Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na mě jsou to už až moc svalnaté postavy, přílišná zátěž kloubů a nepřirozené stravovací návyky.
U holek mám radši štíhlou, pevnou, pružnou postavu s vytrénovanými svaly - třeba u tanečnic, cvičenek pole dance (s tyčí), hezká je postava z inline bruslení + pilates, apod.
U kluků mi přijde hezká TROCHU svalnatá postava z posilování nebo fyzické práce + k tomu fyzická zdatnost.
Nelíbí se mi takové postavy, je to už moc. Za zdravé to rozhodně nepovažuji. Ale je mi úplně jedno, co kdo dělá ve volném čase a se svým tělem, takže to neřeším.
Takové postavy se mi nelíbí a úsilí do toho vložené neobdivuji. Svaly vypadají pěkně, ale jen pokud jsou výsledkem fyzické práce a nebo se ten dotyčný prostě zdravým způsobem hýbe. Nelíbí se mi ta posedlost vlastním vzhledem, navíc je dle mého názoru výsledek ve valné většině případů groteskní. Je to odpuzující. Čas se dá využít jinak. Lépe. ![]()
Já sama jsem teda absolutní nesportovec, ale nelíbí se mi to.
@Russet píše:@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, co si „průměrná“ česká žena/muž myslí o kulturistice, soutěžích bikini fitness atd. Líbí se vám taková vypracovaná těla? Setkali jste se s nějakým skalním příznivcem? Obdivujete tu dřinu, nebo vám to přijde jako ztráta času? Nevím, jen nahazuji, protože pro někoho to opravdu může být náplň života, pro jiného pruda… tohle je o každém a žádná univerzální pravda neexistuje.
Vedla jsem takovou vášnivou debatu s pár chlapy, no, úplně jsme se v názoru nesešli, a když jsem pak nad tím přemýšlela, musím říct, že i oni měli pravdu, ale k debatě se už vracet nechci. Svůj názor si zatím nechám pro sebe, nechci, abychom se tu nějak přeli, jde mi o čistě subjektivní názor nás obyčejných smrtelníků. Prosím o anonym, nemůžu vyloučit, že sem třeba někdo z nich nechodí (bylo by to divné, ale mockrát se mi potvrdilo, že náhoda je blbec), tak bych nerada propálila svůj nick, díky za respekt, příp. smazat. [ /citace]Hrozně ráda bych měla takovou motivaci cvičit, ale nechtěla bych mít takové tělo. Osobně se mi líbí normální ženské křivky posílené třeba pilates. Myslím, že běžným mužům se přecičená naleštěná osolárkováná babochlapka taky nelíbí. Možná jen těm, co denně činkují taky. Třeba Mašlíková se mi ve vrcholné formě nelíbila, ani „blbá blondýna“. Se skalním příznicem jsem se nesetkala, neboť do takových společností nechodím.Vid´, já se divila, že do toho ta Pazderková šla. Neslušelo jí to.
@Taktinevím píše:
Vid´, já se divila, že do toho ta Pazderková šla. Neslušelo jí to.
Asi potřebovala něco dokázat. Někdy je asi je jednodušší najet na nějaký režim a mít vše nalajnované, člověk se soustředí na jednu věc a maká.
Mně se to prostě “přihodilo”. Dřinu neobdivuju, proč, manžel třeba jezdí na kole a běhá mnohem víc než já cvičím, tak proč by to měl někdo obdivovat. Každý děláme své koníčky proto, že nás baví. Já miluju sport u kterého je nutný síla a fyzička a abych ho mohla dělat víc, tak jsem posilovala. No, a najednou koukám - svaly. ![]()
@Russet píše:
Hrozně ráda bych měla takovou motivaci cvičit, ale nechtěla bych mít takové tělo. Osobně se mi líbí normální ženské křivky posílené třeba pilates. Myslím, že běžným mužům se přecičená naleštěná osolárkováná babochlapka taky nelíbí. Možná jen těm, co denně činkují taky. Třeba Mašlíková se mi ve vrcholné formě nelíbila, ani „blbá blondýna“. Se skalním příznicem jsem se nesetkala, neboť do takových společností nechodím.
@Anett.taa píše:
No ona bikini fitness může pod oblečením vypadat docela nenápadně, třeba jen tak drobně.. ale pak se chvilku pred závody odvodní, nahoni svaly, naolejuje, jde do solarka a na podiu to pak taky vypadá jinak. Ale i tak, za mě je to prostě extrém. Chybí tu vystavování takové té zdravé krasy (neříkám, že není vůbec), ale spíš buď vidím holky vyhublý, nebo naopak tlustý XXL modelky a nebo moc svalnatý. A přitom kdyby se ideál krásy prezentoval jako zdravá pěkná holka, určitě by to pomohlo, aby lidi tak neblbli a viděli svá těla reálněji.
Jen technická - oni před soutěží nechodí do solárka, za ten hnědý vzhled může hnědá barva, kterou se před soutěží natřou.
@Ledová káva píše:
Jen technická - oni před soutěží nechodí do solárka, za ten hnědý vzhled může hnědá barva, kterou se před soutěží natřou.
Ale je to stejně hnusný na pohled jako od solárka. Nepřirozená barva.
@Russet píše:
To souhlasím
@Russet píše:
Jenže tu barvu umyješ, kdežto solárníci vypadají jako idioti i po sprše.
Přirozeně vymakaná postava super, uměle nahnaná postavy díky anabolickým steroidům humus, bohužel to druhé má drtivá většina těchto lidí, takže není podle mě co obdivovat.
@Anonymní píše: Více
Je to kazdeho boj, kulturisti se mi nijak zvlast nelibi. Tak je spise nebezpecne, ze znacna cast zobe anabolika..takze to pro ne urcite zdrave neni..