Kvalita příkrmů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2203
15.4.12 09:47

Omites a vidíš právě třeba u Hamánka najdeš příkrmy bez soli a škrobu(ne přesnídávky). A co se týká soli u Hipp je to i tím, že není český a řídí se jinými normami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
15.4.12 09:50
@lenulina1979 píše:
není a je, mě by zajímalo prostě to, co je v těch kupovanejch třeba navíc co já bych tam dát nemohla… jelikož jsem prvního syna měla skoro před 15 lety a v tý době ani nevím, že by takovej výběr byl, tak prostě nevím co v těcho příkrmech je a není, jinak mě osobně… co kdo si doma dítěti dá a nedá je fuk, mě jen zajímalo jestli jsou v tom suroviny takové, že si to udělám i doma nebo ne…

radsi si koupim nemecke babylove,kde se kontroluji suroviny i vyroda a to podle prisnejsich pravidel,nez varit ze zeleniny z hypermarketu,ktera je plna pesticidu a jelikoz vlastni zahradu nemam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 09:50
jako já bych na to, že jsou ty skleničky hlídané taky moc nesázela, jako je fakt, že pokud bych měla bejt až taková a měla se bát že prcek na něco sáhne a pak si dá ruku do pusinky a já budu šílet, tak mě z toho asi picne…
@omites píše:
hlídané? Proč teda cpou do Hippu škrob a sůl? To jsou podle mě věci, co do příkrmů vůbec nepatří. Možná hlídají ty dusičnany, ale zbytek si budeme muset pohlídat my maminky. U Hamánka a tak jsem si nedělala iluze, ale Hipp mě v tomhle teda zklamal. My jsme hodně vařili ze zeleniny ze zahrádky. Ale když bylo potřeba použít skleničku, tak jsem brala Babylove nebo AlnaturaJeště bych teda chtěla napsat, že je potřeba číst složení i u stejné značky. Někde ten škrob dají, u druhého druhu ne, myslím tím u stejné značky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 09:53
Já právé vůbec nevím co v těch příkrmech je mimi se má narodit v červenci a u prvního syna si to moc nepamatuju :oops: si kolikrát přijdu jak prvorodička :P ale zajímá mě i to jestli máte někdo zkušenost si ten výrobek dělat doma sám a dá se to třeba nějak sterilizovat ?
@Ijajeki píše:
Lenuli jasně, že je lepší vařit doma. Ale každý nemá možnost kupovat kvalitní zeleninu, ovoce, maso hlavně v zimě. U nás pěknou zeleninu seženu na trhu, ale v zimě je v obchodech fakt humus o radši použiju kvalitní kontrolované skleničky. Navíc, když dítě s příkrmy začíná a skleničku má i na třikrát je to rychlejší a jednodušší než to pidi množství vařit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.4.12 09:56
@lenulina1979 píše:
jako já bych na to, že jsou ty skleničky hlídané taky moc nesázela, jako je fakt, že pokud bych měla bejt až taková a měla se bát že prcek na něco sáhne a pak si dá ruku do pusinky a já budu šílet, tak mě z toho asi picne…

Nechápu. Proč je teda podle tebe lepší vařit doma? Podle téhle věty se mi zdá, že ti primárně o nezávadnost potravin nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
15.4.12 10:03
@Bersaba píše:
Nechápu. Proč je teda podle tebe lepší vařit doma? Podle téhle věty se mi zdá, že ti primárně o nezávadnost potravin nejde…

taky moc nechapu a pak to,ze tedy uvari doma a nez da,tak jeste vysterilizuje.
dite prece „trvanlive“ a neco vydrzi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 10:04
ale jo to mě jde i o to, proto jsem psala že bych moc na to kontrolování nedala, ale zároveň aby jste si tu nemysleli že jsem postižená jen tímto co oni tam dávaj a ne, já myslím že jediné čemu můžu věřit je to co udělám sama doma, jako stačilo co mě kdysi říkala kámoška co její kluk a jeho kámoši dělala na praxi, když dělali v uzeninách. to že se nic nedělo že se tam pomlela myš a nebo že tam plivali no fuj, proto se snažím si všechno udělat doma. ale zároveň to nechci nikomu vyvracet tak jak si myslela x-juliet a jak psala že to moje sem nepatří.
@Bersaba píše:
Nechápu. Proč je teda podle tebe lepší vařit doma? Podle téhle věty se mi zdá, že ti primárně o nezávadnost potravin nejde…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 10:08
možná špatně napsané… podané šlo spíš o to jestli to můžu uvařit a třeba zavařit idyž myslím že pokud stojím v kuchyni vařím tak už zládnu každý den udělat i tu trochu pro prcka …
@x-juliet píše:
taky moc nechapu a pak to,ze tedy uvari doma a nez da,tak jeste vysterilizuje.
dite prece „trvanlive“ a neco vydrzi..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
15.4.12 10:10
@lenulina1979 píše:
možná špatně napsané… podané šlo spíš o to jestli to můžu uvařit a třeba zavařit idyž myslím že pokud stojím v kuchyni vařím tak už zládnu každý den udělat i tu trochu pro prcka …

vim,ze to maminy vetsinou delaji tak,ze uvari vic,pak si to rozdeli do misticek a daji do mrazaku,a v pripade potreby rozmrazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.4.12 10:14
@lenulina1979 píše:
ale jo to mě jde i o to, proto jsem psala že bych moc na to kontrolování nedala, ale zároveň aby jste si tu nemysleli že jsem postižená jen tímto co oni tam dávaj a ne, já myslím že jediné čemu můžu věřit je to co udělám sama doma, jako stačilo co mě kdysi říkala kámoška co její kluk a jeho kámoši dělala na praxi, když dělali v uzeninách. to že se nic nedělo že se tam pomlela myš a nebo že tam plivali no fuj, proto se snažím si všechno udělat doma. ale zároveň to nechci nikomu vyvracet tak jak si myslela x-juliet a jak psala že to moje sem nepatří.

Tak já nevím, jaké máš zázemí, ale pokud nemáš vlastní velkostatek, kde si sama vypěstuješ všechno od krávy až po kukuřici a kde získáš z vlastních kontrolovaných zdrojů všechno, co potřebuješ k životu, včetně třeba pitné vody - tak asi budeš muset aspoň občas věřit tomu, co se píše na nálepkách. Jinak můžeš doma vařit celý den, ale kde máš jistotu, že suroviny, které použiješ, jsou nezávadné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 10:14
no tak či tak nejdřív asi vyzkouším nějaké ty kupované sama na sobě :) já třeba nevím jaký je to složení ve skleničkách vážně jsem to nikdy ještě neměla důvod kupovat tak nevím co tam je, ale jestli je tam dost zeleniny tak ta mě osobně moc nechutná zmrazená a rozmrazená, třeba jsem schopná zamrazit v mrazáku cukroví od vánoc na velikonoce, to mě přijde beze změny ale některé věci když jsem zamrazila mě už po rozmrazení moc nejeli…
@x-juliet píše:
vim,ze to maminy vetsinou delaji tak,ze uvari vic,pak si to rozdeli do misticek a daji do mrazaku,a v pripade potreby rozmrazi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 10:18
krávu má známej vedle ve vesnici :) studnu tu máme u domu, zahradu a pole se taky najdou :D jenže moje mamina ta ještě chodí do práce tak to co vypěstuje na celej rok nestačí a když začnu pěstovat já, tak už asi nebudu moc mít ten čas stát půl dne v kuchyni,
@Bersaba píše:
Tak já nevím, jaké máš zázemí, ale pokud nemáš vlastní velkostatek, kde si sama vypěstuješ všechno od krávy až po kukuřici a kde získáš z vlastních kontrolovaných zdrojů všechno, co potřebuješ k životu, včetně třeba pitné vody - tak asi budeš muset aspoň občas věřit tomu, co se píše na nálepkách. Jinak můžeš doma vařit celý den, ale kde máš jistotu, že suroviny, které použiješ, jsou nezávadné?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
15.4.12 10:19

Na škrobu není vůbec nic špatného, pouze zahušťuje…Horší je to už s modifikovaným škrobem, to bych do dětí vůbec necpala, jenže to obsahuje 90% přesnídávek. Na oficiálních stránkách Hami upozorňují, že do jednoho roku dítěte by neměli jíst příkrmy, které obsahují sůl. A ejhle, jejich příkrmy ji obsahují…Nevím co si o tom mám myslet. Malé jídla vařím a občas koupíme Hipp, protože Hami jí nechutnají. Taky příkrmy Babylove jí chutnají. Je to na každé z vás, co svému dítěti dáte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
15.4.12 10:26
No právě a teď jsme u toho je to na každé z nás, a taky myslím, že i na mimi… já tady spekuluju že budu dělat příkrm doma a třeba tomu mojemu nebudou chutnat zrovna ty ode mě :)
@smon83 píše:
Na škrobu není vůbec nic špatného, pouze zahušťuje…Horší je to už s modifikovaným škrobem, to bych do dětí vůbec necpala, jenže to obsahuje 90% přesnídávek. Na oficiálních stránkách Hami upozorňují, že do jednoho roku dítěte by neměli jíst příkrmy, které obsahují sůl. A ejhle, jejich příkrmy ji obsahují…Nevím co si o tom mám myslet. Malé jídla vařím a občas koupíme Hipp, protože Hami jí nechutnají. Taky příkrmy Babylove jí chutnají. Je to na každé z vás, co svému dítěti dáte :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
15.4.12 10:27
@lenulina1979 píše:
no tak či tak nejdřív asi vyzkouším nějaké ty kupované sama na sobě :) já třeba nevím jaký je to složení ve skleničkách vážně jsem to nikdy ještě neměla důvod kupovat tak nevím co tam je, ale jestli je tam dost zeleniny tak ta mě osobně moc nechutná zmrazená a rozmrazená, třeba jsem schopná zamrazit v mrazáku cukroví od vánoc na velikonoce, to mě přijde beze změny ale některé věci když jsem zamrazila mě už po rozmrazení moc nejeli…

nic ve zlem,ale neresis to az moc?
mam prvni dite a nez se narodil,tak jsem o detech toho moc nevedela,zadna kamaradka mimi nemela a uz 15mesicu zije:-))

jinak me treba Hami chutnaji,kdyz od nej ochutnam,ale jako dospela,zvykla na koreni,bych si to musela minimalne prisolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí