Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Muf86 tak uvidíš co ta kámoška..jinak zítra ráno cinkni dr. a uvidíš…
holky já mám depku jak blázen..švagrová už je v porodnici a každou chvíli se to malé narodí..a my furt nic..
ach jo…
@adny Prestan depkovat
jednou se stesti usmeje i na tebe
Treba ani nebudes vedet jak ![]()
@jarunka86 já vím, ale je to těžké..zase všichni budou mluvit jen o miminu a já budu sedět a kývat
jj ale už končím…snad to někdy přijde i k nám… ![]()
@adny Taky se radeji vyhybam situacim, kdy se u nas resi plinky a tak dale, ale clovek s tim proste musi zit
a doufat, nic jineho nam ted nezbyva ![]()
@adny Tak kamarádka mi řekla, že si myslí, že by mi stejně mudr. nic nesrovnala, ze i po 40 dnech je to pravidelně, že dokonce zná jeden případ kdy žena otěhotněla a to měla MS jednou ročně, prý jí lékař řekl, že i jednou ročně je pravidelné. S takhle dlouhými cykly je těch pokusů za rok méně… ![]()
Jinak od včerejška mám růžový hlen, takže myslím, že MS už „klepe“
vlastně nevím jestli jsem ráda nebo ne. Na jednu stranu jsem doufala, že to dopadlo a na druhou už jsem si přála aby to přišlo a my se mohli začít snažit znovu
(když jsem měla test negativní).
Ahoj holky, pročetla jsem zběžně Vaší diskuzi. Snažíme se přes 2 roky, 5× IUI a 1× IVF z kterého máme ještě 2mražáčky to proběhlo v červenci. Pak následovalo vyšetření na imunologii, našli autoprotilátky. Před KET bych měla brát prednison. Nicméně dřív jsem laparku odmítala a teď bych se asi chtěla odhodlat a jít do toho aby zjistili jak to uvnitř vypadá jestli se může dařit ještě přirozeně, nebo si pro ty mražáky na jaře půjdem. Přítel má slabší spermio nic katastrofálního má malé množství, ale aktivní.
Chci se zeptat kdy se na laparku chodí v jaké fázi cyklu??DOmluvím si to v caru.
@jarunka86 jj to já taky…akorát je to těžké jak hrom vyhýbat se těmto situacím..no co zbývá..zatnout zuby a čekat… ![]()
@Muf86 jednou ročně že je to pravidelně??no tak to je mazec…a ono to fakt nejde něčím zkrátit??třeba tím utrošem? některé holky psaly, že ho berou proto…jj každá pořád doufáme…
ale ono to vyjde holky… ![]()
@MisTer ahojky…spíše se divím, že tě na ní před tím ivf neposlali??já jsem byla na hydrolaparoskopii což je trošku něco jiného než klasická, ale byla jsem na ní 8dc…a na to imuno jsi šla až po ivf? a to tě dr. pošle sám nebo si musíš říct??taky to zvažuju…díky
@adny no chtěli ale pak jsme se dohodli na IVF a tam průchodnost víceméně potřeba není. imuno mi dělali po neúspěchu, kdy to udělali před možná by bylo úspěšné!
@Muf86 ok takže to chápu tak že asi nejlepší bude po MS a mezi ovu. Na středu jsem bojednaná na konzultaci tak se pak uvidí jestli tu laparku dohodnem nebo ne.
Holky je tu někdo, kdo krátce po laparce otěhotněl?
@MisTer mě to řekli tak, že je to vhodnější mezo MS a OVU, protože nemůžou „vypláchnout“ nebo poškodit oplodněné vajíčko, kdežto po OVU by to hrozilo. Kamarádka byla na laparoskopii mezi OVU a MS a otěhotněla 3. měsíc po laparoskopii ![]()
@Muf86 super děkuji moc za pozitivní zprávy tak snad mě objednají pak v caru na laprku co nejdřív!