Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
4.12.09 23:18

Ahoj, já jsem byla loni v červnu, tj. před rokem a půl v Praze Krči (Lexum). Je mi teď 30 a stálo mě to tuším cca 50 tisíc. Naprosto doporučuju. Měla jsem 3,5 na obou očích a mám nulu a spokojenost největší. Dvě léta jsem si užívala brýlí a ten pocit pochopí jen ten kdo roky řeší s brýlema plavání, čočky, řízení ve slunci, dovolená, v zimě mlžení brýlí… no prostě teď je to fakt paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.12.09 10:20

Ahoj, prosím tě, kde v Ostravě ti byl zákrok proveden? Jsem totiž taky z Ostravy a našla jsem tady, že to provádí Q-Vision. ???? Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.12.09 12:12

Ahojky Sasankavo,myslíš na mě asi tu Ostravu?Je to už dlooouho,si vzpomínám,že to bylo oční centrum VIDEAT,operoval tehdější primář,jméno už taky nevím,myslím že Pastor nebo tak nějak.Cenově nevím,jak se to dnes pohybuje,ale koukám,že těch 18tis byla dobrá cena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
6.12.09 23:09

Ahoj. já jsem byla před 5lety v Praze Lexumu na korekci krátkozrakosti. Jelokož mám vrozenou vadu pravého oka, tak mi ani neslibovali že by mi dioptie stáhli na 0.Po operaci jsem měla 0,5 a 1,5 a to jsem tam šla s 10 a 11,5 dioptriemi. Viděla jsem až za roh :palec:
Po porodu mám sice 1,5 a 3, ale i tak to stálo za to! vůbec neváhej, za ty prachy to stojí a je to na celý život :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janina74
29.12.09 16:24

laserova operace očí

Ahoj,
byla jsem na tom v pondělí 21.12. v Lexum Praha. Obě oči 36 tisíc. 4,5 dioptrie na každém krátkozrakém oku, jeden porod a 36 na krku. Vidim dobře, ještě mám pooperační nejasné vidění a ty barevné kruhy okolo světel, ale to by mělo vymizet.
Hrozně jsem se bála, ale byla to pohoda. Nejvíc mě bolelo když mi cpali do oka ten rozvěrač na víčka :-D . Doporučuji Ti to! Všichni kamarádi a známí co to podstoupili tak mají jen dobré zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
7.1.10 18:30

Ahoj! Já jsem byla na laserové operaci, konkrétně femtolasik, v dubnu minulého roku. Byla jsem v Gemini, ve Zlíně. Cena 40000 za obě oči, ale jsem na 1000% spokojená!!! :palec: Měla jsem 4 dioptrie a teď můžu být konečně bez brýlí! Takže operaci můžu jen doporučit! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1030
7.1.10 18:38

teda ale podražili pěkně 8-o asi to bude i tím,že upravují obě oči naráz :nevim:
a jak to,že se Tirubberbearto po porodu zhoršilo?mně se to nestalo,tak mě to zajímá :oops: víš? :-D
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
7.1.10 20:02
thea píše:
teda ale podražili pěkně 8-o asi to bude i tím,že upravují obě oči naráz :nevim:
a jak to,že se Tirubberbearto po porodu zhoršilo?mně se to nestalo,tak mě to zajímá :oops: víš? :-D :mavam:

No normálně to stojí 16000kc na jedno oko, ale je pouze metoda lasik, nebo epilasik. Já jsem podstoupila femtolasik, je to šetrnější metoda, po operaci je minimální bolestivost. Akorát je za to ten příplatek 4000kc za oko. Ale vyplatí se to! :palec:

• Citovat
  • Upravit
1030
7.1.10 20:11

aha,tak tyhle metody neznám,jojo,věda pokročila,mně dělali jedno oko v září a druhé v únoru další rok,9tis za jedno,ted je to lepší,že to jde naraz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
7.1.10 21:03
thea píše:
aha,tak tyhle metody neznám,jojo,věda pokročila,mně dělali jedno oko v září a druhé v únoru další rok,9tis za jedno,ted je to lepší,že to jde naraz :palec:

Jo jo, teď už se běžně dělají obě oči naráz a je to bezva. Opravdu jsem moooc spokojená! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25
7.1.10 21:13

Ahoj,
laserová operace očí je ta nejlepší investice, jakou jsem kdy udělala :-D

Měla jsem 6 a 4 dioptrie, byla jsem ve Zlíně v Gemini před 5ti lety, vidím krásně bez brýlí. Jedno oko stálo 16000,– Kč. Zákrok je nebolestivý, jen nepříjemný, následná rekonvalescence je zezačátku bolestivá ale dá se to v pohodě s pomocí kapek zvládnout. Rodila jsem vloni a vidím stále stejně, žádná změna :wink:

Život bez brýlí je o mnoho jednodušší, ať už se jedná o sluníčko - sluneční brýle, plavání, sporty a další aktivity, ve kterých brýle „tak trošku překáží“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
7.1.10 21:51

No holky, jak vas tak ctu, tak bych do toho snad sla hned taky! Sama chvala!

Ja sama prave porad nevim. Mam kamaradku, ktere operovali pred peti lety jedno oko, na kterem mela 3dioptrie. Jeden porod, 30 let a vse ma zpatky. Ja mam dioptrii 7 na kazdem oku, je mi 30, cocky nosim od 12 - nejdriv ty ceske „dusaky“, pak par mesicnich, nejake jednodenni a ted jsem zakotvila u mesicnich prespavacich (Ciba Visions: Air Optix Night and Day). Mam je uz 5. rok a 5. rok se citim jako zdravy clovek. Prvniho je nandam, tricateho vyhodim. Zadne zbytecne sahani do oci, zadne roztoky. V noci jdu na zachod a vidim ho! Plavat jsem se naucila s plaveckymi brejlickami. Vychazi me na cca 5tis rocne. Jedina situace, kdy tento idealni stav hapruje, je nachlazeni, ktere se mi „vrazi“ i do oci. A nasledny problem je ten, ze s brylemi uz vubec neumim fungovat - mate me, ze pohyb oci v nich znamena totalni zmenu persektivy, spatne se mi odhaduje vzdalenost, atd. Proto bych uvazovala o operaci. Prijde mi na ni ale jeste brzy, mozna me cekaji jeste jedno tehotenstvi a porod a nechci riskovat recidivu.

Kazdopadne diky za diskusi, je dobre mit rozhled :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
8.1.10 09:37

jsem asi hlupá,ale pořád nechápu jak to,že se to někomu po porodu nebo při něm zhorší :nevim: :oops: že by tím tlakem…mně právě nic doktoři neříkali,že by se to mohlo stát,naštěstí nestalo,ale vidím,že to možné je :think:
prominte holky,že nad tím tak dumám :roll: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
8.1.10 11:29
Marjanka píše:
No holky, jak vas tak ctu, tak bych do toho snad sla hned taky! Sama chvala!

Ja sama prave porad nevim. Mam kamaradku, ktere operovali pred peti lety jedno oko, na kterem mela 3dioptrie. Jeden porod, 30 let a vse ma zpatky. Ja mam dioptrii 7 na kazdem oku, je mi 30, cocky nosim od 12 - nejdriv ty ceske „dusaky“, pak par mesicnich, nejake jednodenni a ted jsem zakotvila u mesicnich prespavacich (Ciba Visions: Air Optix Night and Day). Mam je uz 5. rok a 5. rok se citim jako zdravy clovek. Prvniho je nandam, tricateho vyhodim. Zadne zbytecne sahani do oci, zadne roztoky. V noci jdu na zachod a vidim ho! Plavat jsem se naucila s plaveckymi brejlickami. Vychazi me na cca 5tis rocne. Jedina situace, kdy tento idealni stav hapruje, je nachlazeni, ktere se mi „vrazi“ i do oci. A nasledny problem je ten, ze s brylemi uz vubec neumim fungovat - mate me, ze pohyb oci v nich znamena totalni zmenu persektivy, spatne se mi odhaduje vzdalenost, atd. Proto bych uvazovala o operaci. Prijde mi na ni ale jeste brzy, mozna me cekaji jeste jedno tehotenstvi a porod a nechci riskovat recidivu.

Kazdopadne diky za diskusi, je dobre mit rozhled :wink:

tak to jsi štastný člověk. Nosím stejné čočky, ale nošení v kuse u mě nepřichází v úvahu (vyjímečně v nich přespím), každou noc vyndáváma a ráno oplachuji. Jinak vidím blbě nebo mě to škrábe v oku někdy i přes den musím propláchnout. Prostě o nich vím :cry: Kdybych to měla jako ty tak nic neřeším a o operaci neuvažuju :wink:
buď ráda, že ti čočky takto moc sedli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
8.1.10 20:41
thea píše:
jsem asi hlupá,ale pořád nechápu jak to,že se to někomu po porodu nebo při něm zhorší :nevim: :oops: že by tím tlakem…mně právě nic doktoři neříkali,že by se to mohlo stát,naštěstí nestalo,ale vidím,že to možné je :think:
prominte holky,že nad tím tak dumám :roll: :huban:

Přímo na klinice ve Zlíně mi řekli, že je to nejlepší až po porodech. Přece jenom při tlačení je pěkný nápor na oči a asi to nějaká rizika má. Takže já jsem si odrodila dvě děti (na další už se nechystám) a šla na operaci! Jo a to jsem ještě kojila, ale problém to nebyl. Jen mi nedali ty oblbující prášky, ale zvládla jsem to bez nich, ani nevím na co je dávají, protože u mě se o bolesti ani mluvit nedá. Spíš to byl jen nepříjemný pocit a děsné slzení. Ale za 3 hodiny po operaci bylo po včem a viděla jsem krásně ostře!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty