Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych slyšet někoho názor, mám manžela dva roky, celkový vztah 5 let, jedno dítě.
S manželem máme zvláštní vztah máme se rádi, ale nějaké citové porozumění tam bohužel není, komunikace hodně vázne a společné chvíle spolu taky moc netrávíme navíc se babrám pořád v minulosti s tím jak mi kolikrát ublížil, když mi nepomohl v těžkých chvílích.. On samozřejmě vidí vše jinak a ve finále za to stejně vlastně můžu já.. Teď k věci.. Zamilovala jsem se do kamaráda, kterému nedávno utekla žena, má dvě děti, vždycky jsme k sobě měli blíž, ale nebyla správná doba, ale já nevím jestli teď je ta správná.. Začalo to tak, že jsem mu chtěla pomoct v těžkých chvílích.. Víc jsme se sblížili po citové stránce a nemůžeme se dostat navzájem z hlavy, snažíme se od sebe držet dál ale nejde to.. Trápíme akorát jeden druhyho.. Co teď? Mám rozbít rodinu a být šťastná?
Typická situace - doma to nefunguje a jakmile se objeví někdo jiný je to hned jasné…. Snažili jste se s manželem řešit váš vztah? Chápu, že druhý chlap je pro tebe zajímavější, je pro tebe nový, neokoukaný….otázka je zda za chvili nebudete s tím druhým tam kde jste teď s manželem. A zda pro toho druhého nebudeš jen dočasná náplast než překoná ten šok, že ho opustila žena.
Je otázka jestli s tím druhým budeš šťastná. Dost možná on hledá záplatu. Taky jsem měla kamaráda s kterým jsme si fakt rozuměli. Vždycky mi říkal jak jsem hodná a pohodová, že nejsem žárlivá jak jeho bývalá. A pak se k ní po půl roce vrátil. Prostě jsem byla jen poblouznění nebo nevím co pro něj. Dneska už bych do nikoho kdo nějakou dobu po rozchodu prostě nešla. To riziko převozníka je tam veliký.
Proc sis sveho nynejsiho manzela brala, kdyz to ocividne nebylo zalito sluncem uz tehda?
@izabe ano s manželem jsem se to snažila vyřešit najít kompromis, ale bohužel jak jsem psala.. Není s ním řeč, je mu jedno jak se cítím..
To jsem říkala i já tomu kamarádovi, ale ujistil mě, že žádná náplast nejsem a nikdy jsem nebyla.
Smířená jsem s tím, že jestli odejdu budu sama a pak počkám jak se vše vyplyne..
@Fee-bee nevím co chcete slyšet.. Byla jsem naivní kráva to asi vše.. viděla jsem v něm něco co nedokážu ani pořádně popsat a myslela jsem, že se změní.. Klasická naivita..
@Misina 10 píše: Více
Takze nerozvazny vyber partnera a hnedka zpeceteno ditetem? No, tak to vis, no, co si kdo uvari…
@Misina 10 píše: Více
Tak jasně, že ti neřekne do očí, že nejsi náplast. K tomu může dojít časem, on je teď taky mimo (jednak řeší rozchod, pak ještě ty k tomu). Nebyli byste první ani poslední, kde to bylo vše dokonale růžové a za chvíli se vše otočilo.
Já bych osobně nejdříve řešila problém s manželem. Pokud s ním už nechceš být, Ok, rozveďte se. Nejdřív si dej do pořádku svůj život než se vrhneš do dalšího vztahu. Oba řešíte vztahové problémy.
Kde bereš tu jistotu, že budeš šťastná?
Ooravdu chceš stavět nový vztah na tom, že doslova zničíš zmivot nekomu jinému(svému dítěti, manželovi)
Toto je prostě jen chemie a když to nebudeš podporovat, ale naopak začenete z manželem pracovat na vašem vztahu, tak to zmizí.
Tradiční rodiny už jsou překonaný. Žijeme o nějakých 20-30 dyl než naši předci kteří s tím začali a aby spolu někdo byl šťastný 50 let v kuse? Hodně neobvyklý pokud ten výběr partnera není fakt poradně dobrej. Dítěti zůstanou oba rodiče takže jemu se rodina narozbije, ono hlavne chce, abys byla šťastná.
Ahoj Missi, mam okolo sebe dost páru, velmi casto stejny scenar… manzel neni k nicemu, byla to chyba, kamarad div ze Te na rukou nenosi…
Je potreba si s manzelem sednout a v klidu se dohodnout, bez vetsich emoci se snazit o dohodu. Pro toho prcka jste cely svet, Ty mu ho vezmes (z casti a prozatim)… nikdy to uz nebude jako driv, manzel v Tobe ztratí důvěru a az Ti ty růžové brale opadnou, on uz bude mit pravděpodobně jinou…
Zvaz, prosím Tě, nasledky… chlapi jsou pohodlni, líní a v dlouhodobem vztahu zapominaji na potreby zeny (temer vsichni), je potreba jim velmi jasne (nenaznacovqt, rict narovinu) co od nej chceš. Dej sanci tatovi Tveho prcka, nikdy nikdo nebude mit maleho rad jako on… hodně štěstí.