Kult dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
11.11.15 00:28
@Adrasteia píše:
@Nimie Na to narážím často - spoustu lidí si myslí, že respektující výchova je taková, že dítě může všechno, ale to je blbost. To, co popisuješ ty, je americký model volné výchovy, kde právě absence nedůslednosti vede nakonec ve většině případů k jednomu velkému průšvihu. Jenže nejhorší je, že i autoritativní výchova neznamená vždycky důsledná výchova a pak se všichni diví, kdeže jsou jako ty výsledky. :roll:

No právě, proto si myslím, že i primárním smyslem toho článku nebylo posuzování stylu výchovy (jakoby tu samotnou metodu), jako spíš problém s tím, kde jsou ty mantinely. Přesně jak říkáš, klidně to může být i autoritativní výchova, ale pokud tam nebude ta důslednost, tak je to problém sám o sobě a žádná změna výchovné metody to nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:28
@Adrasteia píše:
Jsi mě předběhla… :)
:palec: :pankac: vidíme to stejně koukám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
11.11.15 00:29
@jdukolem píše: :palec: :pankac: vidíme to stejně koukám

No já si zrovna říkala, že ti odpovím, ale došlo mi, že bych ti odpovídala tím samým, takže… si to přečti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:32
@Nimie píše:
No právě, proto si myslím, že i primárním smyslem toho článku nebylo posuzování stylu výchovy (jakoby tu samotnou metodu), jako spíš problém s tím, kde jsou ty mantinely. Přesně jak říkáš, klidně to může být i autoritativní výchova, ale pokud tam nebude ta důslednost, tak je to problém sám o sobě a žádná změna výchovné metody to nespraví.

za mě - mantinely jsou práce rodiče.. proto já velmi zvažuju co je pro mě podstatné a na čem trvám, když stanovím hranici = mantinel, tak na ní musím pak i důsledně trvat..a protože jsem velmi líná tak je stanovuju velmi opatrně a s rozmyslem.. nejsme v kasárnách že ano.. takže máme věci o kterých si rozhoduje dítě - př barva trika, na kterýc se můžeme dohodnout - co bude v večeři a přes co vlak nejede př poděkovat, poprosit, mytí rukou po wc atd.. a platí to vždy a všude a je na každém jak si t hranici určí a zda je schopen to dodržet důsledně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:32
@Nimie píše:
No já si zrovna říkala, že ti odpovím, ale došlo mi, že bych ti odpovídala tím samým, takže… si to přečti :lol:
:P :P :P tak jo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.11.15 00:33

@Nimie @jdukolem Tak jsme se všechny tak krásně shodly, to se tady fakt nevidí každý den… A vypadalo to tak nadějně, že i krev poteče… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.11.15 00:35
@jdukolem píše:
za mě - mantinely jsou práce rodiče.. proto já velmi zvažuju co je pro mě podstatné a na čem trvám, když stanovím hranici = mantinel, tak na ní musím pak i důsledně trvat..a protože jsem velmi líná tak je stanovuju velmi opatrně a s rozmyslem.. nejsme v kasárnách že ano.. takže máme věci o kterých si rozhoduje dítě - př barva trika, na kterýc se můžeme dohodnout - co bude v večeři a přes co vlak nejede př poděkovat, poprosit, mytí rukou po wc atd.. a platí to vždy a všude a je na každém jak si t hranici určí a zda je schopen to dodržet důsledně

To jsou pěkný příklady, my to máme doma úplně stejně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:35
@Adrasteia píše:
@Nimie @jdukolem Tak jsme se všechny tak krásně shodly, to se tady fakt nevidí každý den… A vypadalo to tak nadějně, že i krev poteče… :lol: :lol:

já cejtím krev velebnosti :jazyk: :lol: :lol: :lol:
no počkej až dorazí nějaké alternativní- benevolentní a nebo autoritativní - plácající komando.. to se tu semel ajckrajc :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:38
@Adrasteia píše:
To jsou pěkný příklady, my to máme doma úplně stejně. :D

no a pak se takhle hezky snažíš a najednou je spratečkovi skoro 18 ( mýmu staršímu) dívá se na tebe shovívavě, válí žvýkačku v puse, sluchátka na uších mobil v ruce a říká : Klid „madr“ (z angl mother) ňáká podrážděná néé…" a klátivými pohyby jde „teda vynýst ten koš - ty s tím naděláš bysem to vynes, však vím nééé“…
strašně se těším na vnoučata až mu to vrátí :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.11.15 00:40
@jdukolem píše:
já cejtím krev velebnosti :jazyk: :lol: :lol: :lol:
no počkej až dorazí nějaké alternativní- benevolentní a nebo autoritativní - plácající komando.. to se tu semel ajckrajc :jazyk:

Ale ty dorazí až zítra (teda už dneska, sakra, ten čas nějak letí :cert:), takže nebudu mít dneska v noci zlý sny o autoritativních a benevoletních matkách… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.11.15 00:42
@Adrasteia píše:
Ale ty dorazí až zítra (teda už dneska, sakra, ten čas nějak letí :cert:), takže nebudu mít dneska v noci zlý sny o autoritativních a benevoletních matkách… :lol:

no jo až ráno bude mela :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
11.11.15 00:44
@jdukolem píše: :P :P :P tak jo :mrgreen:

ježiš mě se tak líbí jak v těch upozorněních od tebe mám „jdukolem Vás zmínila“, tak se vždycky směju tomu „jdukolem Vás“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
11.11.15 00:45
@jdukolem píše:
no jo až ráno bude mela :P :lol:
:cert: :cert: jsem to teď chtěla napsat, to se nedělá takhle předbíhat :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.11.15 00:45
@jdukolem píše:
no a pak se takhle hezky snažíš a najednou je spratečkovi skoro 18 ( mýmu staršímu) dívá se na tebe shovívavě, válí žvýkačku v puse, sluchátka na uších mobil v ruce a říká : Klid „madr“ (z angl mother) ňáká podrážděná néé…" a klátivými pohyby jde „teda vynýst ten koš - ty s tím naděláš bysem to vynes, však vím nééé“…
strašně se těším na vnoučata až mu to vrátí :mrgreen: 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Dám k dobru historku o benevolentní výchově: V metru matka v brýlích s dítětem, které neustále z nudy okopává starou paní sedící před ním. Ta vysílá zoufalé pohledy k matce dítěte. Pak se ozve, jestli by jako paní nemohla chlapečkovi něco říct. Ta se na ni užasle podívá a povídá: Ale paní, my máme volnou výchovu. Metro přijede do stanice, zvedá se mladík a chystá se vystupovat. Nejdřív však přistoupí k dotyčné paní a pronese:„Ty vole, to ti schvaluju, já měl taky volnou výchovu!“ Následně vytáhne z úst žvýkačku, nalepí ji dotyčné dámě na brýle a s hlasitým „čau“ opouští metro.

Příspěvek upraven 11.11.15 v 00:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
11.11.15 00:46
@jdukolem píše:
strašně se těším na vnoučata až mu to vrátí :mrgreen: 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: áááááááááááááá, chcípám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí