude hodit ![]()
@kata02 a já co mi tu furt chybělo, no samozřejmě diskuse Hera versus máslo
díky zakladatelko. Já teda máslo ![]()
Kamarádka dělala pařížské rohlíčky a krém byl z Hery a byly fantastické. Nic lepšího jsem nikdy nejedla (vánoční cukroví). Dala mi recept, zkoušela jsem, chuťově famózní, ale nikdy je nemám tak krásné jako ona. A navíc je to děsná práce.. ![]()
Ale chuťově v tom Hera fungovala skvěle.
Jinak sama dávám všude jinde máslo.
Ale možná zkusím dám ji do Salka.
@JaneWalker píše: Více
Napsala by jste recept? Ja delala nakonec včera krém z másla a salka ale myslím že když by tam byla na hera tak by v tom snad ani nebyl takový rozdíl, záleží asi jaké krémy
Tak jsem zkoušela krém z hery sama at mam zkušenost a vůbec to neni špatný jak tu všichni psali, musím říct že samotná chuť másla mi moc nechutná, ale ta Hera má chuť příjemnou buďto se salkem nebo s čímkoliv dochuceném, a co jsem četla tak ta Hera ani není škodlivá v malém množství, dřív Hera nebyla vhodná ale co jsem ted četla tak to pokročilo lepším směrem a samotná Hera je podobná složením másla
![]()
@kata02 no, to bych zase trochu přibrzdila… Chuťově to můžeme každý vnímat jinak, ale už z principu Hera nemůže být nikdy ani vzdáleně podobná složením máslu, protože už výchozí surovina je diametrálně odlišná, je to porovnání rostlinného a živočišného tuku. A teď neříkám, co je dobře a co špatně, jen se prostě jedná o absolutně odlišné tuky.
O vnitřnostech z kapra se tu s nimi každoročně hádáme. někdo koupí kapra, zváží a zaplatí, nechá si ho zabít a vykuchat, ale vnitřnosti nechce, tak je znovu prodají dalšímu, který chce extra vnitřnosti za nesmyslnou cenu, ne symbolickou. Vždy se s někým kdo je nechce domluvíme u kádi, ale ty jejich pohledy by nás mohly i zabít někdy. ![]()
jinak heru do pečeného těsta, půl na půl s máslem. do nepečenýho a krému nee.
Chuťově to můžeš vnímat jak chceš, ale je to prostě hnusná srajda majda, kterou bych si nezaplácávala tělo.
Ja dávám beru jen do vánočky. Udrží ji déle vláčnou a krásně měkkou. Kdyz se da jen máslo tak treti den je to jako drť
Jak se někomu dostane do lednice spousta hnusu jako je Hera?