Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6243
11.1.10 18:09

Já na operaci chci strašně moc jít, ale chceme mít cca za 4 roky ještě jedno děcko, tak se bojím, aby se mi to pak po porodu nezhoršilo. Takže dost váhám, ale dalších 5 let nechci čekat a stále spát peníze do čoček, když se mi to ani zhoršit nemusí…tak až přestanu kojit, tak se objednám na prohlídku a uvidím, co mi na to řeknou na klinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
13.1.10 18:50
Leník127 píše:
Já na operaci chci strašně moc jít, ale chceme mít cca za 4 roky ještě jedno děcko, tak se bojím, aby se mi to pak po porodu nezhoršilo. Takže dost váhám, ale dalších 5 let nechci čekat a stále spát peníze do čoček, když se mi to ani zhoršit nemusí…tak až přestanu kojit, tak se objednám na prohlídku a uvidím, co mi na to řeknou na klinice.

Lenik, já jsem šla na operaci když měl malej 5 měsíců a plně jsem ho kojila. Jojení není vůbec překážka, jen jim to pořád nahlásit, aby ti upravili léky. Já to říkala kažkýmu doktorovi a všem sestřičkám se kterýma jsem přišla do styku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
13.1.10 18:50

Omlouvám se za překlepy!!!

• Citovat
  • Upravit
tereza84
13.1.10 23:01

většina pracovišť to přece nabízí na splátky

• Citovat
  • Upravit
210
6.3.10 12:53

Oční klinika Horní Počernice - UŽ NIKDY VÍC!!!! Totálně mi to posrali!!!! Já jsem absolutně nespokojená - šla jsem tam s vlastně malou vadou - na každém oku 2dioptrie bez dalších komplikací. Operace na jednom oku ok, na druhém špatný - bez zlepšení.Dr. Havránek (až později jsem zjistila jméno) se mi ani nepředstavil, ani při operaci, ani při kontrole druhý den (vlastně ani nikdy později) - což považuji za nevhodné, tím spíš, že si to platíte a je to jeho klinika, bych očekávala profesionálnější přístup. Takže mi nabídl korekci - operaci za týden. Zase bez zlepšení. Až po druhé operaci z něj vypadlo, že mi vlastně zničil oko a způsobil astigmatismus (= špatné zakřivení v oku). Přitom to věděl už po první operaci a když se oko s astigmatismem operauje, tak se musí speciálně nastavit přístroje podle toho špatného zakřivení oka. Což tento „odborník“ neudělal. Kvůli astigmatismu, který mi způsobil, vidím tím okem špatně i na blízko!!! Což před tím bylo v pořádku. Sám Dr. Havránek uznal, že mi prostě zničil oko. Nabízí mi další korektivní operaci za půl roku. Že to prý už by snad ten laser pořádně nastavil podle individuálního zakřivení oka, který mi způsobil. Je mi jasný, že se najde spousta lidí, který u něj byli spokojený. Ale já za sebe říkám NE!NE!NE! Všem přeju hodně štěstí, ale já už bych do toho nikdy nešla… Teď rozmýšlím, co dál, jestli mám jít na jinou kliniku - třeba Lexum - nebo si to od něj za půl roku nechat znovu operavat. Problém je, že s astigmatismem musíte mít speciální brýle, čočky… až na do smrti… Jestli máte někdo podobnou zkušenost, prosím, napište mi nejlépe SZ. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
10.3.10 17:55

Nedivila bych se kdyby Twinkie, ScottE a market.praha byli jedna osoba a psali ze stejne IP :think: :roll:

Jednou Twinkie jako muz, a dnes jako zena....... no at to admini rozseknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.10 18:04

LASER ANO

Dobrý den, od 6 let jsem trpěla krátkozrakostí a začínala jsem u dioptrií 1/4. Do r. 2008 jsem neměla velké potíže až na začátku nového roku 2009 se mi zrak začal postupně zhoršovat takovým způsobem že jsem brýle začala nosit už na stálo.Je mi 30 let a podle doktorky bych měla bych mít správně dioptrie skoro 7.já ale zůstávala 3 roky u svých 5 dioptriích. Loni před narozenina už jsem to ale nemohla vydržet a vyrazila na kliniku poradit se doktorem co s tím. Radil mi právě, operaci laserem. Tak jsem na to přistoupila a šla tam, předoperační vyšetření bylo naprosto vysvětlující dozvěděla jsem se, proč se mi zrak tak začal zhoršovat a kdo za tím byl. Pak došla řada na operaci a zkušenosti s ní laserem!! Dlouho jsem se neneachala přemlouvat šla jsem do toho protože jsem věděla od kamarádky, která na operaci laserem byla, že to prý je super a bezbolesti. Operace trvala asi patnáct minut a pak jsem odešla do auta kde na mě čekal manžel. Byla jsem na klinice v Horních Počernicích je to opravdu dobrá kvalitní kliniika. jak to tady někdo píše ty nesmysly, asi že dotyčný byl hodně slepej!!!! ke mně se chovali všichni naprosto v pořádku a pomohli mi .Serinova Praha 8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.3.10 18:04

Já si tedy nemůžu na Lexum stěžovat, jako někteří výše…byla jsem na operaci před 7 lety, krátkozrakost, 5,5 dioptrie na obou očích…po operaci 0 dioptrií, teď po těch letech celodenního koukání do PC na každém oku 0,25 dioptrie - pro mě perfektní..

A souhlas s Katkou - vypadá to jako super reklama na Horní Počernice :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
6.4.10 12:45

Ahoj, zrovna ted take resim laserovou operaci oci. Mam 7.5 a 6.5 dioptrie na dalku, nosim cocky, ale stve me to, kdyz je sunda, tak jsem totalne slepa. zatim jsem mela celych deset let co je nosim stesti, zadny zanet ci jina prekazka, kdy bych musela nosit bryle, protoze v nich vypadam desne - ty skla jsou jak popelniky, silene malinka ocicka, zdeformovany oblicej…Premyslim o tom velmi silne, manzel me odrazuje, ze on by si nenechal do oci sahnout..Sla bych do Ceskych Budejovic na kliniku Lexum. Akorat si teda na to budu muset pujcit, jak jsem na materske, nemam zadne penize, tak snad to pujde.
Jo, ZelvoVeruno - to same s bartuskem jsem zaregistrovala i ja a predstav si, ze jsem mu napsala email na adresu ceske televize a co mi odepsal?

Dobrý den!

Mohu Vás ujistit, že nynější nošení brýlí nemá žádnou souvislost s kvalitou tehdejší operace…

Bez obav zákrok podstupte.

Hodně štěstí přeje

Standa Bartůšek

Sent: Friday, March 06, 2009 12:28 PM
To: Bartůšek Stanislav
Subject: Dotaz

Dobrý den
moc se omlouvám, že Vás takto obtěžuji, ale Vaše adresa je k dispozici na stránkách ČT, tak snad to nevadí… Ráda bych se Vás zeptala ohledně laserové operace. Kdysi jsem se dívala na tuším pořad „Diagnóza“, kde jste si před kamerami nechal operovat oči. Od té doby také o operaci přemýšlím, ale ještě jsem se definitivně nerozhodla. Poslední dobou jsem si všimla, že míváváte brýle, proto bych se ráda zeptala, zda se Vám zase oči zhoršily? Myslela jsem, že se to nemůže po operaci stát. Nebo máte brýle z jiného důvodu? Manžel mě od operace stále odrazuje a i vy jste jedním jeho argumentem, že máte zase brýle :-)) Děkuji moc za případnou odpověď a přeji mnoho sportovních úspěchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
10.4.10 16:58

Jen bych ještě ráda napsala pár slov k tomu, jak se vyvíjí můj „případ“, třeba se to někomu bude hodit při rozhodování (víc jsem psala dříve) - takže: absolvovala jsem několik vyšetření na 2 různých jiných klinikách, které laser dělají. Obě vyšetření se shodným výsledkem: nejedná se o klasický astigmatismus, jak mi tvrdil Dr. Havránek v Počernicích. Místo toho došlo k velkému poškození oka, brýle ani čočky mi nepomůžou pomoct!!! Oko bohužel nejspíš nepůjde napravit ani laserem, prostě je úplně zničené. Moje zkušenost s poskytováním informací v Horních Počernicích u Dr. Havránka je velmi špatná: vždy mi podal zkreslující / neúplné řekla bych spíš až mylné informace a vždy až když jsem přišla s tím, že jinde mi říkali to a to, tak začal ustupovat a v podstatě přiznal to, co jsem mu říkala, že mi pověděli jinde. Ať už se jednalo o typ oční vady, možnost její nápravy, možnost zlepšení zraku pomocí brýlí atp. Nechci ho veřejně osočit, že mi cíleně lhal, ale osobně mám ten pocit. Kdybych si nezjišťovala informace na jiných klinikách a věřila, co mi řekl Dr. Havránek v Počernicích, měla bych ABSOLUTNĚ mylné informace o tom, co mi s okem udělal. Jinak bych ještě chtěla dodat, že před operací jsem měla na obou očích cca 2 dioptrie. Přičemž na jednom mi zůstala 0,5 - což mi přijde docela dost - a na druhé oko téměř nevidím ani na dálku ani na blízko. A jak jsem již psala - podle dvou jiných klinik s tím nejspíš nepůjde nic udělat. Osobně tuto kliniku opravdu nedoporučuji. Nejde jen o to, že mi jedno oko udělali nic moc a druhé nenávratně zničili, ale i o další přístup, poskytování informací, korektnost atd. Přeji všem ostatním víc štěstí, než jsem měla já. Zase se třeba časem ozvu, abych napsala, jak to se mnou vypadá:-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
10.4.10 17:09

A ještě vzkaz pro pisatele pod nickem „Radostmala“, která podle mě vypadá spíš jako cílená reklama na H. Počernice, tím spíš, že se jedná o její první a jediný příspěvek na emiminu (ale ať si udělá každý názor sám):
1. nevím, podle čeho se dá z jedné operace, kterou jsi absolvovala, poznat, že je to „dobrá a kvalitní klinika“.
Dále: nevím, co myslíš tím „jak to tady někdo píše ty nesmysly, asi že dotyčný byl hodně slepej!!!! ". Máš-li na mysli můj příspěvek, tak:
2.nevím, co si představuješ pod pojmem "nesmysl“ - já popisuji své zkušenosti, nic víc, nic míň. ¨
3. nevím, co máš na mysli „asi že dotyčný byl hodně slepej!!!! " - nepřipadala jsem si se svýma 2 dioptriema hodně slepá, nikdy by mě nenapadlo např. tebe s tvýma dříve 5 dioptriema takto oslovit. 4.“hodně slepá" si připadám až nyní, po zákroku Dr. Havránka!!!!
5. Ještě poslední poznámka: cítíš-li se dotčená tím, že ti tykám - je to tady tak na Emiminu naprosto normální. Tuto poslední poznámku píšu proto, že jsi na Emiminu nejspíš nováčkem, když toto byl tvůj první a jediný příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
10.4.10 17:22

Nemam operaci za sebou,ale přemyšlim o ni už hodně dlouho a jsem rozhodnuta ji podstoupit.Nebude to hned,zatim mně brzdi finance,počítám do 2,3 let určitě.
A pujdu do Zlína.Nejen kvuli tomu,že to mam za rohem,ale i skrz reference.
A těším se jak se těch bryli jednou konečně zbavím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
15.5.10 14:13

Nevím, jestli moje informace ještě pomohou zakladatelce, ale třeba někomu dalšímu ano. :-)

Byla jsem na operaci před 2 lety, věk 32 let, za sebou 1 porod.

Jsem stále ještě nadšená z toho, že vůbec lékaři umí takto zrak napravit, kdybych se měla rozhodovat znovu, určitě bych na operaci šla. :palec:

Zákrok jsem podstoupila v Gemini centru v Průhonicích (pobočka Zlínské kliniky), metoda FEMTOLASIK, cena 40.000,– za obě oči.

http://www.gemini.cz/

Operoval mě prof. Stodůlka, velice příjemný člověk a opravdový odborník. Kromě těchto „běžných“ operací se zabývá i mnohem složitějšími případy, tady je o něm článek, ( další info jsou i na stránkách Gemini):

http://zdravi.idnes.cz/…-/zdravi.asp?…

No a k mojí operaci. Měla jsem na obou očích kolem 5 dioptrií (krátkozrakost) a astigmatismus kolem 2 dioptrií.

Samotná operace byla bez problému, jen lehce nepříjemné pocity, ale nic hrozného, oko bylo kapičkami dobře znecitlivěné.

Horší to bylo s rekonvalescencí. Mám hodně citlivé oči, měla jsem problém s většinou kontaktních čoček, takže i to mělo asi vliv. Hodně dlouho po operaci jsem měla oči velmi citlivé na světlo, na vítr, na prach, měla jsem je také hodně suché. V noci jsem viděla kruhy kolem světel. To všechno se během několika měsíců zlepšilo, ale dodnes nemůžu v plném slunci ven bez slunečních brýlí (před operací to šlo - v dioptrických brýlích bez zatmavení jsem chodila ven běžně).

Jsem hodně ráda, že jsem operaci podstoupila v době rodičovské dovolené, protože bych tak 2-3 měsíce rozhodně nemohla vykonávat svoji práci - celý den koukání do počítače, navíc v klimatizované místnosti se suchým vzduchem.

Po operaci mi zůstaly zbytkové dioptrie, nejdřív 0.75, potom se to ještě snížilo asi na 0.25 - což bylo úplně v pohodě. Nicméně stále jsem byla „v záruce“, pokud bych chtěla, udělali by mi zdarma reoperaci.

3 měsíce po operaci jsem podruhé otěhotněla. V průběhu těhotenství se mi zrak zhoršil, už nevím přesně, ale bylo to pod 1 dioptrii. Po porodu se zrak zase maličko zlepšil, ale na 0 to není.

V Gemini centru mi vyšli vstříc a „záruku“ mi prodloužili o dobu těhotenství a několika měsíců po porodu.

Pokud bych se rozhodovala příště, asi bych s operací počkala až po plánovaných těhotenstvích, na druhou stranu třeba noční vstávání k miminku bylo bez brýlí mnohem snazší. :-)

Ještě bych za sebe doporučila načasovat operaci spíše na podzim. Já byla koncem května a léto je pro oči, citlivé po operaci, hodně náročné.

Jak někdo psal, že lze podstoupit operaci i během kojení, tak sice ano, ale já byla v prvních 2 dnech moc vděčná za prášky na spaní a proti bolesti, to bych při kojení nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.11.10 20:41

Jaká metoda laseru?

Ahoj holky, zvažuji laserovou operaci očí. Ale jsem „jelen“ z těch různých metod zákroků… Dost se to liší cenově… Jak si vybrat správně - koukám buď na Lexum nebo OCP. (Nebo to jde určit až při vyšetření a tam mi řeknou, že pro mě je vhodná ta za 29tis. na jedno oko? :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.11.10 21:05

ahojky,
v první řade bych šla za svým očařem a probrala to tam. Já například jsem se dozvěděla, když jsme se o tom bavily s mojí lékařkou a ona mě změřila, že mám ztenčenou rohovku (cituji: teda tak tenkou rohovku jsem v životě neviděla!), takže u mě to vůbec nepřichází v úvahu + jako bonbónek můžu čekat, že se mi časem nevyhne zelený zákal. :cry:
A teptve, až to probereš s tvým lékařem, bych se obejdnala do nějakého centra. A tam ti sami řeknou, co a jak, pro každého se hodí něco jiného, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty