Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adny Snazime se rok, napred nejaky hormony, abychom ty vajecniky trochu probrali… brala jsem dlouho antikoncepci. Takze algulotin, pak estrofem, duphaston, clostilbegyt, norethisteron… ale porad nic. Takze ted laparka a pul roku snazeni bez hormonu, proto mi doktor doporucil i ten inofolic. A pak asi teprve do nejakyho centra… kdyz to holt nejde normalni cestou
No jo asi jsem cekala moc dlouho… nejsem uz taky nejmladsi..
@Kulišátko tak to my se snažíme už rok a půl..po kontrole u gyndařky která mi napsala clostilbegyt na 3 měsíce a řekla mi přijďte za pět měsíců pokud se nezadaří jsem se po 3 měsících naštvala a řekla jí ať mi napíše doporučení do caru…no a už tam chodíme půl roku, ale nijak zvlášť nadšená nejsem…a kolik je ti let??
@adny bude mi 34 a s tim, ze bude problem „pocit“ jsem tak trochu pocitala, ponevadz jsem mela problemy s ms vzdycky. Muj doktor je skvely, vzdycky mi vsechno vysvetli a doda optimismu, ze se to muze podarit… ze nemam hazet flintu do zita ![]()
@adny Ja na clostik reagovala zvlastne…mela jsem behem ovu hrozny bolesti, ale to mi jen vzdycky narostla cysta a pak rupla, ovulku jsem proste nemela a to mi krasne vychazeli ovu testy a o grafech bt ani nemluvim. No ale nepovedlo se. Pak pri te laparce mi tu cystu odebrali, byla to pry folikularni cysta. Udelala se mi i presto, ze jsem clostik uz nebrala, drzi se to v tele jeste nejaky cas no
Jako me uz hrabe taky…po dvou letech tak nejak prestavam verit na zazraky
@Kulišátko me taky haproval cyklus, respektive pul roku po vysazeni HA vsechno v pohode, cyklus 28-29dnu. Pak z niceho nic, se zacal menit, nekdy 35 a nekdy 28,z cehoz usoudil pan doktor, ze mivam anovulacni cykly, ale nijak to neresil. po ctvrt roce jsem ale zacala spinit treba 15dnu vkuse, muj nejdelsi cyklus tehdy mel 78dnu
no pak jsem dostala norethisteron a pak clostik a od te doby nemam nejmensi problem, ms chodi sama celkem pravidelne po 31 dnech, ted po laparce dokonce po 28. Jinak testosteron mam taky zvysenej, ale pry jen lehce a k tomu estradiol
Ja mam ale tak nejak porad pocit, ze mi nefunguje pravej vajecnik…vubec ho necitim a pritom levej me boli porad, nebo ho zkratka citim. Ten levej je ale dost polycistickej, takze vlastne k nicemu. Ale nikdo mi o tomhle nic nerikal a myslim, ze by si toho snad pri laparce vsimli ![]()
@jarunka86 to by na laparce urcite zjistili… me hned po operaci rikali, ze oba dva jsou pruchozi, cysty a srusty zadne. Taky me dost boli vajecniky, hlavne kdyz to mam a kolem ovulace. Ale pry by se to ted po laparce, jak mi udelali drilling PCO, melo zlepsit. Tak uvidim… cekam jestli dorazi ms. Uz tri dne me boli vajecniky, ale porad nic, snad nebudu muset zase na injekce, abych to dostala ![]()
@Kulišátko Ja jsem to po laparce dostala pekne, delali mi ji 12DC a celej cyklus trval 28dnu, takze parada. Bolesti byly ale opravdu mensi, bolelo me den predem v podbrisku a ten levej vajcos, ale tak nejak jsem to neprikladala blizici se menstruaci, proste to bolelo min, nez jsem zvykla. I cela mrcha byla v pohode, nemusela jsem se ladovat praskama na bolest jako obvykle. Ted jsem zvedava na druhou mrsku, kdy prijde. Jestli se mi zkrati cyklus uz na tech 28,nebo bude porad 31-32dnu. A kolikaty den jsi ty??
Na laparoskopii bych v životě nešla, zabili mi na ní babičku… ![]()
@jarunka86 ona byla chyba doktora- proříznul tepnu nebo co a normálně jí zašil.. než jí dovezli na pokoj tak vykrvácela..:(.. Možná bych na laparoskopii šla, ale radši někam do Prahy nebo nevim.. prostě nějaký velký centrum…
no, spíš ne, asi v tomto případě bych radši měla jizvu…
Už je to pár let zpátky, tak snad páni doktoři pokročili
Já jsem 32.DC a ms pořád nikde a vypadá to, že ještě jen tak nepříjde
Ještě v pondělí na kontrole (28.DC) tam dr. viděl prasklý folikul
a na laparce byla 10 DC
A to v neděli odjíždím do lázní ![]()
@jarunka86 Ted jsem momentalne 33DC a porad nic… pockam do tech 40 dnu a pak asi zase injekce
. Pristi ctvrtek jdu na kontrolu, tak uvidim, co mi pan doktor rekne.
Jo a jeste jsem si vcera delala test, jestli se nahodou nezadarilo po te laparce… pry taky muze pobolivat podbrisek, kdyz se vajicko usazuje a uvolnujou se zluty teliska… ale bohuzel // se neobjevily ![]()
@Kulišátko a víš, jestli byla ovulka? Já jsem ji měla pravděpodobně v pondělí, ale nepočítám, že by to vyšlo ![]()
Ahoj děvčata, tak to mám za sebou… včera laparo a dnes mě pustili domů ![]()