Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adny ne v parichem napsani obe dve tak mi udelaji zaroven obe.
@adny promin asi jsem se spletla ale mam tam hysterskopii a laparku
@hanka1120 aha tak to jo..tak to já mám jen tu hydrošku..a ta hysteroskopie je co?
@hanka1120 tak to tak asi bude plus, mínus vycházet stejně..tak to jsem zvědavá..já jdu ještě ve středu na kontrolu, tak uvidíme..ale vypadá to bledě…já bt neměřím..spoléhám na kontroly v Caru každý měsíc…a ty bereš utroš i když nejsi po iui?
@adny jo beru utros normalne protoze mam problemy bud jen spinim a ms zadna a nebo neprijde vubec sliznice hodne nizka a musim na vyvolavaccku. terba mynuly cyklus jsem zacala 29dc spinit a spineni bylo tak na intymku hodne slaby a trvalo 5 dnu.35dc jsem sla na vyvolavacku a ms dorazila az 39dc ale to byl cyklus bez utrose. utros dojde okolo 30dc. proste se mi podivaji do bricha a pak i do pipky zda je vse ok, ale mam blbej pocit ze tam neco bude.jo a vzdycky pri ultrazvuku mi doktorrekne ze levy vajecik nevidet a to pokazdy…
@hanka1120 polycysticke vajecniky jsou jako obalene nejakou vrstvou a pres tu vrstvu neprojde folikul s vajickem, proste se neuvolni. Vetsinou ani nedoroste a kdyz ano, tak preroste a stane se z nej cysta a ta bud praskne nebo ne. Muj doktor ma prave podezreni, ze jeden muj vajecnik je polycysticky, proto jdu na laparku. Poznal to na UTZ a podle hormonaliho profilu. Jinak ja jsem merila bazalni teplotu i jsem pouzivala ovulacni testy a kazdy mesic jsem mela ukazkove grafy, pozitivni ovu testy a presto jsem ovulku nemela. To je trosku problem u PCO, tam nema cenu tyto metody pouzivat, protoze jsou zkreslene.
@adny aha..zajima me to spis pro informaci. Jdu stejne na normalni, tak me to asi nemine, to pichani do briska ![]()
@hanka1120 ja jsem taky mela problem se spinenim a ms mi chodila hodne pozde, ale pak mi doktor napsal nejake hormony..noretisteron, nebo tak neco a potom to prestalo. Od te doby mam uplnej klik a ms mi chodi po 32dnech, coz je sice taky dlouhy, ale diky bohu za to
utrous mi nikdy nedaval, ja mam sliznici naopak celkem vysokou.
Ahoj holky..tak po dnešní kontrole je jasné že tento měsíc tam nic neuzrálo a navíc mám dost nízko sliznici..ale co to přesně znamená nevím..takže teď budu čekat na mrchu a pak ta laparka…snad potom budu chytřejší… ![]()
Ja myslim, ze pokud mas nizkou sliznici, tak na mrchu budes nejaky cas jeste cekat. To nevedeni je hrozny, vid? Ja to nesnasim
Ale po laparo budes snad chytrejsi
ja mam nastup zitra ![]()
Adny ja jsem mela mynuli cykluys taky problem od 28 dc-33 dc jse malicko spinila 35 dc jsem byla na vyvolavacce pichla mi dve a sliznice jen 2.15 ms dosla hodne slaba 39 dc. tento cyklus beru utros od 17-25 dnes jsem 21 dc tak jsem zvedava co bude. pockam na ms a pak laparka.
@jarunka86 preji hladky prubeh a podej hlaseni jak to po laparce vypada.
@hanka1120 Ahoj Hani..přeji vše nej k svátku
a chci se zeptat kdy půjdeš na to předoperační vyšetření? já totiž vůbec netuším kdy to dostanu a ta sestřička mi říkala že by to vyšetření nemělo být staré 14 dní když jdeš na tu laparku..tak vůbec nevím ![]()
@adny prave ze taky vubec nevim taky nadtym premyslim kdyz ono je to tezky asi se objednam na konec srpna snad to klapne