Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3267
2.3.12 20:34

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
2.3.12 20:35

:-D ja myslela ze se neco dovim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
2.3.12 20:37

Manželova ségra už byla na 2 laserových operacích očí (krátkozrakost) a už má rohovku taky hodně ztenčenou. Operatér jí řekl, že jestli se jí to znovu zhorší, tak už ji velice pravděpodobně nebudou moct operovat.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Hana
2.3.12 20:38

Co vím, tak výměna čočky se provádí např. u šedého zákalu. Po její výměně se rohovka nezlepší.

• Citovat
  • Upravit
8384
2.3.12 20:39

mne pri vysetreni rekli ze mam dost silnou rohovku ze tam je prostor i pro opakovani, kolikrat to nevim…ale me to tak mrzi ja jsme ji navrtala do ty oaperace a tesila jsem se ze bude mti radost jako ja a ted tohle…zajimala by me ta metoda ty transplantace cocky ci co zda to v tehle pripadech jde ale to uz bude asi jina cenova kategorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
2.3.12 20:46
vertigo píše:
díky

Nee :mrgreen: já se právě pořád odhodlávám a bojím se klinik, kde to udělají každému,tak naopak mě se líbí, že fakt i někoho odmítnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
2.3.12 20:50

A na jakou operaci se vlastně chystala? Jde o dioptrie? Pokud ano, tak si vážně myslím, že výměna čočky je možná u jiných vad. Nejsu odborník, takže to nevím na 100pro. Já osobně mám taky po operaci krátkozrakosti a obecné info, které mi řekl operatér před operací, je ta, že je obvykle možné operaci opakovat 3× (jsou výjimky, že i víckrát, ale i míň).

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Hana
2.3.12 20:51

právě dle síly rohovky

• Citovat
  • Upravit
R82
2396
2.3.12 21:09

Jj podle sily rohovky......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
2.3.12 21:10

slo o dioptrie..achjo to je skoda sice ja vim jde ,,jen" o bryle ale neumim is ot predstavit kdyz jsem tam jela ja byla jsem nervozni jeslit mi nereknou to samy ale zaroven jsem si to nepripoustela a ona uz pocitala s tim ze pujde na operaci..ach jooo
ja myslim ze to neudelaj kazdymu asi nikde porotze to by si netroufly jde prece jen o zrak a pry je maly procento lidi s tak slabou rohovkou ze se na ot nemuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
2.3.12 21:12

Za to nikdo nemuze bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.3.12 21:33

Zdravim, diskuzi jsem nečetla, jen chci napsat, že mám s operací očí osobní zkušenost. V srpnu 2009 sem si nechala odoperovat krátkozrakost - dioptrie jsem měla 5,5 na pravé oko, 4,5 na levé oko + na pravém ještě 2 cylindry …operace byla hodně rychlá a ani to nějak nebolelo, spíš mě to jakoby svědilo s tím, že sem se nemohla podrbat a byla sem jako upír (tedy nesnesla jsem světlo) :lol: ale po dvou dnech už v pohodě, a dnes sem bez brýlí a vidím super ........sice je to větší investice …levné to zrovna není ......na druhou stranu ušetřím za brýle a za skla .......takže za mě určitě doporučuju, nebojte se toho, stojí to za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
2.3.12 21:36
brumdinka píše:
Zdravim, diskuzi jsem nečetla, jen chci napsat, že mám s operací očí osobní zkušenost. V srpnu 2009 sem si nechala odoperovat krátkozrakost - dioptrie jsem měla 5,5 na pravé oko, 4,5 na levé oko + na pravém ještě 2 cylindry …operace byla hodně rychlá a ani to nějak nebolelo, spíš mě to jakoby svědilo s tím, že sem se nemohla podrbat a byla sem jako upír (tedy nesnesla jsem světlo) :lol: ale po dvou dnech už v pohodě, a dnes sem bez brýlí a vidím super ........sice je to větší investice …levné to zrovna není ......na druhou stranu ušetřím za brýle a za skla .......takže za mě určitě doporučuju, nebojte se toho, stojí to za to :palec:

Můžu se zeptat, kde jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
2.3.12 21:48
vertigo píše:
brumdinka píše:
Zdravim, diskuzi jsem nečetla, jen chci napsat, že mám s operací očí osobní zkušenost. V srpnu 2009 sem si nechala odoperovat krátkozrakost - dioptrie jsem měla 5,5 na pravé oko, 4,5 na levé oko + na pravém ještě 2 cylindry …operace byla hodně rychlá a ani to nějak nebolelo, spíš mě to jakoby svědilo s tím, že sem se nemohla podrbat a byla sem jako upír (tedy nesnesla jsem světlo) :lol: ale po dvou dnech už v pohodě, a dnes sem bez brýlí a vidím super ........sice je to větší investice …levné to zrovna není ......na druhou stranu ušetřím za brýle a za skla .......takže za mě určitě doporučuju, nebojte se toho, stojí to za to :palec:
Můžu se zeptat, kde jsi byla?

Vertigo, neboj se a jdi do toho. Jde o oči, vím, taky jsem předtím měla všelijaké pocity, ale dnes si to nemůžu vynachválit. Průběh jsem měla takřka totožný jako brumdinka, dokonce i dioptrie. Jen jsem byla v 2007.
Jdi min. na vyšetření. Sice třeba za ně dáš 500,– (mě ji potom odečetli z celkové ceny, když jsem se nechala u nich operovat), ale dozvíš se tam spoustu info, které mě osobně uklidnily a povzbudily, abych už neváhala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25123
2.3.12 21:50

vertigo - přesně tady http://www.ofta.cz/ dělali mi to v Plzni, jelikož v Chebu přes prázdniny neoperujou, jinak ale ano …na kontroly už sem jezdila do Chebu (mám to blíž)

jinak se nemusíte bát i nitroočního tlaku při porodu, ptala sem se při svym těhotenství s 2.synem a všechno v pohodě ......měla bych se tam jít v létě zas ukázat :lol:

jo a dělali mi obě oči najednou, za to předoperační vyšetření sem platila myslím tisícovku …ale ted´koukám, že maj v Chebu akci zdarma tohle vyšetření …já o tom tedy taky přemýšlela několik let, pak mě vpodstatě můj muž do toho uvrtal, že bych měla jít a když mi ten rok končilo stavebko, tak sem to zaplatila z toho a zbytek těch peněz ze stavebka sme pak použili částečně na naší svatbu :)

on by si to časem chtěl nechat udělat i můj muž, tak až zas něco našetřímě :-)

Příspěvek upraven 02.03.12 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty