Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak už jsem také „po“, pravé oko jsem měla horší, pár dioptrií + astigmatismus, na to vidím snad od druhého dne perfektně, levé oko jsem měla maličko dioptrií a nějakou další vadu, ale nic hrozného, tak na to vidím zatím hůř, než předtím, tak čekám zda se to usadí a doufám. Spíš mi teď vadí ten rozdíl, pořád ostřím a nejde mi to
Jinak operaci jako takovou tady většina lidí popisovala jako „nepříjemný tlak“, tak tohle, jestli mi někdo ještě řekne, tak ho utluču na místě ![]()
Moje optička mi operaci nedoporučila.. Mám zatím 2,5 dioptrie na každém oku a hrozně bych chtěla jít na operaci. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?
@Šárinnkaa já také neměla moc, ale k tomu ten astigmatismus, takže i s malými dioptriemi jsem viděla prd, to musíš vědět ty, proč ti to nedoporučila, nebo se objednej na vstupní vyšetření a prober to přímo v nějakém centru a uvidíš.
@Šárinnkaa píše:
Moje optička mi operaci nedoporučila.. Mám zatím 2,5 dioptrie na každém oku a hrozně bych chtěla jít na operaci. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?
Ano, objednej se přímo na vstupní vyšetření v nějakém laserovém centru. Tam ti řeknou, zda je pro tebe zákrok vhodný a pokud ne, tak proč ne.
Ahoj,
s dovolenim se k vam pridam - vyhledove se chystam na operaci, chtela bych 6D v prazskem Gemini - prosim, kdo jste absolvoval, muzete poreferovat, co a jak, jak to probihalo, jak jste spokojene s operaci a pristupem?
Diky ![]()
Já mam zkušenost s Gemini ale s Brněnskou. Libil se mi jejich přistup, doktor byl velice sdilný co se tykalo informace a byl i velice duklady při odpovidaní na moje dotazy. Takže já sem byla spokojena, kamaradka z Prahy byla na jejich pobočce tušim že v Průhonicích, tak se ti mužu poptat jak byla spokojená ona ![]()
@Slanec to bys byla moc hodna
a diky za zkusenost, mne se zatim Gemini jevi jako nejlepsi ![]()
A jeste se zeptam, mely jste pred operaci skutecne rok ustalenou vadu? ja nebyla na ocnim nekolik let, ted mi pri bezne kontrole navysili dioptrie z -3,50 na -4,00, tak me zajima, jestli to muze byt prekazkou operaci..?
@jane-e já také nebyla dlouho na očním, naposledy pro brýle asi před osmi lety
u mě to nevadilo, dle brýlí a současného stavu poznají, jak se věci mají..
Já sem měla vadu ustalenou cca dva roky, ale zas jiny známi ji ustalenou neměl a problém to nebyl takže to bude asi individualni.
Moc diky za informace
ja operaci zatim neresim, odlozila jsem to, nejak k tomu nemuzu nasbirat odvahu ted ![]()
Takže report o Gemini Praha: Moje kamarádka má tenkou rohovku, což je při této operaci prý problém, takže se postupuje jinak. Říkala mi, že někde to dokonce ani neoperují. Proto asi i to hojení bylo delší… Měla štistko a operoval ji přimo primář Stodulka, který operuje asi jen zřidka jak sem pochopila, řikala že se snažil ji udržovat v klidu a povídali si. Dneska už brýle nepotřebuje vubec. Co se týka sestřiček tak pry velmi hodné a přijemné, odebirali ji tam krev- což ona absolutně nesnaší
, ale sestra byla tak šikovna že to kmarádka ani nepostřehla, celou dobu se bavila s doktorem a najednou bylo po odběru
. Sama musim řict že i v Brně byl supr personal takže si myslim, že neni čeho se obávat.
Jo a ještě z vlastní zkušenosti bolesti se bát nemusiš, je to trochu tlak ale ne bolest. A po operaci to je pocit jako bys měla v oku řasu ale to se velice rychle spraví.
No tak jestli měla kamarádka tenkou rohovku a i přesto jí Stodůlka operoval, tak bych jí zas tak moc nezáviděla. On je sice Stodůlka dost známá tvář, ale rozhodně si nemyslím, že je nejlepší v tomto oboru, akorát si umí velmi dobře udělat reklamu na svoje Gemini:) Stačí trochu pohledat a najdeš, že Stodůlka operoval i nevhodné pacienty pro operaci, nechci ani domýšlet, kolik takových pacientů bude mít v budoucnu problémy s nestabilní rohovkou a keratokonem…