Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
15.7.12 15:23

Regi, při operaci to nebolí vůbec, ani trošku ;) spíš tlačí ten rozvěrač oka, ale to není nic hrozného, tím jak jsi oblblá, vnímáš věci jinak. Jo, a pak to trochu smrdí, jak to laserem spaluje :lol: :lol:

Jinak jsem taky byla v Lexumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.7.12 16:17

Měli jsme letos celá rodina zánět spojivek, po vyléčení očaři zjistili, že potřebuju brýle, špatně vidím do dálky, dali mi možnost, brýle, půl roku po vyléčení zánětu čočky nebo ta operace by to odstranila úplně, tak nad ní uvažuju, že bych možná raději šla na tu operaci :think: ale bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.7.12 17:06

Holky a kde jste na zákroku byly? Jaká klinika je nejlepší v Brně, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.7.12 21:25

@rejžička ono dneska už jsou všechny kliniky na stejné urovni. Asi bych šla podle ceny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
15.7.12 23:47

@Regina Hero No moje bývalá očařka měla vlastně taky brýle :mrgreen:
Co já vím, dřív se ta operace doporučovala spíš mladším lidem (jako ideál mezi 20-35max:)- i kvůli rekonvalescenci, potažmo hojivosti…a taky záleží co má kdo za vadu…Pokud má někdo kombinovaný různý vady, tak ta operace může být složitější, nebo to nemusí jít vůbec. Nebo tam můžou být jiný kontraindikace. Jedné mojí kamarádce operaci po vstupních vyšetřeních zavrhli, nevím přesně proč, ale chci tím říct, že ani doktoři do toho nepůjdou, pokud se tam ukáže nějaké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.7.12 06:04
@ottla píše:
@Regina Hero No moje bývalá očařka měla vlastně taky brýle :mrgreen:
Co já vím, dřív se ta operace doporučovala spíš mladším lidem (jako ideál mezi 20-35max:)- i kvůli rekonvalescenci, potažmo hojivosti…a taky záleží co má kdo za vadu…Pokud má někdo kombinovaný různý vady, tak ta operace může být složitější, nebo to nemusí jít vůbec. Nebo tam můžou být jiný kontraindikace. Jedné mojí kamarádce operaci po vstupních vyšetřeních zavrhli, nevím přesně proč, ale chci tím říct, že ani doktoři do toho nepůjdou, pokud se tam ukáže nějaké riziko.

Můj očař to dřív doporučoval naopak spíš lidem po 35ti, když už se vada zaprvé ustálí zadruhé vypadnou ze školy. Že prý kdyby člověk dál četl (což je ve škole hodně), koukal do počítače a tak, zase by se to nejspíš zhoršilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
16.7.12 08:17

No nevím, já šla na operaci ve třeťáku na vejšce a nikdo nic o čtení neříkal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.7.12 08:21

@cell Taky si myslím, že bych to neřešila. Ono někdo čte hodně celý život, někdo pracuje na počítači.. nepomůžeš si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.12 05:20

ne LASIKu

Byl jsem na operaci před 3/4 rokem a nedoporučuji. Věk 23. Původní refrakční vada -1,5/-1,5. Prošel jsem testy v Lexumu. Operace Lasik Premium (femtolasik + fixnutí aberací vyššího řádu) - 55000,–.

Proč nedoporučuji?

Pocit suchého oka. Pravda, běžně nekapu, ale spíš z lenosti. Po víc jak 12 hodinách, už občas prostě musím, ne že bych to nepřežil, ale ten pocit už je nepříjemný, obzvlášť když se člověk musí soustředit (čtení). Nemluvě když se nacházím v nějakém suchém vydýchaném prostředí. Na takovém místě jsem si jednou zdříml a následně se musel doslova promrkat k vidění.

Typický halo-efekt a paprsky. Jízda večer autem, přidejme světla protijedoucích aut, úzkou silnici a nemusíte se bát, že překročíte povolenou rychlost a to čistě z pudu sebezáchovy. No a když ještě začne pršet, raději přenecháte řízení někomu jinému.

Drobné fluktuace/pulzování. Nejlépe viditelné především při soustředěném čtení. Jakoby oko tepalo a cítíte přeostřování.

Všeobecně horší vidění v noci. Dřív jsem v noci s klidem tmou prošel do kuchyně, teď už spíš po hmatu. Ještě horší je, když něco hledáte v zákoutích a světlo máte v zádech.

U mě konkrétně, jedna zornička mírně vetší než druhá, při stejných světelných podmínkách.

Přechody světlo-tma. Když vyjdu z místnosti ven do slunečného dne, musím na chvíli i zavřít oči.

Oko je všeobecně citlivější na cokoliv. Světlo, vítr, vlhkost, jakékoliv změny.

Pravděpodobné budoucí obtíže. Jak jsem dodatečně zjistil a tenkrát si bohužel nedostatkem intelektu neuvědomil či leností opomenul oko se operací v určitém místě ztenčí. Tzn. postupem času se mi vada vrátí, ba dokonce zvětší. Představte si to jako balónek. Když je na určitém místě tenčí, co se stane? Na tom místě se vyboulí.

Pokud se někomu zdá, že podobných hlasů je málo, pak je třeba si uvědomit, že je těžké veřejně přiznat takovou chybu ať už po finanční stránce nebo především v podobě celoživotního břemena. Lidi si prostě raději řeknou: „Jó, ono to vlastně není tak špatný.“, a mezitím si kapou do očí a vybírají nové brýle.

Další zdroje potvrzující mou zkušenost:
http://www.uspesna-lecba.cz/…asik-v-usa-/
http://www.avonet.cz/…ik/Lasik.htm
http://www.lasikcomplications.com/
http://www.youtube.com/watch?…
http://www.youtube.com/watch?… …it's all about money.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.12.12 06:34

@youdontwanthearthis Jestli to není spíš individuální.. Někdo má prostě „vedlejší“ negativní důsledky, ale většina lidí ne. Většina lidí je naprosto spokojená a nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.12 06:59

Tohle jsem si taky myslel. Dokonce jsem tuhle diskusi četl :). Jak ironické. Ale každopádně je to ruská ruleta a v sázce je příjemný strávení „zbytku“ života. Jedna z šesti, že to dotyčnýho trefí. A to se bavíme o lidech 0-2 roky po zákroku. Uvidíme jak to bude u odoperovaných s tím „individuální“ a „většina“ za 5-10-20 let. Do té doby bych se do operace nehrnul pokud to není nezbytně nutné. Protože by člověk mohl vyměnit nošení brýlí za nošení kapek, v tom lepším případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.12.12 19:56

@rejžička tvoje potíže mně mrzí, ale opravdu jseš první o kom slyším, že by měl potíže…naopak znám spoustu lidí osobně, co je nemají včetně mě :)

já osobně jsem naprosto spokojená…nepotřebuju kapky ani brejle, absolutně nic…a to sem měla 4 dioptrie na levé a čtyři a půl na pravé oko + ještě dva cylindry na pravém…dneska nosím akorát brejle sluneční a to jen v létě…takže za mě určitě ano..za ten risk to stojí ;-)

p. s. pro info jsem 3 a půl roku po zákroku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.12.12 20:08

@youdontwanthearthis Kde jsi našel, že jedna z šesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.12.12 20:09

@brumdinka A na jaké klinice a na kterém zákroku jsi byla, jestli se můžu zeptat? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.12.12 20:48

Byla jsem tady http://www.ofta.cz/ krátkozrakost + lehkej astigmatismus - dělali mi to v Plzni v srpnu 2009 (a to jenom proto, že o prázdninách v Chebu neoperujou) na kontroly sem pak jezdila do Chebu (mám to blíž) - no měla bych asi zajít - říkali mi at´ přijdu na kontrolu tak půl roku po porodu a mladšímu synovi v březnu budou už dva roky :)) - dnes bych volila spíš zimní měsíce..líp se to hojí..ihned po operaci mi vadilo to letní sluníčko a jeden den jsem si hrála na upíra :lol: ale pak už v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty