Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vertigo - já jsem se strašně bálá, že mě to bude bolet
Na komplikace jsem snad ani nepomyslela, jen na tu bolest.
Já jsem pracovala nejdříve v Ostravě, tam jsem i zákrok podstoupila a potom jsem se přestěhovala, takže jsem pracovala u stejné firmy, ale v Praze.
Jako přístroje jsou snad u všech klinik dneska stejné. Delší dobu jsem se na konkurenci nedívala, takže nevím co mají, ale už tenkrát to bylo stejné.
Dovolím si říct, že tohle odvětví je u nás na hodně vysoké úrovni. Asi bych se dívala na recenze spokojených klientů, cenu a taky to v jakém dosahu kliniku máš. Když jsem zákrok podstoupila já, chodila jsem potom ještě na kontroly, tuším, že během roku jich bylo asi 5 nebo 6? Tak ať třeba nevybereš levnější a potom ten rozdíl neprojezdíš
Řekla bych, že všechny kliniky co jsou na trhu jsou na tom s úspěšností stejně.
Ty jsi z Prahy?
R82 píše:
no a nebo takhle se sloučit z někým, to pak je sleva hromadná další, to se určo vyplatí sledovat.
jo praha to je zlatá vlajková lod, tam je všechno dražší.a může jít člověk na vyšetření a pak třeba přijít až za x měsíců na zákrok? nebo to pak bude muset platit to vstupní vyšetření znova?
určitě zavést řeč znova, za to nic nedáš.jo to v cizím prostředí je to opravdu náročný když jsi bez ostrého obrazu,hrůza
Aby Ti platilo to vyšetření musíš zákrok podstoupit do roka.
Pokud chceš odečíst ty 3000 za vstupní vyšetření, musí to být do 3 měsíců a to je asi celkem zásadní.
Jako narovinu, já když jsem podstoupila vyšetření, tak jsem chtěla operaci co nejdřív, abych si to náhodou nerozmyslela ![]()
veverik píše:
vertigo - já jsem se strašně bálá, že mě to bude boletNa komplikace jsem snad ani nepomyslela, jen na tu bolest.
Já jsem pracovala nejdříve v Ostravě, tam jsem i zákrok podstoupila a potom jsem se přestěhovala, takže jsem pracovala u stejné firmy, ale v Praze.Jako přístroje jsou snad u všech klinik dneska stejné. Delší dobu jsem se na konkurenci nedívala, takže nevím co mají, ale už tenkrát to bylo stejné.
Dovolím si říct, že tohle odvětví je u nás na hodně vysoké úrovni. Asi bych se dívala na recenze spokojených klientů, cenu a taky to v jakém dosahu kliniku máš. Když jsem zákrok podstoupila já, chodila jsem potom ještě na kontroly, tuším, že během roku jich bylo asi 5 nebo 6? Tak ať třeba nevybereš levnější a potom ten rozdíl neprojezdíšŘekla bych, že všechny kliniky co jsou na trhu jsou na tom s úspěšností stejně.
Ty jsi z Prahy?
Jj, jsem z Prahy - původně jsem měla vybranou Gemini v Průhonicích, tam se mi líbilo, že udělají předoperační vyšetření i operaci v jeden den - ale pak to byl důvod, proč jsem tam nešla .. Když jsem volala do Lexumu, tak tam řekli, že jestli chtějí pořádně vyšetřit oko před operací, musí ho rozkapat a pak zas nejde operace.. Ale jinak jsem právě na Gemini četla chválu.. Pak jsem se rozhodla jít do Duovize, taky dobrý recenze, ale opět strach zvítězil
.. Já se zas ani tolik nebojím bolesti, jako toho, že se něco nepovede..
kamarádka byla v Lexumu, jedno oko úplně super, viděla brzy po operaci, skoro bez bolesti, ale druhé se nějak nepovedlo, pak byla na reoperaci a doteď (7 let) na něj nevidí na 100 procent… Ale tím nepomlouvám Lexum, to vůbec ne, jen že prostě tu mám ten odstrašující příklad, že ne vždy to musí vyjít.. Peníze už jsem na to měla připravené asi 100× ![]()
navíc mi už je 36, takže ani tolik času mi nezbývá - říkají, že je lepší to udělat do 40, pak zas budu vidět hůř na blízko.. tak jestli už to nevydržím ![]()
dík vám všem že tady přispíváte a slyším nazory jiných. Doma jsem to nadhodila a zásadně už není proti.. Takže v úterý jdu na kontrolu. Uvidím co ta mi řekne a pak až bych měla peníze na účtě tak bych do toho šla. Počkám si na nějakou tu akci a půjdu do toho.
Já se teda bolesti nebojím to prostě vydržím, ale to aby se to povedlo a něco se nezvrtlo ještě víc než jen dioptrie. To je to z čeho já mám strach.
A jinak já tedy uvažuji o Lexum, podle stránek mě příjdou nejlepší. A asi Brno mám to „nejblíž“ asi jen 120km ![]()
To s tim vyšetřením a operací v jeden den máš pravdu. V lexumu to dělají jenom vyjímečně a to u cizinců kteří potřebují odletět, ale je to na úkor toho, že při VV oči pořádně nerozkapou.
Já jsem po vyšetření celý den pořádně neviděla ![]()
Rozhodně je lepší když se to dělá v časovém rozestupu minimálně dva dny aby se zorničky mohly vrátit do původního tvaru
Myslím si, že Duovize je taky dobrá, založil ji chlap, který předtím několik let řediteloval v Lexumu a věř mi, že dobře ví co dělá ![]()
To, že se to kamarádce nepovedlo je bohužel smutná náhoda. Mě se to taky „nepovedlo“, ale rozhodně to nebylo tím, že by něco zkazili. Zřejmě jsem ještě neměla uplně ustálenou vadu, i když jsem před operací měla 3 roky pořád stejné brýle ![]()
To, že budeš po 40 vidět huř na blízko není pravidlo.
ditiska píše:
manžel brýle nenosí… Jako mám teď ušetřeno na lišce, ale je mi jasné že peníze budou potřeba i jinde. No uvidím co a jak bude. Tak vím že se říká, že se to po operaci může časem zase zhoršit tak toho on se bojí, aby to nebyli vyhozené peníze.
A dnes jsem si teda už s očima „hrála“ a zjistila jsem že vidím jen blbě na pravé oko. Takže asi se mi tam zhoršili dioptrie tak jsem ráda, že nemám blbé obě oči.
Na kolik vyšla ta operace, Kolem 40ti že?jako ze začátky byli čočky k nezaplacení, po tolika letech co nosím brýle, ale už tak velký komfort nepociťuji a ani nezažívám tu euforii. A doma radši chodím v brýlích, protože nevidím v nich na monitor…
nevim jeslti to uz nekdo nepsal necetla jsem vse kdyztak pardon:
hele v Duovizi (nevim jselti jinde ja byla tam) je dozivotni zaruka, kdyz se to zhorsi udelaj to zadarmo znova…
stala me 30 protoze jsem sla se segrou a jsou tam hromadny slevy i kdyz jdes s kamoskama treba koukni na www.duovize.cz, vse si poradne procti at vis a muzes argumentovat manzelovi…je to 100%, se zarukou, fakt to nejsou vyhozene penize..ver mi jsem po operaci 2 mesice a skoro kazdy den dekuju ze jsem na to mohla jit a vidim krasne bez bryli a cocek..spocitej si kolik das za cocky a bryle za 10 let a uvidis ze se ti to vrati…
ted ctu ze mas bliz k brnu tak koukni na www.neovize.cz
cetla jsem ze je lepsi jit tam kde maji nejnpovejsi stroje ikdyz maji jinde uplne stejny jsou treba uz 10 let stary, myslim ze se to tu psalo na zacatku diskuse, psal to nejaky zamestnanec kliniky a dokonce doporucil jinou a nejnovejsi je pry ta duovize…
ditiska píše:
dík vám všem že tady přispíváte a slyším nazory jiných. Doma jsem to nadhodila a zásadně už není proti.. Takže v úterý jdu na kontrolu. Uvidím co ta mi řekne a pak až bych měla peníze na účtě tak bych do toho šla. Počkám si na nějakou tu akci a půjdu do toho.
Já se teda bolesti nebojím to prostě vydržím, ale to aby se to povedlo a něco se nezvrtlo ještě víc než jen dioptrie. To je to z čeho já mám strach.
A jinak já tedy uvažuji o Lexum, podle stránek mě příjdou nejlepší. A asi Brno mám to „nejblíž“ asi jen 120km
nevim teda odkud jsi, ale lexum má pobočku i v Ostravě. 120 km je celkem dost. Počitej s tim, že udeš dojiždet na kontroly, prvni je hned druhy den a pak myslim po tydnu. Aby jsi neprojezdila majlant ![]()
A nebo vim, že nekteři to řešili hotelem
Ajla píše:
ted ctu ze mas bliz k brnu tak koukni na www.neovize.czcetla jsem ze je lepsi jit tam kde maji nejnpovejsi stroje ikdyz maji jinde uplne stejny jsou treba uz 10 let stary, myslim ze se to tu psalo na zacatku diskuse, psal to nejaky zamestnanec kliniky a dokonce doporucil jinou a nejnovejsi je pry ta duovize…
ale ja jsem nedoporučila žadnou konkretni kliniku. Máš pravdu, že duovize je na trhu nejnovějši, tim padem maji „nejmladši“ laser. Ale třeba zrovna Lexum kupoval novy laser cca 3 roky zpatky
Ajla píše:ditiska píše:nevim jeslti to uz nekdo nepsal necetla jsem vse kdyztak pardon:
manžel brýle nenosí… Jako mám teď ušetřeno na lišce, ale je mi jasné že peníze budou potřeba i jinde. No uvidím co a jak bude. Tak vím že se říká, že se to po operaci může časem zase zhoršit tak toho on se bojí, aby to nebyli vyhozené peníze.
A dnes jsem si teda už s očima „hrála“ a zjistila jsem že vidím jen blbě na pravé oko. Takže asi se mi tam zhoršili dioptrie tak jsem ráda, že nemám blbé obě oči.
Na kolik vyšla ta operace, Kolem 40ti že?jako ze začátky byli čočky k nezaplacení, po tolika letech co nosím brýle, ale už tak velký komfort nepociťuji a ani nezažívám tu euforii. A doma radši chodím v brýlích, protože nevidím v nich na monitor…
hele v Duovizi (nevim jselti jinde ja byla tam) je dozivotni zaruka, kdyz se to zhorsi udelaj to zadarmo znova…
stala me 30 protoze jsem sla se segrou a jsou tam hromadny slevy i kdyz jdes s kamoskama treba koukni na www.duovize.cz, vse si poradne procti at vis a muzes argumentovat manzelovi…je to 100%, se zarukou, fakt to nejsou vyhozene penize..ver mi jsem po operaci 2 mesice a skoro kazdy den dekuju ze jsem na to mohla jit a vidim krasne bez bryli a cocek..spocitej si kolik das za cocky a bryle za 10 let a uvidis ze se ti to vrati…
no, ale neudělaji to zadarmo v každem připadě. Ja jxem teda jejich podminky uplatněni zaruky nečetla. Ale řekla bych, že třeba kdyby se oči zhoršili po porudu, tak se to na to vztahovat nebude.
Proto jak jsem už psala je duležite si všechno pořadne přečist a vyzvědet vsechno.
Tim v zadnem připade nechci řict, že je to tvuj připad ![]()
je fakt ze si ma clovek neco precost kdyz chce neco tvrdit:
takze i kdby se zhorsily oci po pordu tak to udelaji zadarmo, cetla jsem jejich podminky kdyz jsem an operaci sla, prototam lidi i pokladaj otazky typu jestli cekat s operaci az po detech, pisou ze operace ma dozivotni zaruku a proto se nevyplati cekat po porodu a jit co nejdriv kdyz se muze jitznova..
nesla bych na operaci kde by ta zaruka nebyla, tata byl na operaci vPlzni pred 16ti lety, mel 8 dioptrii a ted uz 3 roky nosi bryle se 2ma, coz je proad super a le kdyby sel nekam kde je zaruka tak by mu to udelali znova a byl by bez bryli zas
Ajla píše:
je fakt ze si ma clovek neco precost kdyz chce neco tvrdit:
takze i kdby se zhorsily oci po pordu tak to udelaji zadarmo, cetla jsem jejich podminky kdyz jsem an operaci sla, prototam lidi i pokladaj otazky typu jestli cekat s operaci az po detech, pisou ze operace ma dozivotni zaruku a proto se nevyplati cekat po porodu a jit co nejdriv kdyz se muze jitznova..
nesla bych na operaci kde by ta zaruka nebyla, tata byl na operaci vPlzni pred 16ti lety, mel 8 dioptrii a ted uz 3 roky nosi bryle se 2ma, coz je proad super a le kdyby sel nekam kde je zaruka tak by mu to udelali znova a byl by bez bryli zas
Tak to se omlouvám, jak jsem říkala jejich podmínky jsem nečetla. Ale přijde mi to divné
Jak můžou ručit za něco co nejsou schopni zákrokem ovlivnit. Ale asi si to můžou dovolit
to je dobře, že jsou tu ty tipy,já to pak taky budu řešit tak za rok,určitě se vyplatí sledovat akce a pak taky slevy a pak se hnedka přihlásit.kdybych měla před těhu x let stálou vadu, tak na to jdu i kdybych s měla půjčit někde,ale mě se to pořád shoršovalo, bylo to celkem depresivní.
je to fakt luxus k nezaplacení, naše máma to má jako taky udělané a nemůže si to vynachválit,ale už skoro 13 let.já budu koukat po brně, to mám nejblíž.no snad vědí co dělají všude, já si taky myslím, že všeobecně jsou na vysoké úrovni prostě.pokud můžete jděte do toho.
Do Ostravy to mám 230km
, ale jinak díky. jsem fakt ráda že tu diskutujete. To Brno mám nejblíž a pak ta Praha. A tak kolik kontrol a v jakém odstupu jsou? Tak kontroly by se pak dali řešit asi vlakem, to vy mohlo být levnější než benzín… ![]()
no jako co já vím, tak hnedka den po operaci a pak za týden a pak za měsíc nebo tak nějak,ale každá klinika to má jinak.
jo já taky bych asi drandila vlakem, když se nenajde řidič v rodině.
když je člověk z daleka tak se vyplatí tam přespat někde jako v penzionku než jet x hodin tam a zpátky.i cenově to vyjde lepší.dají se najít v brně levné penziony jen na přespání když jsi zdaleka.