Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tojemaras Teda ty jsi ostuda… já teda taky kouřila cca 7 let, ale teď už 5 let nekouřim. Más spostu kamarádek kuřaček a taky mají děti
taky se říká, že když kuřačka přestane ze dne na den v těhotenství, tak to taky není dobře… ono je to asi složitý, ale myslím, že nejdůležitější je ta psychická pohoda ![]()
@Muf86 já vím, že jsem ostuda
zatím prostě nedokážu přestat
kvůli sobě ne… ale snad kvůli // to dokážu… nemám moc pevnou vůli no ![]()
No… možná bys to mohla zkusit kvůli // už teď, aby bylo mimčo v čistém těle
Prosím neber to jako rýpání, ale spíš motivaci ![]()
@Muf86 já vím, chtěla jsem to zkusit, ale prostě si říkám - a proč bych si nedala, když ještě můžu… no konec s tím mojím myšlením ![]()
Jo ted pohodě moc nejsem no, furt se nervuju a stresuju, jsem si uvědomila, sice mě to hned přejde, ale je to denně, tak se budu snažit být v pohodě
@jarunka86 já už jsem v pohodě, stehy mám vyndané, takže paráda ![]()
@tojemaras tak to jsem taky zvědavá, jestli budou //
Ke kouření se nevyjadřuju, já jsem nikdy nebyla kuřačka, tak vůbec nevím, jaké to je zbavit se té závislosti
Ale asi to nebude nejlepší prostředí pro miminko ![]()
@kaczule1 Ja mam porad nafoukly bricho..vypadam jak ve ctvrtym mesici tehu
no kez by
porad cekam, kdy to splaskne a nic
jak vyndaji ty stehy, tak se cloveku strasne ulevi, teda alepson u me to tak bylo ![]()
@tojemaras Tak drzim palecky, aby na testiku byly ty carky dve
jinak ja taky kourim…mam stejny nazor jako ty. Jen vim, ze jakmile najdu //, tak koncim. Nebo si to alepson myslim. S tim cistym telem je to slozity, pry bys nesmela kourit X let, abys mela telo vycistene, takze ted uz se to nezachrani
ja mam kolem tolik kuracek tehuli nebo maminek, ze to nejak neresim. A nizsi porodni vahu si predstavuju nekde pod 3kg..to opravdu zadne miminko kuracek z myho okoli nema ![]()
@jarunka86 tak nejsou //, bohužel, nějak si říkám, že asi nikdy nebudu mít vlastní děti, asi to tak má být…
Ahojte holky… tak se hlasim po delsi prestavce, nemela jsem pristup k netu, tak jsem nemohla dat hned vedet, jak jsem dopadla s laparo. No, tak jak jsem se strasne bala, tak to v podstate nebylo „nic“. Operace bez problemu, spatne po narkoze mi nebylo, nohy jsem mela zafacovane do stahovacich obvazu pred i po operaci. Ale jakmile jsem zacala chodit, tak mi to sundali. Chodit jsem zacala uz asi 6 hodin po operaci a citila jsem se fakt dobre, bricho skoro nebolelo, ani jsem si nebrala zadne leky na bolest, ktere mi sestricka nabizela. Jedine co bylo hodne neprijemne, tak bolesti klicnich kosti a krcnich svalu… ale to se taky da v pohode zvladnout.
U me to teda probehlo bez vetsich problemu, ani zadny dren jsem nemela a ani zadne stehy. Rekli mi, ze jsou vevnitr stehy a nahoru pry nedavaji, ze je to tak v pohode… no jizva bude asi trosku vetsi, ale v pohode. Navic mam jen dva vpichy… v pupiku a vlevo pod pupikem. Cekala jsem tri.
Jinak jak tady nekdo psal, ze mam modriny, tak ty mam taky… pres cely bricho v podstate, ale uz se to zacina ztracet… nic hroznyho.
Vysledky jsou taky povzbuzujici… vejcovody pruchodne oba, PCO „propichano“ a podle slov doktorky to mam „cisty“. Takze ted najedu na Inofolic a uvidime jestli budou //.
Jinak se omlouvam, za dlouhy prispevek… muselo to ze me ven ![]()
P. S. Jak se tady probira to koureni… tak se musim priznat, ze taky patrim mezi kuracky…
Snazim se prestat, ale nejak mi to nejde, je fakt, ze uz jsem snizila davku, ale uplne prestat se mi nedari
. Snad az uvidim //, to bude padny duvod!
@tojemaras Ale jdi ty!!! Budes mit vlastni deti, kazda se jednou dockame
spolecne to dotahneme do konce, uvidis
tyhle myslenky si vyzen z hlavy. Nejsou // ted, budou jindy…neves hlavu. Vim, je to tezky, sama to znam. Ale musis verit a jednou ty krasny dve carky uvidis!!
![]()
@Kulišátko Tak to je super, ze ti to dobre dopadlo
zarazi me trochu, ze jsi nemela stehy na brisku…ja je teda mela a mam ted jizvicky opravdu pekny, jako riznuti ziletkou a casem snad zmizi. Ale modriny mam porad…z boku uz mi mizi, ale ta dole
to je peklo
trochu i boli
Ten Inofolic ti doporucil lekar?? Mne totiz nikdo nic nerekl ani nedoporucil.
@jarunka86
jj, ten Inofolic mi doporucil gynekolog, ze je to pry nehormonalni pomoc pri PCO a nepravidelnym cyklu a pomaha podporit ovulaci. Ze to mam vyzkouset po laparce, aby do me nerval porad nejaky hormony… tech jsem si uzila za ten rok, co to zkousime uz dost. Akorat to teda nehradi pojistovna, ale nasla jsem na netu za 248,– / za baleni a objednala rovnou 6 baleni po 20ks, cca na 4 mesice. Tak mi to doporucil, ze by to mohlo pomoct. Tak uvidime, k tomu jeste zobam vitamin E, C, Selen, Zinek, Jod, kyselinu listovou. Mam prave problem s vysokym testosteronem, tak snad to pomuze, jsou na to docela dobry recenze… mrkni na diskusi Inofolic - zkušenosti?
![]()