Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi,
úplně tě chápu a taky se přidávám s modlitbou. Každý den teď i přes poledne se stavuju v blízkém kostele v centru města na pár minut na ztišení a modlitby, přidám dnes i za toho chlapečka.
Jen se chci zeptat - ta kamarádka s chlapečkem žijí tady v Česku? Nebo kde je v nemocnici? Já v prvé chvíli myslela, že jsou v té Indii…a kolik je chlapci let? Omlouvám se za zvědavost
Ahoj všem,
děkuji moc za vaše přímluvy. Stále nic nového nevím. Stále na ně myslím a není mi vůbec dobře…
Gerbi: posílám SZ.
Opatrujte se všechny.
D.
harpyje píše:
Z hlubin k Tobě volám, Hospodine…
Pane, pospěš jim na pomoc.více jindy. příští týden by měl být klidnější.
Přidávám se… ![]()
ahoj holky - nějak od narození K. uz píši jen s ní na rukou - k čemu je mi, že umím psát všema deseti? ![]()
Už se těším na další Jesličková miminka - uz jste přeorganizovaly domácnosti kvůli dalšímu členovi?
Rafuško - jak proběhly dovezeniny? Fakt to strašně letí.
Včera jsem ani na bohoslužbě nebyla, na ranní byl muž a druhá už se nějak nevešla do programu. Začala jsem trochu učit - je to fajn, aspon se odreaguju, jen to tedy chce zavést nějaký režim, zatím mám všude binec, který stíhám jen mírně pofackovat - děti ted taky nějak potřebujou víc asistence při hraní, to je novinka, tak tu je uklizeno jen večer- jinak překážková dráha.
v posledních měsících k nám taky často chodí soused trpící demencí, když zapomene klíče, nebo zapomene, že klíčema se dají otevřít dveře a jít k sobě domů, nebo jen tak na pokec - docela ho i ráda vidím, pro děti změna v šedi dne
. (ještě že dobře spí, a nezvoní na nás ve dvě v noci
, to bych na něj sprostě ječela bo spánek mi nikdo brát nesmí ![]()
Taky je mi v poslední době blbě, říkala jsem si jestli třeba ledviny, jak ze mně děcka často skopou peřinu a já se probudím zimou - no aspon jsem se přiměla dojít k obvoďákovi, ledviny zrovna asi dobrý, ale krevní testy nic moc, dnes jsem byla na dalších, rozšířenějších a příští týden půjdu na sono břicha -tak si na mne vzpomeňte, at je to něco snadno řešitelného.
Všem marodům posílám objetí, je to otrava, zvlášt když děti jsou nemocné. -Tak rychlé uzdravení všem.
A těším se, že si přečtu zprávy od vás.
AHoj,
ještě jednou díky za modlitby… bohužel stále nevím nic nového, protože asi ani žádný posun nenastal. Lámu si hlavu, jestli můžu kamarádku kontaktovat…? Prožívá asi hrozné chvíle, ale jsou tady sami, nemají zde žádné příbuzné ani přátele… nechci být nějak dotěrná, tak to asi nechám na ní, však ona dobře ví, že jsem v duchu s ní… ![]()
Prosím tě, Harpy, ještě ty straš… Přidávám modlitbu, samozřejmě! Doufám, že je to jen nějaká přechodná zdravotní indispozice - odhaduju, že jsi asi hodně vyčerpaná a tělo začíná protestovat…?
Měli jsme jet s Danečkem na to předtransplantační vyšetření do Motola, v druhé polovině února… Vzhledem k okolnostem s akcí Děkujeme…, jsme co by plánované vyšetření odloženi na neurčito…
Co k tomu dodat…
Ještě tu házím tip na jednu podnětnou diskuzi, která zde běží… :https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
Něco jsem jim tam minulý pátek napsala (od té doby se diskuze pohla do dnešních dnů), protože jsem už nemohla snést připitomělé schizofrenní názory typu: přeji malé brzké uzdravení, ale já bych si postižené dítě nenechala, protože… Jinými slovy: vy jste nějací divní, jít na potrat - to je to nejlepší řešení přece…!
Pěkný večer!
Demi- díky za odkaz , už déle jsem v té diskuzi nebyla. Nějak nechápu, jak má potřebu někde DE FACTO psát pod příběh o dítěti své názory, že kdyby se mělo narodit to dítě jemu, že by ho zabil
Mám chut použít jeden smajlík, nestojej mi ty kreatury za více slov.
A víš že jsem čekala koho se ta stávková akce z okolí dotkne? Zrovna vy- jako byste neměli nlaoženo už dost. Doufám, že už to ted rychle ukončej a bude se opět normálně ordinovat . grr. Snad vás neodloží moc daleko.
A se mnou si starost nedělej, ono se to nějak vyvrbí, minulý týden jsem byla dost přešlá, ale už jsem se zberchala. po tom sonu napíšu co a jak - co mne nezabije, to mne posílí ![]()
Ahoj holky!
Sice riskuju vyházení celého spodku skříně, ale musím napsat alespoň pár řádek.
Dovezeniny máme dnes. Myslím, že snad i přesně na minutu, co jsme si dovezli Aňulku domů. Já pořád slzím, Aňulka rabuje a když ji pokárám, tak mi dá pusu. Copak se na ni můžu zlobit?
Brácha udělal Aňulce botečky, je v nich kočka. Musím vyfotit. My jsme jí dali punčocháčky a sušenky. Dokonce si nechala potřepat rukou, i když levou.
Byli jsme na plese. Manžel vystupoval a já se šla na něj podívat do zákulisí a už mi byl přidělen prodej lístků do tomboly. Tak jsem se snažila. Viděla jsem sice jen 2 vystoupení ze 3 a nezatančila si vůbec, ale i tak to byla změna. Vždy mě pálí na noze klenba pod prsty a tentokrát nic. Příští rok to bude ještě lepší.
Manžel byl minulý týden na konkurzu. Ještě než přijel domů, tak mu poslali mail, že ho nechcou. Takže nějak bojujeme dál.
Moc děkuju všem za motlitby a přání. Už jsem si vás adoptovala. Mám vas jako rodinu, se kterou je mi moc dobře.
Snad večer písnu víc. Musím udělat oběd.
Opatrujte se.
R.
Asi se jsem uklikla, já nejsem anonymní. Já jsem Rafuska a minulý příspěvek je ode mně.
R.
Ahoj Rafi - my jsme tě poznaly
, podle fotky! Je super, že sis taky trochu vyrazila. My s mužem nyní už pár pátků večer, když děti usnou, svěříme je našim a jdeme do zdejšího Café baru na nealko koktejl. Mmmm, miluju pátky…
Dovezeniny musely být skvělé, mám radost.
Ahoj. Demi.
Čau babuleny!
Tak zase se nám tu pytlíkuje veselé se smutnějším, ale co už, nějak se s tím poperem, že.
Rafu, s tím kramařením mi silně připomínáš jednoho mladého pána, kterému zrovna nadávám, aby ze sestřiny (zvýšené) postele neshazoval žádné hračky, které jednak nejsou jeho a jednak je může rozbít. No, vzhledem k tomu, že už mu to říkám několik měsíců a dnes asi podesáté
.
Harpyje, neblbni, si ještě mladá roba, nemoci rychle odežeň od prahu! Já plánuju, že budu spát v pytli, aby se ke mně nikdo nedostal a měla jsem alespoň v noci pokoj ![]()
Demi, Děkujeme…už ani nebudu komentovat, rozepsala jsem se jinde a přestože chápu řadu argumentů tak postup LOK, načasování a dikci nemohu přenést přes srdce ani rozum. Navíc se bojím, že to vzbudí všeobecně rozpory ve společnosti (viz policisté, hasiči atp.), že jedni jo a další ne. Jak říkám, radši to už nebudu řešit ještě tady. My zas máme od naší endokrinoložky požadavek na genetiku do Brna (Bětka zas nějak nepřirůstá
) a zatím ticho po pěšině, ale zas tak moc mě to netrápí, protože pravděpodobnost nějakých vrozených vad nebo syndromů je snad malá, ale už bych to přece jen chtěla mít za sebou. U vás je to fakt
.
Jinak konečně od včerejšího pátku jsem snad po měsíci zdravá. To je taková úleva. Sice Matouš momentálně blbě spí, takže jsem pořád jak zombie, ale kdyby nic horšího. Mějte se ![]()
Ahoj holky,
Harpy posíláme modlitbu, at to není nic vážného.
Rafusko s tou prací to určitě vyjde, Pán určitě hledá to pravé pro manžela.
Demi moc na vás myslíme, to mě mrzí, že vám to odložili v té Praze a co Petřík jak to dopadlo s ním?
My taky zase marodní kolotoč, od včerejška mám na atb Terezku a Zuzanku a dneska jsem lítala s Anetkou k dětské, na odběry a na krční, zase dostala šilenou laryngitidu no a je už taky na atb. Mezitím jsem byla u zubaře dostala jsem zánět do zubu včera mi ho čistila a zánět stále pokračoval, do rána jsem nespala, byla jsem uplně zoufalá, dokonce jsem šáhla po prášcích, dneska mi to zase čistila trhala nervy, tak mám pusu nateklou bolavou, do toho děti marodi a manžel taky závislý na mě. No v práci mi dali naštěstí volno ale zítra musím, manžel má taky kontrolu tak ho tam musím před prací zavézt.No perný týden.
Všem požehnaný týden Barča
Maky zdravím taky jsem jako zombi tak zombi zdraví zombi, dr. v práci mi říkal, když jsem přišl ano vy teda vypadáte. To potěší co? ![]()
At ti zdraví vydrží a nakaz zdravím i nás tady.
Barča
Všechny vás zdravím
Chodím dočítat pravidelně, jen nepřispívám … Hezky se to ale čte. ![]()
lamvinku, taky mám doma kolenkaře, 6× obě, 3× křížové vazy, 3× „jen“ meniskus. Doufám, že to píšu dobře, bo tu není, aby mě opravil, je v Itálii na fotbale s otcem Víťou.
Moc bych si přála, abyste se všechny měly líp, vy i vaše děti, ať už zdravotně nebo finančně. ![]()
Ach jo, nemoci. To je horor. My naštěstí jsme jakž takž zdraví. Aňulka měla po očkování 4. Hexy 2.a 3. den horečky, ale zvládly jsme to. Dokonce i moje záda a že jsem se chvílemi bála.
Barčo, u vás se ty nemoci točí a nechcou vás pustit. Jaro na mě, potvůrky!!! Přeju rychlé vyzdravění. Manžel už může trochu zatěžovat nohu? Napiš, jak dopadl na kontrole. Já myslím že na 1*.
Demi, snad se doktoři brzo dohodnou a vás brzo pozvou. Myslím na vás. Co Honzík, už je doufám dobře.
Harpy, ledviny ne. Určitě. Já jsem zmrzla na motorce a i když jsem myslela, že ledviny, tak ty to nebyly. jen záda. Ale to jsem se nemohla nic, stát, ležet ani sedět. Ale jestli máš, ledviňák je super. Případně ti nabalím náš nepoužívaný…
Opatrute se, myslím na vás. Tak aspoň škytejte. ![]()
R.
Ahoj holky, jen hlásím, že čtu, ale moc nepíšu a dneska mám nějaké podrážděné oko, slzí mi, tak to nenapravím.
Maky, mail jsem dostala, napíšu.
Rafuško, krásné fotky, Tebe bychom opravdu poznaly, i kdybys zůstala anonymní.
Dneska jsem šla obhlédnout kočárky, už je načase. Starý jsem úplně zrušila a putoval už dávno do sběrného dvora. Vybráno zatím nemám, ale koupila jsem miminku aspoň soupravičku do porodnice, na to jsem se těšila, ať má něco fungl nového.
Moc zdravím všechny ![]()