Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No záleží jak kde..já sem byla v oftě tj. www.ofta.cz v Plzni a platila jsem 32 tis.tj.16 za jedno oko v r.2oo9
@brumdinka Tak mi tenhle rok koupi manžel jeden trochu dražší dárek k Vánocům.
Děkuji.
Zdravím, naprosto souhlas vstupní vyšetření je základ
já jsem byla s maminkou v Praze taky v lexum a trvalo jim to tam cca 3 hodiny. říkala jsem si, že to přehánějí, ale asi je to nutnost.
Laserovou operaci jsem absolvoval 15.06.2013 na oční klinice Gemini v Praze - Průhonice. Za prvotní vyšetření jsem neplatil nic. Klinika toto účtuje pojišťovně. Co jsem před tím zjišťoval, tak je to snad jediná klinika v ČR, která prvotní vyšetření účtuje pojišťovně a ne klientovi, aby zaplatil v hotovosti. Přístup, ochota, spolupráce… perfektní. Astigmatizmu byl v ceně zákroku. O čem se nikde nemluví, je to, že pokud je astigmatizmus vyšší (cca na 4 body) tak se musí připlácet. U samotného zákroku mi bylo pouze nepříjemné snímání lamely, nemůžu říci, že by to bylo extra bolestivé (přirovnal bych to menší ráně pěstí). Avšak u mužu toto je bolestivé, neboť mají oko zasazené více do oční jamky (což zhoršuje snímání lamely, protože musí dojít k přitlačení přístroje na oko tak, aby došlo následně k podtlaku) - oproti ženám. Již v samotný den zákroku jsem pozoroval výslekdy. První den však musí být oko zavřené a to z důvodu lepší regenerace. Již druhý den jsem si přečetl to, k čemu jsem včetně brýlí potřeboval i lupu. Dostal jsem slevu =5.000,–- Kč za to, že měli nějakou akci na víkendy - to mi sami nabídli, aniž bych o tom věděl.
Dobrý den,
prosím zdali někdo nemáte zkušenosti s údajně novou metodou ReLEx Smile. Chdi podstoupit operaci, ale nosím brýle na dálku i na blízko a ještě mám cilindr. Tady jsem se dočetla pouze o lidech, kteří řešili buď blízko nebo dálku. ![]()
Já jsem musel nosit brýle 24hodin denně. Čtení, řízení, na Tv a PC, prostě vždy (na blízko i na dálku). Bez nich jsem nic neviděl. Je potřeba si uvědomit, že u jidnotlivých klinik se druhy operace nazývají jinak, ale provádějí se většinou na stejném přístroji. Byl mi odstraněn i astigmatizmus-cilindr. Viz. ob článek výš.
Ahoj:-)Chystám se na laserovou operaci očí a dle recenzí jsem se rozhodla pro Lexum. Můj dotaz se týká nejistoty, jestli mi provedou operaci, i když jsem ještě nerodila? Myslím, že to tady někde v diskuzi je, ale jak je teplo, tak mi asi vázne mozek a nemůžu to najít ![]()
@nezna_margarita To s tím nemá co dělat. Pouze do 18ti ti operaci neprovedou, rpotože zrak se ještě vyvíjí, nemělo by to smysl.
@rejžička děkuju
Někde jsem totiž četla, že nedoporučují operaci očí ženám, co teprve plánují děti. Že prý ttěhotenství a porod mohou zase zhoršit zrak.
@nezna_margarita Mne doktorka říkala, ze při těhotenství se ty dioptrie často vracejí zpátky a proto se to nedoporučuje.
@Annette7 no proto jsem se ptala.To mi totiž taky říkala optička a jiná zase, že to jsou pověry. No a pak si vyber. ![]()
@nezna_margarita Mohou, ale není to pravidlem. To je to samé, jako kdyby sis řekla, že ž nikdy nesmíš chodit na prudké slunce - to taky zhoršuje zrak.
Navíc kdybys čekala po porodu, pak by všichni museli (tda holky) chodit na laserovou operaci až tak po 40cítce. ![]()
Ale zase jestli plánujes mimco nějak v blízké budoucnosti tak bych asi počkala po nez riskovat vyhozený peníze.
Mne prave říkala, ze se ji tam takhle maminy vracejí.
@rejžička no to by byl i muj pripad s tim věkem
@Annette7 právě,že miminko až tak za čtyři roky plánuju. Mám za sebou už dvě neúspěšný těhotenství a tak jsem si naordinovala oraz na psychiku a tělo. A chci chodit bez brýlí, dokud jsem ještě mladá. Ptala jsem se vlastně proto, abych se neobjednala, byla natěšná a tam mě nevyhnali s tím, že mám přijít, až budu mít odrozeno.