Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Když jsem pekla poprvé z mrazeneho podcenila jsem množství vody, jak se to v troubě úplně rozmrazilo tak byl koláč doslova pod vodou ![]()
@Cassy25 vodou ovoce neprolivam. Davam ho zmrazené na těsto a rovnou dám péct. Ale vzdy zalezi na kvalite ovoce. V nekterem je dost vody, tak je lepsi ho nechat rozmrazit a okapat. Jen je lepší pridat trochu víc cukru, protože u mrazeneho ovoce není přírodní cukr.
Příspěvek upraven 14.10.18 v 13:26
@Cassy25
Mražené ovoce nekupuju, ale mrazim si sama.
Vzdy necham rozmrazit pozvolna v cedniku, pac je tam hodne vody. Jednou jsem to dala do bublaniny poradne neokapane, padlo to dolu, byla z toho po upeceni mokra, lepkava placka ![]()
Tak to mě z dovolením také zajímá. Děti milují jahodové koláče a z mraženého mi to nějak nejde, nemáte někdo osvědčený recept, aby to pak nebyla kejda?
@Almatka píše:
Tak to mě z dovolením také zajímá. Děti milují jahodové koláče a z mraženého mi to nějak nejde, nemáte někdo osvědčený recept, aby to pak nebyla kejda?
Kdykoliv jsem viděla recept na koláč s náplní z mraženého ovoce, postup byl ten, že kuchařka náplň nejdřív tepelně upravila v hrnci - například jahody s cukrem a dalšími ingrediencemi svařené do husté kaše - a až potom dala na koláč.
Mražené ovoce nechá pořádně okapat a pak dám do buchty, neprolévám vařící vodou, když tak jen opláchnu studenou. když by to byly maliny třeba, tak z nich bude placka.
Dávám mražené rovnou na koláč. Ale pred mražením umeju, nechám oschnout, dám na plech do mrazáku. Když je zmrzlé, sesypu do sáčku a pak nemusím nic rozmrazovat.
@Cassy25 píše:
Ahoj holky, máte zkušenosti s použitím kupovaného mraženého ovoce do koláčů? Stačí jen prolít vařící vodou a může se dát do koláče? Zatím jsem pekla vždy z čerstvého, ale chci zkusit i mražené. Předem díky.
Nechala bych ovoce volně rozmrznouta okapat. Žádnou vodou bych neprolévala. Asi to bude lépe zamražené než doma, tak z toho tolik vody nebude, ale i tak bych nechala jen okapat. Ovoce si mrazím sama, nekupuju to.
Rovnou nasypu na koláč mražené, ty drobné věci typu borůvky.
Větší věci jako švestky rozmrazím a okapu.