Laserová operace očí

35
4.12.09 14:09

laserová operace očí

Ahoj, chtěla bych názory od lidí, kteří podstoupili laserovou operaci očí. Ano či ne? Zbavili jste se natrvalo brýlí? Ve kterém zařízení operace proběhla? Jaká byla cena?
Já mám 34 let, 2 porody, 4 dioptrie na obou očích, zrak se již 10 let nezhoršuje, oční vada: krátkozrakost (nosím brýle na dálku, takže myslím, že se jedná o krátkozrakost) a o operaci už dlouho přemýšlím a váhám a ráda bych se takto odměnila za druhý porod (před půl rokem) a investovala něco do svého zdraví. Co poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Livlin neprihlasena
4.12.09 14:20

Ahoj, já jsem podstoupila laserovou operaci očí v Brně v Meralu, už před cca čtyřmi lety. Stálo to dvacet tisíc (plus samozřejmě cesty do Brna, bydlím sto km daleko, kontrola co měsíc po dobu půl roku). Měla jsem taky krátkozrakost. Na úvodní schůzce nám doktor říkal, že dělají operaci tak do devíti dioptrií, ale mně tehdy naměřili přes jedenáct. Moc se mi do toho nechtělo, protože jsem se chtěla zbavit brýlí (resp. kontaktních čoček) úplně, ale nakonec to dobře dopadlo :palec: a jsem bez brýlí. Jinak tehdy říkali, že když to nedají na nulu, tak udělají reoperaci zadarmo. Snad jsem ti trochu pomohla.

• Citovat
  • Upravit
184
4.12.09 14:20

Ahoj, já mám 36let, měla jsem 4dioptrie a 3porody. Na laserové korekci jsem byla před půr rokem a vidím tak, jak nikdy před tím. Štve mě, že jsem se nerozhoupala dřív :-) Za sebe doporučuji, zákrok trval pár minut, bezbolestně, za pár hodin oči přišly k sobě, tak bolest veliká, ale druhý den už úplně pohoda. Ještě si kapu do očí kapičky, protože jsou sušší, než před korekcí a jsem citlivější na sluneční světlo, ale to se prý tak do roka upraví. A i kdyby ne, tak to není nijak omezující, rozhodně jsem ráda, že už si nemusím cpát do očí čočky :-)
Byla jsem v Gemini ve Zlíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
4.12.09 14:45

Ahoj, osobne doporucuji, delali mi to ve Zline pred 5 lety, tehdy 16tis za kazde oko. Je to jen trochu neprijemny pocit, kdyz ti „kraji“ oko :lol: ale ze by to bolelo rict nemuzu. Pocit znovu nabyteho ostreho zraku je SUPER :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.12.09 14:52

Pred 7mi lety, FNKV- oční. 17 000 každé oko. Sice to podělali (roztrhli mi lamelku, takže jedno oko se dělalo 2× a mam jizvičku přes zorné pole, ale stejně nelituji, že jsem se brýlí zbavila. Mám dojem, že vidím dobře, na kontroly raděj nechodím.

po laserové operaci krátkozrakosti se běžně

1. subjektivně zhorší zrak na blízko, který mají krátkozrací lepší
  2. v noci se kolem světel dělají kola.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
4.12.09 16:08

Ahoj, zkušenosti nemám. Ale mám úplně stejné „podmínky“ jako ty akorát já mám 5 dioptrií, ale o 4 roky míň :huban: . Mít peníze po kupě tak jdu do toho. Takhle to časem narvu do čoček, ale nemám tolik peněz najednou. Ale přemýšlím jak to udělat abych do toho mohla jít. Taky slyším jen samá pozitiva. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
4.12.09 16:11

Tak mamina byla na jaře na operaci někde v Průhonicích. Stálo jí to padesát tisíc a stále nic nevidí na jedno oko. Jedno jí udělali perfektně, krásně vidí, ale druhé je úplně na prd. Už jí to oko v rámci reklamace třikrát operovali a výsledek je pořád stejný, nevidí. V lednu jde už na čtvrtou operaci a doufá, že dopadne dobře. Po dosavadních zkušenostech, už by do toho nikdy nešla. Vyhozené peníze a brýle nosí pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.09 16:50

Tuto operaci podstoupila moje kamarádka,je jí 25 let,operovaná byla ve Zlíně,má 2 děti.Operovat se nechala asi 7 měsíců po porodu.Měla 4 dioptrie na každém oku.

Je spokojená,říká,že ještě teď se nemůže vynadívat!!!

• Citovat
  • Upravit
13739
4.12.09 17:25

Já jsem byla na operaci před dvěmi a půl lety ve Zlíně, dioptrie jsem měla 7,5 a 11,5. Brýle jsem kvůli velkému rozdílu nosit nemohla, jen čočky a stejně jsem prd viděla. Cena i s léky asi 35 000,–. Bylo to metodou EPI-LASIK, protože mám strmou rohovku, rekonvalescence byla sice trochu bolestivá, ale v žádném případě nelituji. Vidím úplně neuvěřitelně a je tos skvělý pocit. Jsem štastná za každé ráno, kdy se probudím a vidím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
4.12.09 17:46

ahojky,taky jsem byla krátkozraká-2 dioptrie na obě oči.
Na laseru jsem byla v roce 1997 v Ostravě,je to tedy 12 let a vidím pořád stejně skvěle,stáhli mi to na nulu,u očního vidím i ty nejmenší písmenka,takže jsem velmi spokojena.Ani jsem nečekala,že mi to tak dlouho vydrží :palec: Navíc tehdy mi dělali jedno oko a za půl roku druhé,ted to jde naráz :-D
Tehdy jsem platila 18 tis za obě,žádné nepříjemné následky nemám.
Takže směle do toho!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
4.12.09 18:47

Já o operaci taky dlouho uvažuju, nakonec asi radši počkám až po dětech, i když by se mi zrak už zhoršit nemusel. Hodně chvály jsem slyšela právě na ten Zlín a nebo pak v Praze Lexum, ale Zlín nejvíc.
Byla už jsem na předoperačním vyšetření, abych věděla, jestli jsem na to vůbec vhodná, říkali mi, to co psala Pudoslava - časem horší vidění na blízko (respektivě že jako krátkozraká přijdu o výhodu vidění na blízko), horší vidění v noci třeba při řízení (ale to i teď vidím na houby) plus že můžou být oči citlivější zejména na světlo (no a to mě trápí díky čočkám nošeným víc jak 15 let stejně).
Jenom já mám prostě nějaký blok a strach z toho, že se mi někdo v očích bude hrabat a co když se zrovna něco pokoní a přijdu o zrak…ale jinak bych neváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
4.12.09 19:39

a zapomněla jsem napsat,že do blízka vidím dobře stejně jak do dálky a v noci to samé a žádné kola nevidím :lol: o tom jsem ještě neslyšela :think: .
Takže to neplatí u každého :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.09 20:51

Ahoj, já jsem podstoupila laserovou operaci očí před 5ti lety v Praze - Lexum. Dioptrie 5,5 na jedno,na druhé 5,75, stáhli mi to na nulu. Vidím stále výborně,malinké zhoršení jsem pozorovala ke konci 1.těhotenství ( bylo to 3/4 roku po zákroku), po porodu se upravilo. Při 2.těhu bez potíží.
Ta kola kolem světěl v noci jsem měla stále možná tak do 1/2 roku po operaci,ale řekla bych, že s čočkami to bylo horší. Teď je mívám občas taky, myslím, že to záleží na tom, jak mám oči unavené.
Jinak vše bez potíží, vidím výborně na blízko i do dálky.
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.12.09 21:15

Ahoj,
manzel byl v unoru 2008, mel 5,5 a 5 dioptrii, oci se mu cca 8-10 let nezhorsovaly, tak do toho sel.
Byl v Lexumu v Praze a moc spokojeny, vidi pekne, nechal si teda udelat i zlepseni videni v seru nebo co :roll: prd tomu rozumim, stalo ho to asi 50.000 Kc celkem.
Celkova priprava a tak trvala tak hodku, ale rikal, ze tim laserem ho krajeli max 10 sekund, uplne v poho, jen mensi tlak na oko.
Ja byla pokakana snad vic nez on, ze to zmrsej a neuvidi nikdy nase dite :oops:
Dr. mu samozrejme rikali, ze vekem se mu zhorsi to videni, kratkozrakost a tak, ale to asi kazdemu.
Nemuze si to vynachvalit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.12.09 21:17

Jo a zajimave ale je, ze jeden z prvnich prukopniku z celebrit, co vim, tady v CR byl Bartusek, sportak z CT1, dokonce jsem o nem naaahodou videla ten porad Diagnoza - operace oci nebo jak se to jmenovalo.
No a pred mesicem jsem ho videla komentovat a mel bryle!!!??
Tak nevim, je to tak 10 let, ze by se mu to zase vratilo??? Treba mel ale ty bryle uplne na neco jineho, nevim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty