květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2621
11.1.10 14:28

Marky - Jonáškovi jdou taky výborně slova na B a taky na P. Kačeny taky miluje - gaga je asi nejoblíbenější slovo :-) . Jo a sobě říká kluk :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.1.10 14:31

Jé a Marky je tu taky :mavam:

Holky, tak já vám řeknu, že s kočárkem jsem to teda nevyhmátla :roll: No ještě, že to máme tak blízko, tu školku, celkem jsem si mákla. Zítra vytáhnu saně nebo boby. My koupili k Ježíšku blbý, hrozně zatáčí, samy od sebe :roll: Agi na nich vůbec nemůže jezdit. No jo, to je tak, když chce člověk ušetřit…byly v Makru asi za 160,– kč… :roll:

Hani - třeba včera usnul až v půl 4 a v půl 6 jsem ho musela jít vzbudit, jinak by spal až nevim kam. :roll: No a večer samozřejmě čilej jak rybička, opičák. Už jsem ho taky párkrát spát nedala, ale to pak je nerudnej a večer se s ním nedá vydržet. A on si fakt jde lehnout sám, když je unavenej. Včera třeba najednou zmizel, když jsme tu měli tu oslavu a já za 5 minut jdu za ním do pokojíčku a on normálně ležel v posteli a spal. Je to blbý období. Odpolední spánek ještě potřebují, ale už vydrží dlouho nespat. No jsem na něj zvědavá ve školce. Ale tam je režim, tak snad se podřídí.

A děkujeme za přání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.1.10 14:42

Jo a s tím mluvením, Tobík se snaží, říká spoustu slov, poslední výstřelky jsou tétabí, jako Teletubbies, šiši - Mašinka Tomáš, Tobí, Agi, óto (auto), di (jdi) a spoustu dalších, ale věty teda zatím nee. Ale třeba náš synovec, tomu budou v únoru 2 roky neřekne jediné slovo. Ale to je asi hodně extrém. Oni to snad nějak do 3 let pediatři moc neřeší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
11.1.10 19:50

Ahoj,
hurááá, dneska měl Míša jen max. 39 a teď jde spát bez teploty. Ale 10 dní doma mně děsí, fakt ho chci nechat, ať je pak zdravej,ale zas je to složitý s Lenčou a školkou a kroužkama :roll:
Koukám, kolik strých kámošek se ukázalo :dance: :dance: :dance:

AGI
Ty vždycky prudíš (s Alčou :-)) kinem a tak, já byla za posledních 5,5 roku přesně 2×, vždycky před porodem a zvlášť s Michulou jsem to krutě proklínala :-) Jinak u nás NENÍ kino, takže leda někam dojíždět, na prd :-(
Hele, tak snad na tý imunologii něco najdou, bylo by to dobrý, být pak zas zdravý, co
Protože nemám novej kalendář, tak netuším, kolikátýho je, takže dodatečně
AGÁTCE přeju všechno nejlepší k těm velikejm narozeninám,který se jí tak líběj, je už velká holka, jak jsem viděla!
A jak dopadla ze školky? Lenidlo prej byla promočená, já nevím, vyzvedávala jí kamarádka.
Kočárkem to musel být masakr teda.
Michula taky občas bojkotuje odpo spaní. Dneska třeba. Chtěl jít jen mamikou velký - takže jsme šli spolu spát do ložnice a usnul, spal hodinku, ale spal.
A máš pravdu, do 3 let mají na mluvení čas, kamarádka má o 9 měsíců starší holčičku a ta řekne skoro nic, umí pár slov a nechce mluvit prostě, ale zatím to neřeší nikdo.

HAMI
tak v 5h úklid je děs teda, ale aspoň ukliděj, u nás město lautr nic, nikde, vypadá to tu hrozně :-(
A jak Jonášek poděs, já myslela, že už začíná být ukázkově hodněj!

ELEONORO
ahoj! Ty jsi se snad neukázala od Djerby, co…
Povídání nekomentuju, Michula mele celkem hodně, ale zas extra to taky není, o 14 dní mladší chlapeček už umí i pár písmenek, to Míša teda fakt ne :wink: Ale povídá v pohodě. Dneska mi začal říkat, mijuju - jsem mu říkala, že ho miluju, tak on mně taky. Umí jednu básničku - bim bam bim bam, cink ciiiiink. Jinak bojkotuje, dořekne mámo táto v komoře je myš, ale ta se mu nelíbí, tak vždycky ječí „já neci“
Zvířátka umí, ale on nechce říkat, jak dělaj, on opakuje spíš pejsek, kavička, konik, baví ho říkat jen kokodá

Marky
ahoooooj, je fajn Tě tu vidět!!! Mrzí mně, že jste si zažili krizi, ale jsem ráda, že je pryč! čéče, jsi dobrá, po dlouhý době tady a i fotky vkládat umíš, to já neumím doteď :-( A nějak jste nám, holky, vyrostly! :-)
Míša říká, že je Míšal, ale jen proto, že neumí ch. Když mu řeknu Michal, tak dodá Jindák :-)
Jdou mu pěkně jména, má svoje komoleniny… Byli jsme na brusláku a já říkám, hele, Kristýnka a on hned Kistýna, kamarádka je Lucina, Lenče říká néňa nebo Lenika, místo Kamilka má Kamila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
11.1.10 20:12

Ahoj holky!
A speciálně zdravím absentérky Marky a Eli! Ahooooj! Vítejte zpátky, doufám, že to nebylo zase na dlouho naposledy! Marky, krize mají taky něco do sebe, člověk se obvykle poučí a je pak líp než dřív. tak gratuluju, že jste to zvládli.
Eli - a jak to vypadá u Vás doma??
Draky - přeji zdraví ale prosím nestresovat ostatní matky s geniálníma dětma, jo? :lol:
Agi - já kočár nevytáhla už asi 2 měsíce, i sáně to tu tak tak zvládají.
Hani - u nás taky B a P super - za to neumí K, místo toho máme T, a R samozřejmě… L už sem tam zvládne. většinou ho neříká, ale třeba Lálá z teletubbies je s ukázkovým L :lol: .
Dnes jsem byla na kontrole - opět, ale už dobrý. pro změnu jakejsi výtok, tak mám zase tablety na zavádění. Chjo, furt něco.
No a u nás se přes den spí, Emi by to ješt nezvládla. Odpadá nejpozději ve 12 dobrovolně sama. Ale ono vstávání před 6 hodinou ráno a horský vzduch dělají svoje :lol: .
Zítra snad pisnu víc, teď se jdu chvilu věnovat manžovi, ještě jsme si dneska ani nepopovídali. tak pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
11.1.10 20:14

Jejda a ještě jsem zapomněla - opožděně přejeme Agi vše nej k narozeninám! A krásná slečna! A krásnej dort, jak jsi ho nakonec dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
11.1.10 21:06

Perulko,
nestresuj se :-)
Já mám taky dítě jen normální. Sice ukecaný, ale každýmu dítěti jde něco jinýho, tak tomu mojemu ta pusa (mluvení i jídlo :-P ), ale ostatníma věcma už neoslňuje.
A užíváš si teda to těhu… Zas něco. V kolikátým tt už vlastně jsi? A termín? Ať si to zapamatuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.1.10 21:36

Peru - tak super, že kontrola dopadla dobře :palec: Výtok je normální, hlavně, že to špinění je pryč.
Já kočár taky pro zatím odkládám, protože to fakt nejde. No a dneska jsem Tobíka posadila na sáně a vzápětí letěl dolu pusou na sníh :-o chudinka. Nemám tam totiž přidělanou takovou tu ohrádku, tak se nemohl opřít. Já jí sice mám, ale patří na jiný sáně a k těmhle jaksi nejde dobře přidělat. Musíme vymyslet nějakej systém. Malej, ten řval......Tak nevím, jak nás budu někam dopravovat. Autem to stojí za prd…
Dort jsem nakonec dělala ten tvarohovej nepečenej (už zas nečteš příspěvky, ty ty ty, nenene), už jsem to psala. A chtěla jsem koupit jahody, ale měli 200g za 60,– kč a ještě hnusný, tak jsem koupila banány. Celkem se povedl, i chuťově to šlo.
Tak pořád vstáváte před 6 hod? To bych fakt nedávala. 8-o A to je jasný, že když vstává tak brzy, tak odpadne. Tobík se právě poslední dobou dost ráno válí, vydrží spát minimálně do 7 - 8 hod. Tak to bude taky asi tím. :wink:

Draky - Perulka má metřík na těhu, koukni :wink: A myslím, že Míša fakt umí mluvit víc, než je obvyklé, je to šikula :palec: A chtěla jsem se zeptat na to jeho vztekání a omdlívání, ještě to dělá? A jestli jo, tak jak to zvládáte? Kamarádky holčička, o který jsem ti tenkrát psala (když jsi to zjistila), tak ta její holčička už to nedělá, teda spíš už půl roku nic a teď v únoru jí budou 4 roky. U každýho děcka je to jiný, ale je vidět, že se to hodně zlepšilo. Nejhorší to měli právě kolem těch 2 let.

Tak jdu dneska do peřin, dřív než obvykle, ale už se mi chce spinkat, tak dobrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
11.1.10 21:46

AGI
chudák Tobík :-)
My máme jen boby a sedí tam dobře, teda, sedí dobře, on jel 2× chvilinku, když se u nás pořád marodí :-(
Já metřík vidím, ale zdá se mi 17tt už nějak hodně (i když asi je fakt,že už to takhle hrozně uteklo) a není tam ten termín, víš :-)
Míša - no, dělá to. OBčas. Někdy třeba měsíc ne a pak zas to udělá 3× za den, ale nedělá (ťuk ťuk) tak šíleně dlouhý prodlevy, jde to. Nedávno, tak 2 týdny měl docela dlouhou, ale to byl doma Pavel, když je on doma, tak mi to tak neva, to si ho bere a fouká na něj a tak. Takže vlastně, dělá to. Většinou je to, když je hodně unavenej a není po jeho.
Mluvit možná, ale zas třeba nepostaví ani pidi komín, nevím, jestli to umí nebo ne, prostě se mu nikdy nechce to dělat a když vidím toho jednoho z MC, jak staví věže z 6ti kostek. My ani ze dvou. Takže když to sečtu, vydělím, prostě normální dítě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.1.10 21:59

Ok, ok, už mlčim :mrgreen: Termín Perulčina porodu taky nevím, to je fakt. Ale 17 tt asi je, to by to tam neměla.
Tak snad se to Míšovi už stávat nebude, nebo co nejmíň. Kamarádka mi tenkrát říkala, že jí doktor radil, nezvedat ze země, že pak dojde ještě k většímu odkrvení mozku…spíš si k ní sednout…ale to máte asi zmáklý.
No je fakt, že Tobík dneska překvapil, normálně Agi dostala takový ty dřevěný navlíkací korálky k narozeninám, jsou velký asi 1 cm, různé tvary, hvězdičky, kytičky, motýlci…a on, když jsme mu ukázali jak, tak začal navlíkat. 8-o Sice neohrabaně, ale pár korálků zvládnul úplně sám. Tak to jsem koukala jak blázen. No a pak se začal předvádět a blbnout a rozhazovat je a bylo po zázraku. :roll:
A celkově mi připadá, že je hodně motoricky zručnej. Tak snad mu to zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
11.1.10 22:12

Mně těch 17 přišlo už fakt hodně.
Jé, tak to jste měli dneska stejnou aktivitu, my taky navlíkali korálky, po Lenče, velký dřevněný. Taky mu to docela šlo, ale nepochopil, že to musí prostrčit celý, vytáhnout a stáhnout korálek, to jsem musela já, jinak prostrčit mu to šlo dobře.
U něj spíš je, podle mně, problém, že neví co… Podle mně je pravák, ale dělá všechno levou a moc mu to s ní nejde. Nebo prostě není motoricky zdatnej ať levou nebo pravou, nevím :nevim: Mám spíš pocit, že kdyby to dělal pravou, šlo by mu to líp, ale on s ní téměř nic nedělá, vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.1.10 22:58

Tak tu zas do toho čučim a už jsem chtěla dávno spát :roll:
No tak to my máme taky. Tobík spíš vypadá na leváka, protože krmí se levou a většinu věcí dělá levou. Občas zas něco zkouší pravou, je zatím spíš takovej 70% levák a 30% pravák a připadá mi to, že ještě není úplně vyhraněnej. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne, protože já byla vždycky za exota. Ale měla jsem výhodu, že jsem nemusela psát perem, ale mohla jsem psát propiskou, tak to se mi líbilo :mrgreen:

Holky, koukaly jste do tý Pudliný diskuze o telce? Hanka tam myslím psala…docela koukám, co jsem se tam všechno dozvěděla. Asi přehodnotím svůj přístup k telce jako kulise. Jako, nepouštím už tak často, jako když byly děti menší, protože to ani nejde a ruší mě to, ale furt běží dost často jen tak, bezdůvodně. Hm...... Tak to jenom takovej malej postřeh.

A už fakt mizím do peří, brou všem..... 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
12.1.10 13:27

Ahoj holky!!!
Já teď čekám, až malej usne(zatím ho pořád slyším) a budu si barvit hlavu. K obědu jsem dělala uzený s br.kaší a kaše je taková klihovitá - asi blbý brambory :cert: , jsem na ní měla takovou chuť.
Dopoledne jsme byli sáňkovat s jednou kámoškou a ona taky vyklopila malýho. Sice ohrádku měla, ale sjížděla obrubník a nějak se to nahlo…ale spadl do sněhu a naštěstí se mu nic nestalo. Kluky jsme si posílaly z kopečka a moc se jim to líbilo :palec: . My ohrádku taky máme, saně jsou ještě po mně a ohrádku jsme dokoupili a Berta přivrtal.
Agi - jj, do tý diskuze jsem psala, protože zrovna o tom byl článek v Mamince a je fakt, že mě prostě ta televize strašně ruší a tak si myslím, že ruší i malýho. Už jenom ty zvuky a obraz, když pominu, co by tam pochytil jinýho a taky Jonášek je dostatečná zvuková kulisa, tak na co ještě telku, že jo? Taky jsme většinu dne v pokojíku a hrajeme si nebo něco děláme, telka je v obýváku a tam s ním moc nechodím, protože jí neustále vypíná a zapíná a počítač to samý :cert: . Ale zase, když si řekne, že chce pohádku, tak mu jí pustím…vydrží asi pět minut.
Jo a holky, známá mi poslala varující SMS - tak přepisuju: Oficiální upozornění - nepoužívat Nurofen sirup jahoda č.šarže 909263, použitelnost do 4/2012, je závadný!!!
Zatím :mavam: , ještě určitě juknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
12.1.10 20:55

čauky,
chcete se pobavit?
Porovnávala jsem Leničku a Michulu, vzpomínali jsme u počítače…
malá Léňa, o 2týdny starší než Míša teď
 http://www.stream.cz/…m-20mes-5dni

Michula dneska
Ovšem zlobivej, jakmile vidí kameru, tak se jde ke mně podívat, aby viděl Míšu, takže tam vlastně ani není vidět. A nechce mluvit. zato když jsem to stopla a pouštěli jsme si to, tak ukázkově předvedl všechno. Tak fakt teda nevím, jak to nahrát :-))))
 http://www.stream.cz/…-19-5-mesice

AGI
asi jsi to přivolala, dneska Michula modral x krát a jednou fakt dlouze :-( Byl celej den uplakanej, protivnej, vlastně už v noci x krát brečel a nevím, proč, ani teplotu neměl, teda, šel spát s 38,5, ale spadlo mu to, to byl den.
Dneska jsme zas korálkovali a koukala jsem, že dneska jedl pravou. Jak kdy, jak kterej den.

Hami,
to se nedivím, taky by se mi líbilo, kdybys mně posílala z kopečka :-) Aspoň někdo si ten sních užije!
Počítač už vypínám zezadu natvrdo, protože Michula má taky zapínací mánii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
12.1.10 21:14

A ještě tohle, skoro 2letá Lenča, milujou s Lenidlem to samý - hajej dadej :-)))
 http://www.stream.cz/…412256-hajej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital