Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Tak já jako OSVČ, který je v rozjezdu (řádu 1-2 let od založení), tak problém pocítím silně. Rezervu nějakou mám, ale nejsou zaplacené vstupní náklady, potřebujeme také jíst a bydlet, máme závazky. Menší živnostníci, co jedou na sebe, většinou nemají velké rezervy. Např. truhláři, kteří pracují sami na sebe - mají tedy omezenou 30ti denní měsíční sílu na výdělek - tím jsou jejich výdělky zároveň omezené. A to samé i ty kadeřnice, kosmetičky apod. Teď lidi nebudou mít zájem o výrobu, služby na prodejnách/ve studiích využívat nemohou. Nebude práce, nebudou peníze. Rezervy padnou a konec v nedohlednu. Strach máme všichni.
Hele my treba nasetreno mame a kdyz se uskromnime, pul roku na usporach prezijeme, i kdyby prijem vypadl uplne. Zatim to vypada na nejakyhc tech 60% z prekazky na strane zamestnavatele, ale neplacene volno je ve hre taky. Ja jsem na RD teda, mluvim o manzelovi - a ten se do prace dostane az jako uplne posledni (cetsovni ruch). A to se jeste modli, aby se mel KAM vratit…
@Prof. Farnsworth píše:
Na facebooku jsem četl výzvu - až krize skončí, nakupujme české výrobky, choďme do restaurací, jeďme na dovolenou v ČR. Podporujme české výrobce a podnikatele.
S tím souhlasím.
Bohužel lidi zas nacpou peníze Turkovi, který Evropu stihne ještě během koronavirové krize vydírat a prorážet ploty migrantům ![]()
@Anonymní píše:
Moje mamka je kosmeticka a naprosto reálne přemýšlí o tom ze to zavře, ono to není o tom mít finanční rezervu na živobytí, tedy jídlo, nájem/hypo ale je to i tom, ze musí zaplatit sociální/zdravotní/ nájem a najednou jsi úplně někde jinde než běžný zamestanec. Takže ono je rezerva a rezerva. A upřímně nevím kolik myslíš ze taková kosmeticka vydělá a kolik z toho úsporu. S manzelem máme firmu a ano máme rezervy, takže nějakou chvilku to utahneme, ale upřímně děláme to za účelem zisku, takže v momentě kdy nemůžu vydělávat, dávám výpověď všemu co mužů, aby moje rodina nezivorila, i když mi muže být zaměstnanců lito.
bohužel, toto je případ zbytné služby, která zanikne. Totéž řada kadeřnictví, úpraven nehtů…A po krizi půjdu spíše zaplatit odložené dluhy či hypotéky, než si jít prodloužit řasy. ![]()
@pionyrka píše:
No jsou dva druhy, ti kteří mají hodně a chtějí ještě víc a z toho co už mají nasysleno se nechtějí dělit s ostatními, třeba zaměstnanci. A pak ti druzí, kteří co vydělají tak hned utratí nebo vloží znovu do podnikání. Já mám třeba známého, který měl autoopravnu malou dělám sám na sebe bez zaměstnanců a to co vydělal utratil a žádnou rezervu netvořil no a pak onemocněl a podnikání zkrachovalo. A jak tady někdo psal, že bude odděleno setmění od plevele tak to asi i nastane. Vemte si třeba Polreich ten je podle mého hodně za vodou a všude ho teď vidím, že ma strach jak dlouho to bude trvat tak tam si myslím, že je to ten první případ.
Přesně tak, s tím Polreichem, jsem si řákala, že mu to není blbé.. podle mne musí být za vodou.. i jsem četla od jeho zaměstnanců, jak vydělával a jim platil minimum, klasické neplacení daní apod..
@Anonymní píše:
Přesně tak, s tím Polreichem, jsem si řákala, že mu to není blbé.. podle mne musí být za vodou.. i jsem četla od jeho zaměstnanců, jak vydělával a jim platil minimum, klasické neplacení daní apod..
No tvl, silná slova anonymko. Hodně mu závidíš, nebo kde přesně je tvůj problém?
Nebo Máňa říkala a tak je to na tuty směroplatné?
Jestli někdo začne podnikat a nemá rezervu je to jeho problém
. Když nemá prachy, nemá podnikat. Normální člověk si taky nevezme hypotéku když na ní nemá. Podnikání je snad o tom mít v první řadě na náklady a zaměstnance a až potom může mít peníze do své kapsy.
Tak u Pohlreicha a jiných známých šéfkuchařu to fakt bude problém.. Konkrétně Pohlreich provozuje 3 restaurace na lukrativních místech, takže tam budou měsíční nájmy ve stovkách tisíc, jeho hlavní kuchaři taky nebudou nejlevnější, tam bych počítala náklady zaměstnavatele minimálně 100 000 měsíčně na 1 kuchaře, pak platí číšníky, úklid, účetní.. Budou to miliony měsíčně… A i když rezervy mít bude, tak dat měsíčně několik milionů a nemít žádný zisk, neni příjemný pocit a otázkou je, jak velké ty rezervy má.. 1 měsíc určitě zvládne, ale třeba půl roku už je moc dlouhá doba..
Zrovna dnes psali o nějaké vyhlášené restauraci v Praze, že tam běžně měli denní tržby mezi 250 - 300 000 Kč, to je prostě velký výpadek.
@krajta píše:
Jestli někdo začne podnikat a nemá rezervu je to jeho problém. Když nemá prachy, nemá podnikat. Normální člověk si taky nevezme hypotéku když na ní nemá. Podnikání je snad o tom mít v první řadě na náklady a zaměstnance a až potom může mít peníze do své kapsy.
Hele treba zrovna teda v manzelove sfere - maji velky cashflow, otaci se tam velky penize, ale taky obrovsky naklady. Ktery zustanou fakt velky i v dobe, kdy dlouhodobe nevydelaji ani korunu. A furt budou paltit strasny prachy, nejen na nejakyhc kompenzacich mezd. Takze rezervy jo, ale nedokazes se pripravit na vsehcno a proste nikdo nejde do podnikani s tim, ze bude treba rok absolutne bez prijmu a pritom stale s vysokyma nakaldama. To se podle me fakt pripravit neda. Nijak.
@sakota píše:
Hele treba zrovna teda v manzelove sfere - maji velky cashflow, otaci se tam velky penize, ale taky obrovsky naklady. Ktery zustanou fakt velky i v dobe, kdy dlouhodobe nevydelaji ani korunu. A furt budou paltit strasny prachy, nejen na nejakyhc kompenzacich mezd. Takze rezervy jo, ale nedokazes se pripravit na vsehcno a proste nikdo nejde do podnikani s tim, ze bude treba rok absolutne bez prijmu a pritom stale s vysokyma nakaldama. To se podle me fakt pripravit neda. Nijak.
Podnikala jsem přes deset let i přes minulou krizi (hodně kamarádů dodnes podniká),takže o tom něco vím a když to nešlo dál, musela jsem to položit, bohužel.
@krajta Já mluvím o velký firmě teda, ale i tak - pokud fakt zavřou hranice na rok/dva, tak končej, na dva roky zavřou a pak se možná znova zvetí. Ale nebudou schopni si udržet nějaké zaměstnance a nejspíš ani stroje do té doby, protože tolik milonů a miliard prostě nebudou mít, když nebudou mít absolutně žádný příjem. Je to na pikaču.
Ježíš, zas jedna, co vi všechno nejlíp.
Žádnej podnik ani podnikatel nemá rezervy na TAKOVOUHLE situaci a je to úplně normální. Na něco takového se připravit nelze. Kolik firem jsi vybudovala, vsevedouci anonymko?
@samá práce píše:
No ty kráso. Vždycky si myslím, že mě mezi elitou zdejších vypatlaných slepic nemůže už nic překvapit a ono jo. Navíc klasická zbabělá slepice, která se pod svůj výkřik nepodepíše ani svým nickem. @admin Můžete aspoň tohle odtajnit, když už jste si tady z toho udělaly sbírku frustrovaných diskuzí? A že se k tomu výstřiku přidal i @B4RC3LON4 se vůbec nedivím.Ani nebudu vyvracet, co jsi napsala za koninu v úvodním příspěvku. Ale výše nájmu nebytových prostor pro podnikání, úvěr na zařízení a režie ti absolutně nic neříká. Vůbec nejde o plat samotného majitele.
edit adminem - umazány urážky
Ano, souhlasím s tebou. Fakt pipiny ![]()
@Anonymní proč anonym? Ty si někdy podnikala? Ty si někdy zaměstnávala další lidi? Platila si někdy někomu mzdu, sociální, zdravotní atd???