Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5784
11.1.12 14:03

Jé holky závidím, já se musím k očeřce taky objednat najednou hrozně blbě vidím a to jsem v čočkách viděla jak ostříž o brýlích nemluvě v nich vidím mizerně už hodně dlouho. Tak nevím jestli se mi z ničeho nic tak zhoršil zrak… Když už snad 10 let jsem na stejných dioptrií. A manžel je proti operaci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
11.1.12 19:47

tak a jakou máš vadu? já jako mám docela hodně velkou a je to opravdu obtěžující, protože čočky nesnesu.je třeba navštívit dr a zeptat se, slyšela jsem, že se po čase užívání čoček může vyskytnou alergie,a je třeba pak přesedlat na brýle a na dýl aby se to zpravilo.určitě nečekat a k dr.
určitě pak s mužem prodiskutovat až co řekne dr.
já začínám po porodu spořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
11.1.12 21:05

jsem krátkozraká a mám 5 dioptrií, ale co se mi děje s očima ted netuším. Však jsem se dnes už objednala k dr. Tak příští týden jdu na kontrolu už se tam fakt těším, protože jsem slepá jak patrona.
O té alergii tomu věřím, protože když se venku práší tak mám s nimi problémy, takže jsem je asi na 1/4 roku vysadila pak jsem je tak 14 dní nosila bez problému a pak najednou vidím rozmazaně, ikdyž jsem vzala nový tak je to furt stejný. Tak doufám, že nemám nějak poškozený oči :roll:

a manžel o tom nechce slyšet že je to hodně peněz a není to 100%, tak proto do toho nechce investovat. Nojo ale on netuší co to je za utrpení nosit brýle nebo čočky… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
11.1.12 23:45

jako 100% to je, mas opravdu velkou vadu 5 dioptrii je hodne a neumis si predstavit ten komfor bez bryli…
me operaci zaplatila mamca z dedictvi, ale asi by manzel mel taky reci a mmsuela bych si na to setrit sama a pak by vzdy nasel neco co se musi koupit..ale treba si s nim promluv, vim jak je to tezky lae zkus to…on bryle nosi? JEstli ne tak to se mu pak rika portoze to nezna…

jinak kdyz jsem nosila cocky porad me oci skrabaly a nemohla jsem se poradne namalovat…
videla jsem rozmazane treba kdyz se mi do oci dostal krem, mela jsem i ty prespavaci a muselo se to poradne vymejt jinak to byl des a jendou jse si as i3 dny rikala proc me tak skrabe oko a ja ji mela naruby, nechapu jak sjem to mohla vydrzet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
12.1.12 10:01

manžel brýle nenosí… Jako mám teď ušetřeno na lišce, ale je mi jasné že peníze budou potřeba i jinde. No uvidím co a jak bude. Tak vím že se říká, že se to po operaci může časem zase zhoršit tak toho on se bojí, aby to nebyli vyhozené peníze.
A dnes jsem si teda už s očima „hrála“ a zjistila jsem že vidím jen blbě na pravé oko. Takže asi se mi tam zhoršili dioptrie tak jsem ráda, že nemám blbé obě oči.
Na kolik vyšla ta operace, Kolem 40ti že?

jako ze začátky byli čočky k nezaplacení, po tolika letech co nosím brýle, ale už tak velký komfort nepociťuji a ani nezažívám tu euforii :-D. A doma radši chodím v brýlích, protože nevidím v nich na monitor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
12.1.12 11:56

no jako ten kdo nenosí brýle a nebo čočky denně tak si nedovede představit co je to někdy za voprus, a jít bez nich jen na záchod je pro nás uživatele horor.já mám 6 skoro a je to hnus, to už fakt blbě vidí člověk.
hele tuhle měli na gemini akce mínus 5 tis. za operaci na jaře a v zimě, jako dá se najít i další slevy, takže 40 je moc, zákl.jedno oko 15 a půl a někde je předoperační vyšetření zadarmo a někde není a můžeš si k tomu připlatit už dneska všude tu doživotní záruku na korekci, takže vyhozené peníze to určitě nejsou,když to jde korigovat pak celej život.vím, že je to naráz hodně peněz,ale jako ten konfort je k nezaplacení, ono když si propočítáš kolik stojí čočky a nebo brýle, tak máš min.3× už tu operaci zaplacenou, já odmítám dávat deset litrů za brýle jako..to je moc.
tak držím palec u dr.at je to jen jedno oko, já jako mám tedka obě stálí,ale před tím co mi to vždycky po návštěvě zvyšovala o jednu, jsem byla v pořádné schíze,jsem si říkala, kdy to skončí.
s manželem to zkuste ještě opravdu probrat až půjdeš od dr. a zkus si proštudovat stránky těch klinik, at máš argumenty.fakt se dá to pořídit dobře cenově.držím palec :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
12.1.12 12:16

Ahoj holky,
tak já mám zkušenost z obou stran. Na oční klinice jsem několik let pracovala a před třemi lety zákrok i podstoupila.
Musím říct, že teda jsem se hoooodně dlouho k zákroku odhodlávala - kovářova kobyla chodí bosa :) Ale nakonec jsem se k tomu dokopala
Měla jsem metodu LASIK PREMIUM. Samotná operace uplně vpohodě, vubec nic nebolelo, jen to bylo krapet nepříjemné, když seřezávali epitel. Po operaci taky nic nebolelo. Okamžitě jsem viděla skvěle.
Bohužel já jsem ten jeden případ z mnoha kdy se vidění opět zhoršilo. Po necelých dvou letech jsem měla 1,75.
Ted zvažuju jestli jit na reoperaci nebo ne. Už zvažuju vic jak pul roku. Zatím mě to nijak zvlášť neomezuje, nemám čočky ani brýle, nějak jsem si zvykla na to, že hůř vidím :?

Za sebe bych určitě zákrok doporučila. Jen bych zvážila jestli by třeba nebylo dobré připlatit si doživotní záruku :think: Ten kdo nikdy brýle nenosil, neví jak je to omezující a když tady je ta možnost zbavit se jich, proč toho nevyužít. Když na to ovšem je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
12.1.12 12:23

Veverik a kolik to stojí ta doživotní záruka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
12.1.12 12:26

no pohybuje se to mezi kolem 4 tis. co jsem četla,ale někde to mají už i v ceně zákroku, záleží klinika od kliniky, to je právě nutné pročíst atd.a sledovat akce.já jsem taky pro zákrok když na to je.přesně tak, kdo nenosil brýle či čočky neví co to je.
reoperaci určitě bych šla, at s toho nejsou pak migrény a ještě větší zvětšení dioptriíí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
12.1.12 12:46

tak to tak počítím a kolem 40 se to pohybovat bude, jak s vstupním vyšetření tak se zárukou. Jen nechápu že v Lexum je cena v Brně a v Praze rozdíl 3tis na jednom oku. To mě příjde teda dost…

a ano ani na záchod si bez brýlí nedojdu. doma bych to ještě zvládla, ale v cizím prostředí ani náhodou. Je to děs to omezení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
12.1.12 12:52

V Lexum je rozdíl z toho důvodu, že v Praze jsou vyšší náklady na všechno. Ale máš pravdu, že 3000 je dost no. Takže co já vím někteří z Prahy to dělali tak, že na VV šli do Prahy a potom na zákrok do Brna, ČB nebo Ostravy. Nevím jestli to tak jde udělat ještě ted :nevim:
Ta záruka stojí 3000, ale rozhodnout se pro ni můžeš do roka od operace. Rozhodně to chce POŘÁDNĚ si pročíst podmínky za kterých lze záruku uplatnit. Ty by Ti měli dát už při vstupním vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
12.1.12 13:05

Jste mě holky zase navnadili… No zkusím doma zase zavést řeč, zvlášť ted když bych potřebovala nové brýle tak zase za ně „vyhodit“ 5tis. když je nosím jen občas a kupovat čočky… A našetřený peníze jsou jen „moje“. Takže na to mám. ;) a vlastně takto mám teď našetřeno na dvou místech. Takže by to bylo zrovna bez problému a do měsíce budu mít peníze. No počkám až zase vyhlásí nějaké ty slevy :mrgreen: a v úterý na kontrole všechno vyzjistím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.12 13:15

Dáva se nás dohromady skupinka, aby jsme měli operaci včetně doživotní záruky za 30tis.(+1tis. vyšetření). Kdy Tě to zajímalo, dej mi vědět přes zprávu. Dala bych Ti detailnější informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
12.1.12 14:54

no a nebo takhle se sloučit z někým, to pak je sleva hromadná další, to se určo vyplatí sledovat.
jo praha to je zlatá vlajková lod, tam je všechno dražší.a může jít člověk na vyšetření a pak třeba přijít až za x měsíců na zákrok? nebo to pak bude muset platit to vstupní vyšetření znova?
určitě zavést řeč znova, za to nic nedáš.jo to v cizím prostředí je to opravdu náročný když jsi bez ostrého obrazu,hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
12.1.12 15:40
veverik píše:
Ahoj holky,
tak já mám zkušenost z obou stran. Na oční klinice jsem několik let pracovala a před třemi lety zákrok i podstoupila.
Musím říct, že teda jsem se hoooodně dlouho k zákroku odhodlávala - kovářova kobyla chodí bosa :) Ale nakonec jsem se k tomu dokopala
Měla jsem metodu LASIK PREMIUM. Samotná operace uplně vpohodě, vubec nic nebolelo, jen to bylo krapet nepříjemné, když seřezávali epitel. Po operaci taky nic nebolelo. Okamžitě jsem viděla skvěle.
Bohužel já jsem ten jeden případ z mnoha kdy se vidění opět zhoršilo. Po necelých dvou letech jsem měla 1,75.
Ted zvažuju jestli jit na reoperaci nebo ne. Už zvažuju vic jak pul roku. Zatím mě to nijak zvlášť neomezuje, nemám čočky ani brýle, nějak jsem si zvykla na to, že hůř vidím :?Za sebe bych určitě zákrok doporučila. Jen bych zvážila jestli by třeba nebylo dobré připlatit si doživotní záruku :think: Ten kdo nikdy brýle nenosil, neví jak je to omezující a když tady je ta možnost zbavit se jich, proč toho nevyužít. Když na to ovšem je…

A můžus se zeptat, proč jsi se odhodlávala tak dlouho? Viděla jsi nějaké komplikace? Těch se totiž bojím zase já :-(.. Sice mě nebaví nosit čočky nebo brýle, ale vždy, když už se rozhodnu, že jdu na operaci (už jsem i jednou měla termín do Gemini a jednou zvažovala Duovizi), tak se pak začnu bát, že mi to pokazí..
Na co si dát pozor, když zvažuju, na jakou kliniku jít? Na přístroje? Těm moc nerozumím :-)
A ty jsi pracovala v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty