Poradna duly
Jana Čurdová
Bobisko a můžu se zeptat co ti vlastně doktoři řekli? Jakto že je screening negativní ale riziko je 1:140?
Já to nějak nechápu…
No jsem ráda, že máte dobrou náladu
a psi mají co žrát ![]()
Teda asi Bobis zrovna ne, ale doufám, že už se to brzy upraví. Já abych pravdu řekla tak si po té včerejší kontole a po přežití 3 měsíců už nic moc špatného nepřipouštím… a to se samo může ještě ledacos stát. Já nevím, prostě mám pocit, že bych si to všechno měla užívat.
Jo a jinak mudra mi řekla ať si koupím ústní vodu (třeba listerinku) a vyplachuju tak 3× denně… prevence angín, viróz atd. a taky mi řekla, že pokud chci tak ať si koupím měsíční balení Calibrum mami - jen přes tu zimu. Takže letím do lékárny… mám to o dvě patra níž.
Poščkat, ještě zapnu kozačky, abych se nepřerazila… a mastím.
Jo a Jahůdko - já mám další kontrolu 11.12. a tripple testy(odběry) 15.12.
Papaya píše:
Poščkat, ještě zapnu kozačky, abych se nepřerazila… a mastím.
Bobis přeju ať to všechno dobře dopadne!! Držím moc palce. Nedivím se, že na ni jdeš.
PETRU, negativní výsledek screeningu znamená hodnotu rizika NIŽŠÍ než 1:100 (což je číslo VYŠŠÍ než 100). Tedy i výsledek 1:101 by byl negativní, ale musela bych být hoooodně velký optimista, aby mě uklidnilo to slovo negativní, když samotná hodnota je prostě na pováženou. Dle dr. je adekvátní k mému věku riziko 1:700, tedy hodnota na hranici, ale uspokojivá. Mě vyšlo riziko 5× vyšší a dle genetika i gyndr. bych na AMC rozhodně měla jít…
Jahůdko, ja som mala KO včera a ďalšiu mám 10.12.
Bobisko, mrzí ma, že máš tak blbú náladu, ale aj to k tehu patrí. Ja som hrozný stresor a boli dni, keď sa ma ten strach tak strašne zmocnil, že som len plakala a kričala, že o to mimi nechcem prísť… no hysterka. Nechcem nič zľahčovať a verím, že sa ti už čoskoro uľaví, mne hrozne pomohol ten NT, keď som mimi videla na vlastné oči, konečne som si to naplno pripustila a začala sa tešiť. Obavy mám stále, ale keď sme prežili tie 3 mesiace, tak už snáď bude dobre, musím tomu veriť!
Inak mne ten výsledok testu nepríde tak zlý, podľa mňa sa nemáš čoho báť ![]()
Silvik - moje slova! Teď jsem si vypláchla pusu tou Listerin ústní vodou a je to vééélice příjemné. A koupila jsem si Calibrum mami a ono se bere 2× denně
to jsem nevěděla. Berete někdo nějaké viamíny? Já už jsem se určitě ptala, ale jsem tupoun a k tomu 20 popsaných stránek denně
Já mám listovku a teď na měsíc to calibrum.
Když tady o tom tak mluvíte, tak jsem se musela podívat kolik jsem měla riziko já 1:749. To je asi normalní ne? Nějak se v tom nevyznám.
Teď jsem si otevřela švestkovo-hruškový kompot. Snad bude mít pozitivní účinek ![]()
Díky za útěchu
bohužel mám ke strachu těch důvodů trochu víc - když jsem ještě netušila, že jsem těhotná (poněvač jsem poctivě brala HA
), nechala jsem se naočkovat proti chřipce a několikrát jsem užila prášek na migrenu, což je šílený dryák a v těhu ani kojení se nesmí, to vše hezky pěkně současně s organogenezí miminka… A k tomu ta hrozná viroza, co prakticky pořád trvá, ale hlavně trvala taky v tom nejcitlivějším období mimiša… Nechápu čím jsem si takovou souhru debilních náhod zasloužila
![]()
Aha Bobisko tak teď už to chápu…jestli jsi četla můj včerejší zážitek ze screeningu…nějak chápu jak se musíš cítit…mě naštěstí vyšlo nakonec riziko 1:1000
Na to AMC určitě jdi co nejdřív, není nic horšího než to čekání v nejistotě. Moje dvě kamarádky na tom byli a jedna říkala že ten zákrok nebyl až tak strašnej jak čekala, ale že nejhorší bylo potom čekání na výsledek. Slyšela jsem že provádějí myslím v Brně nebo kde nějakou rychlejší variantu AMC že předběžný výsledky jsou do třech dnů, tak to zkus někde pozjistit…
Pimpi píše:
Když tady o tom tak mluvíte, tak jsem se musela podívat kolik jsem měla riziko já 1:749. To je asi normalní ne? Nějak se v tom nevyznám.
Pokud je Ti méně než 32 let, tak buď určitě klidná ![]()
Já myslím, že když je toještě v takovém raném stádiu těhotenství, že to nevadí. Vím, že kamarádka si nechala naočkovat proti žloutence, protože u nich v práci řádila. Tak chodila sice často na genetiku, ale všechno bylo v pořádku. Když si to tak vezmete, tak než zjistíš, že si těhotná, tak vypiješ třeba spoustu alkoholu nebo vykouřím několik krabiček cigaret denně a bůhví co ještě. Myslím Bobisko, že bude všechno v pořádku a budeš sice muset chodit na víc vyšetření, ale zvládnete to v pohodě. Hlavně nebuď smutná, protože miminko to cítí.