Květen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
13.11.09 11:04

jo to je přesný…já jak nevěděla že jsme těhu, tak jsem chlastala jak duha, páč jsem měla depky, že kolem mě jsou všechny v tom a nám se to furt nedaří…takže to jsem mimču dala pěknej základ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
13.11.09 11:05

Bobisko

Metoda AMNIO PCR
moderně, rychle, levně, spolehlivě
Amnio PCR je moderní metoda.Na základě porovnání DNA matky, otce i plodu je stanoven počet chromozomů u plodu. Výsledek je následně potvrzen klasickým způsobem.
Výhodou této metody oproti klasickému vyhodnocení je její rychlost. Výsledek je k dispozici do 48 hodin.

Nezanedbatelnou předností je i nízká cena, která je t.č. 1 950,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5127

Jojo, o tom Brně vím, jenže ten rychlý výsledek je orientační, jen předběžný a myslím, že jedna vedle druhé jak to tady tak čtu se nespokojíme s nějakým výsledkem „mělo by to být OK“. Já chci prostě slyšet a nejlépe vidět na papíře napsáno „je to OK“. Úplně mě vytáčí, když mi nějaká doktorka řekne, že „tento lék BY NEMĚL miminku ublížit“… no teda neměl, ale mohl, že? Takže určitě i té rychlejší varianty využiju, ale jak píšeš, to čekání potom… Už jsem to zažila v prvním těhu… myslím jsem už psala, že tenkrát mi pro změnu vyšly falešně pozitivní výsledky triplů. O samotný zákrok mi nejde vůbec, nic to není. Jen mám strach ze zanesení infekce, když jsem pořád marod a násl. potratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226

Bobisko - až se tu objeví Liky tak se jí zeptej co všechno brala ona!!! To bych nepřežila snad ani já takovej nápor léků a má zatím super zdravý mimčo a všechno jak má být. Jo a já chodím každý týden k nám na novorozenecké odd. a kdybys viděla co tam je občas za matky a jaký mají krásný zdravý děti, to bys koukala. Feťačky, alkoholičky, ženský na antidepresivech, na antibiotikách skoro celý těhu… a mimina maj ukázkový. Liky měla 2× potrat, pak ATB na močák, pak ATB na něco jinýho, pak brutální chřipajznu, dělá v továrně a tahá těžký věci a ještě jí budou očkovat proti prasečí chřipce! Mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
13.11.09 11:06

Já bere GS Mamavit a jsem s ním velmi spokojená. Všichni okolo padají chřipkou a já mám jen slabou rýmu a tu mám ještě z alergie. Mám balení na 100 dní a jsou i na chuť dobrý. Fakt můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
13.11.09 11:08

PAPAYO, 2× denně? Já ho předtím brala 1× i teď beru 1×. No nic no. Asi bych si měla číst příbalové letáky. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5127
13.11.09 11:09
PETRUCHA píše:
BobiskoMetoda AMNIO PCR
moderně, rychle, levně, spolehlivě
Amnio PCR je moderní metoda......

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
13.11.09 11:11

Ja mám riziko 1:2400.
Papayo ja mám elevit, beriem ho 1× denne, potom mám už pripravené calibrum mami a je tam písané 2× denne ale ja si myslím, že stačí 1×, aspoň ja to tak brať budem.
Bobisko, ja si tiež myslím, že to mimi nijak neublížilo… Nebud smutná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
13.11.09 11:12

Bobisko ale oni ti to potom potvrdí klasickou metodou…a ten předběžný výsledek bych si ještě ověřila jak je moc spolehlivý nebo není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5127
13.11.09 11:13

…no nezbývá než věřit, což mi připomíná některé diskuse na jiných stránkách, kde věřící ženský až nechutně kritizovaly ty, co se pro AMC rozhodly a pak potratily nebo si nechaly těhu ukončit, když dopadly výsledky špatně. Ještě že teda nejsem věřící v tom smyslu, že bych se kvůli tomu nemohla rozhodnout dobrovolně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
13.11.09 11:13

Tak já viděla zprávu akorát z NT. Výsledky odběrů mi gyndr zkonstatovala, že jsou ok. Stejně musím čekat na Tripple testy a pak se to vyhodnocuje. V pátek budu vědět víc na genetice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
13.11.09 11:14

Jo Bobisko s těma lékama máš pravdu. Když jsem sháněla něco na tu zácpu, tak mi bylo v lékárně řečeno, přesně „nemělo by to v těhotenství vadit“, jak mi tohle řekne, tak si to nekoupím. Ale pak mi můj alergolog všechno vysvětlil. U některých léků ti žádný doktor nezaručí, že ti to nějak to těhotenství nepoškodí, protože na těhotných se dost špatně léky testují. To je asi jasné. Nevím, která s nás by šla dobrovojně na sobě nechat vyzkoušet léky. Takže na druhou stranu se na ty doktory nemůžeme zlobit.

Musíme věřit, že těm UTZ a těm krevním testům a všem těm pro nás nesrozumitelným výsledkům rozumí a udělají maximum pro to, aby nám všechno vysvětlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.11.09 11:14

Holky, to píšete to kombinovaný riziko?
Já mám 1:17000 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5127
13.11.09 11:18