Kurz pro chůvu - přes UP?

Anonymní
18.6.19 13:30

Kurz pro chuvu - pres UP ?

Ahoj, mate prosim zkusenost? Jak kurs probiha, uplatneni? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
86
18.6.19 13:55

Nemám přes ÚP, dělala jsem si ho sama. Trvalo to myslím okolo půl roku, přednášky 1× týdně, pak několik víkendů a asi týden praxe, nakonec zkoušky. Bez problémů jsem pak sehnala práci v soukromých jeslích, dělala jsem nějakou dobu i na ŽL. Na základě tohoto kurzu šla udělat vázaná živnost pro péči o dítě do tří let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.6.19 16:18

Nemám kurz chůvy přes UP, ale mám zkoušku profesní kvalifikace Chůva pro děti do zahájení školní docházky. Platila jsem si ji sama, udělala jsem si ji na jedné VOš pedagogické v rámci celoživotního vzdělávání. Tuto formu doporučuji jen těm, kteří mají předchozí pedagogické vzdělání nebo studují dálkově něco podobného, prostě těm, kteří jsou zvyklí se samostudiem připravovat a učit se. Poslali mi podklady, asi 400 stránek skript, zkouška ze skládala z písemného testu, ústního zkoušení a předvedení aktivity.
Mám předchozí pomaturitní vzdělání v rámci celoživotního vzdělávání a studuji VŠ pedagogického směru. I když objektivně jsem si říkala, že to mám v kapse, vše jsem měla naposlouchané na přednáškách už někde jinde, ke všemu jsem měla ještě obsáhlejší skripta a informace, než mi oni poslali. Přesto jsem pokorná, strach jsem měla.

Vše jsem splnila, rovnou mi nabídli práci. Byla jsem tam sama. Mělo nás být víc, ale všechny ostatní přihlášené uchazečky tu zkoušku na poslední chvíli odvolaly. Protože jsem zkoušku nedělala v místě bydliště, mám hodně dětí, jsem ještě na RD a příští rok mě čekají státnice, poděkovala jsem, že si toho moc vážím, ale že to musím odmítnout. Přesto mě to moc potěšilo.
Tím, že toho mám už víc a navíc rozestudovanou VŠ, se o svoje budoucí uplatnění nebojím. Co se týče chůvy, na základě toho certifikátu lze pracovat i na živnostenský list nebo pod agenturou. Dále v dětských skupinách nebo i v MŠ nebo jeslích jako chůva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová