Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
22.3.17 15:38

Také jsem byla na operaci v Horních Počernicích a zkušenost mám úplně opačnou. Nosila jsem brýle na dálku a při sportu mi hodně překážely. Konzultace i samotný zákrok byl bez problému, lékaři i sestřičky příjemný. Minulý týden jsem byla na kontrolním měření a oči i po pár letech a dvou porodech stále krásně drží, takže za mě doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.9.17 15:17

Na operaci oci jsem byl pred 9 dny (na obou ocich cca 3 dioptrie). Byl jsem na klinice Gemini v Brne na metodu Lasik 6D laser nebo tak nejak se to jmenuje :). Pri operaci byl tlak celkem neprijemny, ale jinak bezbolestne a rychle. Po operaci jsem nemel zadne bolesti ani rezani v oku. Skoro 24 hodin v kuse jsem se snazil mit zavrene oci, aby se to dobre hojilo. Bryle tedka zadne nenosim, ale zatim nejsem s vysledkem spokojeny. Vidim stale lehce rozmazane, i kdyz samozrejme vidim mnohem lepe nez bez bryli pred zakrokem. Na prave oko vidim hure. Rikali, ze si to mesic muze sedat, tak doufam, ze budu videt opravdu ostre na obe oci, protoze momentalne jsem videl ostreji s brylemi :).

Ma nekdo zkusenost, ze by mu trvalo treba nekolik tydnu, nez se mu opravdu „vyostril“ zrak? Vetsinou jsem cetl na diskuzich, jak skoro hned ostre lidi videli nebo naopak jim dioptrie zustaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.9.17 15:56

Já viděla na jedno oko po operaci maličko hůř než na druhé a už to tak zůstalo. Navíc musím teda konstatovat, že jsem 2 roky po operaci a začala jsem vnímat, že se mi zrak horší, sice zatím bez brýlí, ale občas už musím více ostřit a nevidím tak dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
21.2.18 23:25
@brumdinka píše:
No záleží jak kde..já sem byla v oftě tj. www.ofta.cz v Plzni a platila jsem 32 tis.tj.16 za jedno oko v r.2oo9

Ahoj, můžu se Tě zeptat, na kolik vyšlo předoperační vyšetření? Cena 16000,– za oko zůstala do teď stejná, ale ta ta vyšetření mi to přijde šílená darda podle toho co mají na stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.10.18 10:52

bych je zakazal

Ja sem do toho sel. rekl jsem si kdyztak si koupim bryle kdyz se to nepovede.no na pravy voko vidim prdlačku doslova, ze uz ani bryle nepomuzou. operaci bych prirovnal k cinan produktu..tak akorat na cestu domu…jsem si jistej ze vedeli ze se to nepovede pac mi chvilku pred operaci dali podepsat revers ze kdyz se to nepovede tak jim muzu akorat tak podekovat…za dve hodiny prace dostali 30litru a nikdy se neuvidime. dobra prace..kdybych vedel ze ta jejich operace je jak kindersajse tak bych si koupil poradny brejle..tetka to je očičko sem a tam, kapičky žadný nefungujou voko je zahleneni neprijemnej pocit ve voku do 1mesice po operaci vypoved useklej prst malem dve bouracky uplne supr doporucuju kazdymu profesialnimu obchodnikovi ktery jde za ziskem za kazdou cenu cus slepejsove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
11.11.18 08:56

Ahoj.. Je to sice starší diskuze (příspěvek od Zbinc123 jako by nebyl :roll: ), ale ráda přidám svoji zkušenost. Teď v listopadu je to 13 let, co jsem podstoupila laserovou operaci očí ve Zlíně v Gemini, za jedno oko 16.000,–. Byla jsem krátkozraká, 2 dioptrie. Nebylo to sice moc, ale na brýle už to bylo a na ty jsem si nemohla nějak zvyknout. Střídala jsem kontaktní čočky a brýle a pořád jsem to nějak řešila. Nakonec jsem se rozhodla pro operaci. Ve Zlíně byli vstřícní, příjemní a rychlí. Bylo mi tehdy 32 let a ještě mě čekaly dva porody :) Tělo všechno zvládlo, oči na dálku pořád super. Do dneška si vážím toho, že vidím do dálky. Akorát teď, s přibývajícím věkem začínám hůř vidět do blízka. Ale na to mě páni doktoři upozorňovali už tehdy. Věk nezastavíš :D No a když to vezmu z té finanční stránky- peníze, které jsem tehdy do operace dala, bych stejně za těch 13let vrazila do brýlí.. Prostě jsem nikdy nelitovala, že jsem do té operace šla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.2.21 21:27

Ahoj všem, byla jsem na laserové operaci očí před rokem a pamatuji si jak jsem projížděla všechny recenze, abych získala co nejvíce informací, proto jsem se rozhodla taky napsat, snad to někomu pomůže.
Měla jsem na obou očích dioptrie -2,5. Vybrala jsem si kliniku DuoVize (dnes už NeoVize), ale vybrala jsem dost na rychlo, mají tam dráž, než jinde a kdybych už neměla termín a nebyla nedočkavá, tak bych volila kliniku Gemini, která má taky moc dobrý recenze.
Šla jsem na zákrok NeoSMILE 3D. (Stejná operace je i na jiných klinikách jen pod jiným názvem např. Relex Smile).
Jem na oči hodně citlivá a proto jsem se extra bála. Používala jsem čočky a bylo to peklo naučit se je používat s tím, že si musím sáhnout na oko :)
Děsně jsem se bála i kvůli negativním recenzím, které jsem předtím četla, ale dneska bych řekla, že není čeho se bát. :)
V den operace jsem se celá klepala, bála jsem se, že se to nepovede a já budu mít potíže, ale všechno proběhlo v pohodě.
Sestřičky mě usadily do křesla a oblékly mě do empíru a na hlavu mi daly cosi jako předoperační čepici. Začali mi kapat kapky do očí. Trvalo to cca 30 minut.
Pak jsem byla na řadě a nejdřív si se mnou sedla doktorka, která mě měla operovat a mohla jsem se zeptat na vše co potřebuji.
Pak už šlo na věc a nebylo úniku. :D
Vůbec to nebolelo a bylo to fakt rychlý. :) Teda mrzelo mě, že jsem nedostala do ruky plyšáka na žmoulání a musela jsem mít roušku (protože Covid).
Musela jsem se dívat do zeleného světýlka, který jsem ke konci přestala vidět a tak jsem se snažila okem nehýbat. U druhého oka jsem byla dost nervózní a okem jsem nechtěně hýbala. Dívání do světýlka trvalo 30 vteřin. Pak doktorka vytáhla to co se odlaserovalo a bylo po všem. Zákrok trval max. 15 minut i s rozhovorem s doktorkou. :)
Následovala kontrola a pak oči přišly k sobě a začaly šíleně řezat a bolet. Přítel mě vedl za ruku a já jsem měla oči zavřené. Takže za mě doporučuju doprovod. :)
Doma jsem si vzala prášek na spaní co jsem v DuoVizi dostala a na dvě hodinky jsem spala. Po probuzení šílená radost z toho že vidím. Už mě nic nebolelo a sice jsem neviděla tak dobře jako s čočkama, ale viděla jsem dobře a vážně to je obrovská radost a taky úleva. :)
Než se vidění vyladilo, tak to trvalo asi měsíc. Celý měsíc, jsem si říkala, že jsem na tu operaci neměla jít, protože vidím hůř, než s čočkama. Nebylo to nic moc vážnýho zvládla jsem v pohodě práci na počítači i číst si knížku, ale cítila jsem ten rozdíl. Nicméně do měsíce se všechno srovnalo a rozdíl je jen v tom, že teď je to lepší. :)
Na operaci jsem byla v pátek a v pondělí jsem šla do práce. Asi by nebyl problém ani to, kdyby jsem měla jít do práce den po zákroku. Večer v den zákroku jsem se dívala na televizi a vše OK. :)
První tři měsíce jsem opravdu intenzivně kapala kapky do očí. Dokonce jsem si koupila i gel se kterým jsem měla pocit, že je to lepší. Nosila jsem tmavé brýle, když venku svítilo sluníčko, ale pak se to zlomilo a začala jsem kapat jen ráno a večer a teď (bude to rok) už nekapu vůbec a sluníčko venku mi nevadí. Vidím krásně a každý den si vážím toho, že hned po probuzení vidím na hodiny a nemusím jít nejdřív do koupelny nandat si čočky, abych měla pocit, že svět je v pořádku. :)
Určitě bych doporučila jít na operaci očí jen je potřeba počítat s tím, že z prvu je potřeba vyšší péče. Nelituji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
10.3.21 19:28

Mám dotaz…kdyz půjdu na laserovou operaci oči a náhodou mi to nestáhnou na nulu můžou se používat na zbylé dioptrie čočky nebo jen brýle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty