Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jarunka86 máme tři kocoury venkovní
no u mě našli tu endometriozu asi v celkem velkém rozsahu, ale vypálili mi to, do laparoskopie jsem vlastně neměla šanci otěhotnět, protože jsem měla vaječníky srostlé atd, ale ted po operaci to má být v pohodě a stejně zatím nic no :-/ já mám clostík jen na dva měsíce, s doktorkou jsme se domluvily, že počkáme do konce rokou a pak to začneme řešit umělým. Ale asi bych chtěla jít první na IUI
@tojemaras Ja mam doma jednu cicinu
ale ta ven jen kouka z okna, je to gaucova kralovna
U me endometrioza v pohode, teda v brisku ji mam minimalne, tu odstranili. Nasli mi ale i ve vajecniku, tu taky odstranili. No muj doktor mi tvrdi, ze se to musi jeste dotahnout do konce, aby se ta mrcha nevratila. Takze musim co nejdriv otehotnet a vzhledem k tomu, ze nemame uplne vystavni spermio, tak navrhuje IVF. Taky bych ale radeji inseminaci. Premyslim, ze v rijnu si tedy necham napsat doporuceni do CAR. Jinak po laparce se pry ma tehulit do pul roka, ne? Cetla jsem, ze pak se brisko vraci do puvodni podoby. Ale u tebe to bude asi jine, pochybuju, ze by ti vajecniky znovu srostly.
@jarunka86 nevím no, ono to tak vychází skoro, domlouvali sjme se s doktorkou, že bysmě se měli snažit půl roku, ale nakonec jsme se domluvily do konce roku. Mně se určitě vrátí, měla jsem srostlé nejen ten vaječník, ale i dělohu ke konečníku atd, měla jsem tam toho fakt hodně, ten vaječník jsem měla k děloze, vejcovod k děloze apod. V pondělí budu volat na výsledky toxoplazmozy no, ale myslím si, že to nebude dobré :-/ Aby se ta mrcha nevrátila? endoška přece nejde vyléčit, vždy se vrátí ne? ![]()
@tojemaras Endoska se vratit nemusi, ale ve vetsine pripadu se vrati. Mne prave doktor tvrdil, ze kdyz budu brat pul roku ty hormony na zastaveni MS, tak je velka pravdepodobnost, ze se ty endosky nadobro zbavim. Stejne pry pusobi i tehotenstvi. Nevim, moc se v tom nevyznam a vsude se doctes neco jinyho
Tyjo, tak to jsi toho mela dost, koukam…mne nasli jen tu cystu na vajecniku, z histologie pak bylo patrne, ze v casti toho vajecniku je endoska no a pak jsem mela jeden vejcovod prilepenej na brisni dutinu, ale nic hroznyho, pruchodnej byl i tak. Tak mi to jen vycistili. Delohu popsali jako klidnou, takze tam snad nic. Ja mam zas hruzu, ze se vrati ta cysta
A co v pripade, ze se toxoplazmoza potvrdi? To asi neni dobre otehotnet, ne? neco malo jsem cetla, ze to neni dobre pro plod.
@jarunka86 no kdyby se to potvrdilo, tak je to v pr…, protože to ohrozí nervovou soustavu dítěte, kdybych otěhotněla
@tojemaras Snad to bude dobry…na druhou stranu, tehotna asi nejsi, nebo je tu moznost?
@jarunka86 je tu možnost, mám tři dny zpoždění - nikdy jsem neměla zpoždění, teplota vysoká, ale negativní test včera… ale minulý měsíc jsem měla tablekty na oddálení MS, tak jestli to nebude tím
@tojemaras píše:
@jarunka86 jůůů, tak toxa je negativní
Super, to gratuluju. Zkus test ještě zítra. Holky někde tady na diskuzi říkaly, že HCG se zvyšuje každé 2 dny ![]()
@tojemaras Tak to je aspon jedna dobra zprava
tak treba pribude jeste jedna
Ja mam taky pozitivum
dneska prisla mrcha…ja se na ni obvykle netesim, ale je prvni po laparce a mam cyklus krasnych 28 dnu
to snad ani neni mozny, mam z toho fakt radost…tak treba pristi mesic by se mohlo neco dit ![]()
@Muf86 Jojo, test se chystám udělat ještě zítra, tak uvidím, jak nic, tak to bude asi těma práškama na oddálení.
@jarunka86 jůůů, tak super, tak hned po MS se vrhnout na
já měla cykly dycky pravidelný co 28 dní, teď poprvé mám zpoždění no, ale asi to bude těma práškama, jak jsem psala ![]()
@Muf86 to já taky
hlavně u mě je hrůza, že kouřím
už přes 10 let, tak doufám, že přestanu, až jednou uvidím // ![]()