Laserová operace očí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.3.15 14:52

@koblizek8 neviděla jsem na dálku. -3 dioptrie a druhé přes 3 dioptrie. V jedenáct mě vzali do předsálí (mají tam úžasné křesla :D ), hodinu ti budou znecitlivovat oči kapkami. Pak jdeš na sál a budeš tam cca 20 min. Ale samotný zákrok trvá 16 + 16 vteřin a pak asi 15 + 15 vteřin. Viděla jsem špatně i ve tmě, takže mi dělali nějaké vybublinkování. Měla jsem tu dražší variantu. Vyléčili mi i astigmatizmus. A byla jsem v Lexumu v Praze. Úžasný je, že tam jsem přišla s brýlemi a odcházela jsem bez nich. Celkem jsem tam byla cca 3 hodiny. Dostaneš krásný kosmický obleček a čepičku. A boty si necháváš, ty vydezinfikuješ přes nějakou podložku. Po operaci tě nechají cca 15 min. odpočívat a zkontrolují ti rohovku. Nejhorší je dva dny spaní jen zádech, ale řešila jsem to spaním v polosedě. A koupila jsem si pooperační brýle. No aspoň se manžel pobavil :mrgreen: Jinak oči bolí jako při zánětu spojivek. Mně dali po operaci kontaktní čočky kvůli lepšímu zhojení a protože jsem před měla docela dost zjizvenou rohovku. Pak se 14 dní nesmíš malovat a několik měsíců nepromnout oči, ale hlavně těch 14 dní. Musíš si i dávat pozor při mytí vlasů, aby ti tam nic nenateklo. Domů jsem jela normálně metrem a přijela v cca 14:30. Šla jsem si pak na pár hodin lehnout a teď to nejlepší. Vstávala jsem okolo 19:00 hod. a čekal mě zázrak v podobě ostrého vidění. Popisuju to jako znovuzrození. Já jsem třeba cca měsíc i ráda chodila do obchodů (normálně to nesnášim), protože všechno bylo najednou krásně barevný a ostrý :mrgreen: Vzala jsem to trochu obsáhle, co? :lol:

Příspěvek upraven 03.03.15 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.15 14:53

@wittis operace vůbec a pak je to pár dní nepříjemný jako zánět spojivek. Ale dostala jsem antibiotika v kapkách a pak umělé slzy (ty můžeš kapat neomezeně). Ty to zlepšují a ulevují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
3.3.15 15:16

@nezna_margarita spaní na zádech? a pročpak? já mám taky astigmatismus..na jednom oku, udělal se mi po dětech. a dioptrií mám 3,75 na obou očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
3.3.15 15:19

@nezna_margarita a ještě prosím dva doplňující dotazy, proč dražší metodou a kdy jsi tam byla? děkuju za obsáhlé odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.15 15:48

@koblizek8 nevím,proč na zádech. Prostě mi to řekli, tak jsem tak spala.Ale asi, aby se spravně zhojila rohovka.Byla jsem tam v listopadu 2013.A dražší metoda je šetrnější a dostáváš antibiotika a umělý slzy automaticky zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
3.3.15 19:28

@nezna_margarita tak uvidíme, každopádně děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
11.3.15 19:28

Já byla v listopadu v Brně. nezna margari to vše popsala super. Jen doplňuji, že na zádech se spí proto, aby v noci ses nebouchla nebo neotřela do očí. Já vím, že spím klidně tak jsem spala na boku a vše o. k.

a ohledně bolesti. pro mě to byli dva dny dost nepříjemné a to si myslím, že dost vydržím. Opravdu jsem dva dny proležela se zavřenými oči - no nebo jak to jen jde se dvěmi dětmi a psem :-D

Ale teď už je vše úplně o. k. a doporučuji a p. s. já to měla na akci a za obě oči jsem zaplatila 14 tisíc :pankac: a měla jsem -6 dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.3.15 12:17

Hledám skupinu na operaci očí

Ahojky, hledám volné místo ve skupině na laserovou operaci očí v Brně, klinika Neovize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
1.4.15 13:48

Tak já byla v pondělí. pár hodin po už jsem vůbec žádnou bolest necítila, večer už jsem normálně fungovala a hrála karty a četla jsem si, takže tak. äle ta operace…jedno oko bylo ok, tak jak se to píše…ale to druhé, s tím si teda vyhráli. trvalo to asi deset minut a bylo to víc než nepříjemné, taky už to trochu přicházelo k sobě, takže jsem se pak klepala jak ratlik, když jsem slezla z toho lehátka. ale jak říkam, kolem čtvrté odpo už pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 21:19

Ahoj, nebyl někdo z vás na operaci metodou PRK? Byla jsem na vyšetření v Lexumu v Brně a podle výsledků mi doporučili tuhle metodu, ostatní prý nejsou vhodné. Měla by být k oku šetřnější, tak mi to alespoň vysvětlovali. Hojení je prý dost bolestivé a taky jsem se někde dočetla, že je to už zastaralá metoda a je tam vyšší riziko syndromu suchého oka. Tak nevím, co si myslet. Pokud s tím někdo máte zkušenosti, budu vděčná za jakoukoli informaci. Rozhoduji se, jestli jít nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
1.6.15 18:24

Ahoj, premyslim o operaci, mam dve deti a dioptrie 3, 75. Nejbliz to mam do Prahy cca 100km, premyslim o Lexumu, maji ted akci 8900 na jedno oko, plati to jen do konce cervna, nevim jak dlouho zrva nejale vysetreni a doba objednani myslite ze bych to teoreticky stihla? Jeste me zajima jak to je casove pri operaci a po operaci ohledne deti abych vedela dopredu jak shabet hlidani na deti ktery je trochu problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
2.6.15 16:39

Sstihneš. já byla taky. jeden den vyšetření očí, cca tři hodiny počítej. potom jsi ok.
a operace do měsíce určitě, operace moc dlouho nezabere, já pak ale byla trochu utlumená, takže bude fajn, když budeš mít hlíání na celý den. večer už jsem ale byla v pohodě, normálně jsem je koupala a uložila. a počítej s tím, že hned druhý den tě budou chtít vidět na kontrole. to mě docela zaskočilo. takže pokud jsi někde dál, tak hlídání na dva dny po sobě.
ale je to paráda. běž do toho. já byla na konci března a jsem moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.6.15 23:24

Čau holky. Nějaká fakt levná klinika nebo akce? Ono na té mateřské to přecejen udělá díru do rozpočtu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
20.6.15 12:48

@happynika Luxu mívá tak 2× do roka akci, obě oči vyjdou tak na 16 tisíc. nebo zkus kouknout přes slevomat a tak. bývají tam dobrý akce. Jde o to odkud jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.6.15 20:01

Tak jsem pohledala na internetu a v brněnském oftalu mají teď akci právě pro rodiče na rodičovské, jedno oko za necelých devět tisíc, takže paráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty