Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, diky za info. Cocky jsme mela jednou kdysi pred 8lety a nesedly mi prave kvuli alergii. Rikala jsem si, ze prave v nejhorism pripade je zkusim znovu. O tom, ze to neni tez levna zalezitost, vim.
Vadu zraku mam ustalenou nekdy od 20let, tedy 11let a mam na jednom oku 2,5 a na druhem 3 dioptrie. Na bryle, ktere byly v me praci nutnosti, jsem si na ne tak zvykla, ze bez nich ted nevidim nic.
ja mela dioptrii stejne jako ty teda na obou cca 2,5 a po kontrole pred operaci 2,75 a bez bryli jsme rnao stad ani nevstala hned jsem si je nandavala u postele ![]()
ahojky holky,
tak jsem neco docetla, ne teda vse ![]()
posledni dobou hodne o operaci premyslim. nemam tedy moc diptrii,neco malo pres dioptrii na kazdem. to neni tak hrozny. ale mam astigmatismus, diky nemu nosim bryle celodenne,jinak je mi spatne fyzicky. myslite ze by mi to udelali i kdyz nemam tolik dioptrii?
a jak je to s detma? jedno uz mam,ale do budoucna jeste planujem.. musim mit odrozeno?
Ajla píše:
ja mela dioptrii stejne jako ty teda na obou cca 2,5 a po kontrole pred operaci 2,75 a bez bryli jsme rnao stad ani nevstala hned jsem si je nandavala u postele
Ja je nekdy do 23let nosila jen obcas, do skoly, do auta a pak na televizi. Ale pak po nastupu do prace, od te doby porad. Jak pises, vecer odlozim na nocni stolek a rano hned nandam ![]()
jasne ze udelali…ja mela stigmatismus na obou ocich cca kolem 0,75 dioptrie a vse je pryc…
jelikoz je tam dozivotni zaruka tak na operaci nemusis cekat po druhy mditeti, procti si vebowky
ja byla v www.duovize.cz a tam mas i otazky a odpovedi a jedna z nich je prave zda cekat s operaci az po detech atd
SayaSt píše:
ahojky holky,
tak jsem neco docetla, ne teda vse
posledni dobou hodne o operaci premyslim. nemam tedy moc diptrii,neco malo pres dioptrii na kazdem. to neni tak hrozny. ale mam astigmatismus, diky nemu nosim bryle celodenne,jinak je mi spatne fyzicky. myslite ze by mi to udelali i kdyz nemam tolik dioptrii?
a jak je to s detma? jedno uz mam,ale do budoucna jeste planujem.. musim mit odrozeno?
Tenkrat mi rekli, ze je lepsi prijit az po detech, ze v prubehu tehotenstvi a hlavne porodu obcas dochazi ke zhorseni zraku
. Takze jsem poctive 8let cekala
. A ted na materske je problem spis financni. Takze ono si nevyberes ![]()
lucid píše:Ajla píše:Ja je nekdy do 23let nosila jen obcas, do skoly, do auta a pak na televizi. Ale pak po nastupu do prace, od te doby porad. Jak pises, vecer odlozim na nocni stolek a rano hned nandam
ja mela dioptrii stejne jako ty teda na obou cca 2,5 a po kontrole pred operaci 2,75 a bez bryli jsme rnao stad ani nevstala hned jsem si je nandavala u postele
pak jsem nosila cocky i prespavaci takze to odpadalo a porto to pro me po operaci nebyl takovej nezvyk rano vstat a videt
al jakmile byl nejakej problem s cockama a ja je nemohla mit tak to bylo des
navic po porodu kdyz jsem v noci vstavala k malymu me ty cocky tak skrabaly ze jsem kolikrat musela prestat kojit a jit je vyndat…no a bez nich jsem an malyho nevidela
no des
diky za ten zazrak operace
Tak vidis, Alja pise neco jineho… Ale je fakt, ze jsem se ptala pred 8roky a v teto oblasti doslo v polsednich letech k obrovskemu pokroku ![]()
Ajla píše:lucid píše:pak jsem nosila cocky i prespavaci takze to odpadalo a porto to pro me po operaci nebyl takovej nezvyk rano vstat a videtAjla píše:Ja je nekdy do 23let nosila jen obcas, do skoly, do auta a pak na televizi. Ale pak po nastupu do prace, od te doby porad. Jak pises, vecer odlozim na nocni stolek a rano hned nandam
ja mela dioptrii stejne jako ty teda na obou cca 2,5 a po kontrole pred operaci 2,75 a bez bryli jsme rnao stad ani nevstala hned jsem si je nandavala u posteleal jakmile byl nejakej problem s cockama a ja je nemohla mit tak to bylo des
navic po porodu kdyz jsem v noci vstavala k malymu me ty cocky tak skrabaly ze jsem kolikrat musela prestat kojit a jit je vyndat…no a bez nich jsem an malyho nevidela
no des
diky za ten zazrak operace
dekuju moc za odpovedi ![]()
ja prave ani nevim kolik mam dioptrii, ocni doktorka, byvala, mi natolik znicila zrak, ze ja vidim na vsechno. a na vsechno casem blbe
. takze pendluju mezi 1-3 diptriema
. ale tam by snad neco vymysleli ![]()
tak ted uz jenom nasetrit. to bude nejhorsi.
Urcite te vysetri a doporuci ti to nejlepsi.jsou tam profici nebala bych se.tycocky bych fakt nechala,kdyz mas penize na to,nevahala bych.
Ja bych sla hned,jen ty penize.
SayaSt píše:
dekuju moc za odpovedi
ja prave ani nevim kolik mam dioptrii, ocni doktorka, byvala, mi natolik znicila zrak, ze ja vidim na vsechno. a na vsechno casem blbe. takze pendluju mezi 1-3 diptriema
. ale tam by snad neco vymysleli
tak ted uz jenom nasetrit. to bude nejhorsi.
no a hlavně správně vyšetřit kolik dioptrií vlastně máš, no a pak šetřit, jsem na tom podobně ![]()
kamaradka byla na vysetreni ve stredu a nemuze jit na operaci kvuli extremne slabe rhovce, je mi to tak moc lito za ni
, doufam ze nekdy vymysli neco i pro takovy pripady…nebo existuje? jaka je ta metoda vymena cocky nebo jak se to jmenuje?
Ajla píše:
kamaradka byla na vysetreni ve stredu a nemuze jit na operaci kvuli extremne slabe rhovce, je mi to tak moc lito za ni, doufam ze nekdy vymysli neco i pro takovy pripady…nebo existuje? jaka je ta metoda vymena cocky nebo jak se to jmenuje?
Můžu se zeptat, kde byla na vyšetření?