Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Verča P. ahojky..ty jo..tak to moc gratuluji…a tiše závidím
tak snad to bude k něčemu…je fajn slyšet takové pozitivní věci ![]()
@Verča P. gratuluji…holky ja jsem zvykla spavat na brichu a zpat na zadek do bude pro mne neco.jsem zvedava jak tam dlouho budu doktorka mi tvrdila ze jeden mne prijmou druhy den zakrok a pokud bude vse ok muzu jit domu, pokud by neco nasli a vice operavali mam pocitat s vice dny.
Ahoj holky, tak jsem se konecne odhodlala sem vlezt
Tak nejak nevim, kde zacit. Cekala jsem vsechno mozny i nemozny, ale jak jsem tady cetla, ze se ma snazit hned kdyz prijde zenska domu, tak to si teda neumim predstavit
bolesti bricha se tak nejak daji zvladnout, to neni nic hroznyho, ale ja patrila zrovna k tem, ktere trapi ten plyn. V den zakroku jsem pocitala andelicky, jak to bolelo..mela jsem pocit, ze mi nekdo reze pilou klicni kosti a u toho mi picha kudlou do plic…no nic moc
a vstrebat se to neda, no..ale dneska uz jsem v pohode. Fakt je to kazdej den lepsi a lepsi. Dren jsem zadnej nemela, druhej den me pustili domu. Dneska se mi zacinaji vybarvovat modriny na te strane, kde neco delali a trochu splaskava ten otok, ale jsem otekla az dolu
Jinak mi delali pruchodnost vejcovodu, ta je ok a levy vajecnik dle ocekavani PCO, takze delali drilling a odebrali vzorek na histologii. O snazeni nikdo nic nerikal
jinak dirky mam tri, jednu v pupiku a dve na leve strane, ale to vubec neboli, spis svedi a taha. Narkoza byla OK, spatne mi nebylo, ale diky tem bolestem z toho plynu jsem cely den po zakroku lezela, chodit mi neslo a sedet uz vubec ne. Dneska uz ale beham uplne normalne, jen trochu pomaleji
Pry ten plyn vadi spise stihlym postavam…tak nevim, jak jste na tom vy, ale ja hubenour jsem a dalo mi to zabrat
tak snad jsem vas moc nevylekala, opravdu se to da zvladnout ![]()
@hanka1120 ja jsem sla taky 12DC, ma se delat pred ovulkou, prave aby byla sance jeste ten mesic. Jinak se neni ceho bat, u nas v nemocnici byli vsichni zlati, strasne uklidnovali a tak. Fakt ten personal ti pomuze. Me dali noc pred zakrokem i neco na spani a spala jsem jak miminko
nejvic jsem se bala klistyru, ale nakonec to bylo to nejmensi, co mi udelali
Jinak bricho me po te operaci bolelo, ale nechala jsem si pichnout jednu injekci na bolest a od te doby to bylo uplne v pohode. Neni to tak strasny. Neboj, to zlvadnes
![]()
@jarunka86 Ahoj, já nevím, co říkali tobě, ale já jsem po zákroku 14 dní nesměla mít sex, takže bylo jedno, jestli bude zákrok před nebo po ovulaci. Snažení přišlo v úvahu až po menstruaci. Jinak je pravda, že dávají uklidňováky, mě ho dali před operací, takže mi bylo úplně jedno, že jedu na operační sál a pak dávali po op. na bolest tomu, kdo chtěl. Já se držela, že nechci i když ostatní si ji nechali píchnout. V noci ale přišly bolesti z toho plynu a už to nešlo hrát si na hrdinku. Ale jak píšeš, každému při laparoskopii dělají podle potřeby něco jiného, já měla drén a dírky 2 a modřinu žádnou. Bolesti jsou jenom v den zákroku, jinak by být neměly, takže žádná hrůza. Když to srovnám s některými zákroky u zubaře, tak je to vlastně sranda. ![]()
@Verča P. Bolesti jsem mela vazne jen ten jeden den, pak me trapil jen ten plyn. Na hrdinku jsem si hrat nechtela, rikala jsem si proc trpet zbytecne, po te injekci mi bylo super
Radeji bych teda zasla k zubari a ze jsem si u zubare celkem vytrpela ale to ma asi kazda jinak
No a modriny mam pekny..od boku az po spodek, ale jen na te strane, kde delali drilling. Brali mi kousek vajecniku, tak jestli proto, nevim. Me o sexu nerikali vubec nic, dokonce mi gyndar rekl, ze chce at jdu pred ovu, ze se pak mozna zadari. Tak nevim.
@jarunka86 parada pekne jsi to zvladla.me doktorka rikala ze budu mit v brise 3 dirky tak mne ceka co tebe asi.ja hubena nejsem ale urcite mne to bude taky trapit ten plin jak se znam. spala jsi ty dva dny na zadech nebo jak?
@jarunka86 Diky za podrobny popis, me to ceka uz za tyden a taky jsem slysela od zname, ze nejhorsi je ten plyn, ktery pak tlaci na klicni kosti… tak snad to zvaldnu. Dam pak vedet dojmy
. S tim kdy se muze a kdy ne… me prave dr. tvrdil, ze cim driv, tim lip…Primo jsem se ho na to ptala, kdy po operaci muzeme a tohle mi rekl.
Tak nevim… a taky nevim, jestli budu schopna, kdyz budu tak bolava ![]()
@adny píše:
@Kulišátko no u té hydrolaparoskopie právě do tebe plyn nedávají, ale dávají ti tam nějakou tekutinu..to je jeden z rozdílů…
ja jdu na chromolaparoskopii, takze me plyn asi ceka… ![]()
@Kulišátko píše:
ja jdu na chromolaparoskopii, takze me plyn asi ceka…
co to vubec je ten zacatek neznam
@hanka1120 píše:
co to vubec je ten zacatek neznam
Tak to jsme dve
… s doktorem jsme se vzdycky bavili o laparoskopii a vcera jsem koukala do papiru na prijem a mam tam napsane chromolaparoskopie. Jedine info, ktere jsem nasla je toto z dalsiho diskusniho fora:
„Poté je vhodné zjistit, zda jsou vejcovody průchodzí, nebo ne. Tady jsou 2 možnosti – HSG (hysterosalpingografie) je metoda, při které se aplikuje do dělohy tenkou hadičkou přez pochvu kontrastní látka, pak se žena dá pod rentgen a vidí se, zda prochází vejcovody do dutiny břišní. Já bych ale určitě volila další metodu a tou je chromolaparoskopie, princip stejný, ale udělá se laparoskopická operace v celkové narkóze, kde se sleduje kamerou v pupíku průchod kontrastní látky přímo do dutiny břišní a zároveň se může kontrolovat jak to tam vypadá (zda tam nejsou srůsty, můžou se kontrolovat vaječníky, i vzít vzorečky, je vidět zda dochází k ovulaci a tak). Do toho tato metoda není pod rentgenem, takže se obejde bez záření.“
@jarunka86 ahojky..tak už to máš aspoň za sebou
to je fajn..hlavně ať to pomůže a je vše ok ![]()
@Kulišátko to jsem teda taky ještě neslyšela…toho je dneska tolik..jak se v tom člověk má vyznat??? ![]()
Holky akorat mne tam neposila car ale z gyndy na tu laparku, protoze jsem si stezovala ze mam bolesti pri styku, za druhe vydela loziska nevim teda jaky a za druhy mne desi ze vzdycky pred ovulkou jsem byla na ultrazvuku a doktorka na to hlasi sestre ze levi vajecnik nevidet ani pri ivf ho proste nenasla.tak se celkem desim co se deje. a mam hodne slabou ms
@hanka1120 tak to asi myslela ložiska endometriózy ne? hm, tak to jsem zvědavá jak dopadneš..a už víš kdy půjdeš?