Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6971
8.1.14 11:48

@Dreezy taky to tak udělám:) konec konců na co jiného bych využila to balení jednorázovek co tu mám:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
8.1.14 11:51

@Terulisekk Tak já už pomalu balím tašku, ale ty jednorázové plenky, co chci v DM teď mají vyprodané :lol: A to jsem byla včera ve dvou, tak snad doplní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 12:03

@Terulisekk Jo takhle, 35 Kč, to je pak jasné :)
Jak mám na fotkách, ty separačky mám ve velikosti vkládaček (jen trochu kratší, na břicho se nepodělá), když tam mám čč na osminy, tak semtam podělá i ten čč pod tím, teď budu dělat rozhodně širší kvůli té druhé pleně (ale na jednu v novoskladu stačí bohatě), stejně je už musím vyměnit, protože je peru na 60 - 70°C a už jsou trochu jeté (mají se prát na 40°C, ale já je házím prát s plenami a to se mi na 40°C ekluje, to i já se myji v teplejší vodě)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 12:44

Uuuf, moc příspěvků, nestíhám odpovídat :mrgreen:
@Terulisekk Pleny by se měly prát zvlášť od oblečení. Není v tom nějaký příkaz, ale spíš ten fakt, že je to počůrané, pokakané, žijou v tom nějaký bakterie…A neboj za ty dva dny naplníš pračku plenama raz dva :D Navíc třeba my doma pereme pleny na 60 (to by se mělo určitě, občas prohnat na 90) a oblečení pereme na 30-40, to úplně stačí. Žehlit se doporučuje hlavně v šestinedělí, pak už nemusíš. Já teda čtverce žehlím dál, lépe se mi to pak skládá. A ty novodobé moderní bambusové plenky se nežehlí vůbec.
Jj, mě taky nebaví hlídat akce na pleny a mít doma zásobu 10 balíků, aby nedošly zrovna v době, kdy není nikde akce.
Lka určitě užiješ taky. Později, ale užiješ. Jak jsem psala, my je dáváme teď v 5 měsících a novosklad jsou super. Ostatní využiješ určitě taky. Záleží, co je to za značky, vyzkoušíš a uvidíš. Mě třeba flísáky zatím leží, zatím jsem si je neoblíbila. Ale nedávám je pryč, protože proporce dítka se mění, začne čůrat větší dávky méně často, začínáme příkrmy - prostě situace se různě mění a co nevyhovuje dnes, může vyhovovat za měsíc, za dva.
To máš asi tzv. kapsovky. Nevím přesně jaké máš, může to být ten systém vše v jednom (AIO) nebo jen kalhotovka (musí se přidat navrch svrchňáky). Já je nechtěla, protože se mi ekluje tahat pak ven ty počůraný pleny (vkládačky nebo prostě to, co nacpeš dovnitř). Ale holky látkařky je mají a někdo si je taky chválí. Čtverec ti fakt zdaleka nenasaje tolik, co ta bambusová nudle, co na to nevypadá :mrgreen: Vkládačky jsou fajn. 6 jich zatím podle mě stačí. Kdyžtak dokoupíš.
Flísové SEPARAČKY oddělují zadeček od vlhké pleny, aby to nestudilo. Nenasaje, ale pomůže, aby se necítilo mimčo ve vlhku. Já je mám taky nastříhané z deky (já konkrétně z deky z Jysku - 50kč), nic jsem neentlovala, jen nastříhala. Akorát pozor, je dobré to stříhat tak, aby to pružilo do šířky. Ožmolkovávají se častým praním, ale není mi jich líto je vyhodit. Stříhala jsem je podle jednorázových separaček Popoliny (ty jsou dobré hlavně u novoška, kdy často kadí a hodně tekuté, tak vše vyhodíš i se separačkou). Flísu by byla škoda pokaždé vyhodit s hovínkem. Flísovky jsem začala dávat od cca 4. měs. Já je třeba zrovna stříhala větší, aby to měl i na bříško, protože jak se mu ta moč tou savostí pleny dostane až na bříško a nemá tam chráněnou kůži, tak se mu tam hned dělá červený flíček. Asi má hodně agresivní moč a jemnou kůži.
V nemocnici jsem si to nekomplikovala a dávala papírovky. Ja jsem psala, malej na tom byl alergickej, tak jsme byli rádi, že jdeme domů. A hned na cestu dostal parádní látkovku (viz fotka po příjezdu domů). Asi bys v nem. látkovat mohla, ale musel by ti někdo denně vozit nové plíny a špinavé domů. Já jako prvorodička jsem si to netroufla, když nemáš ponětí o přístupu personálu, systému práce atd. Teď už vím, jak to tam chodí a třeba při druhém dítku už bych to asi zvládla ošéfovat i v nemocnici. Uvidíme. :D
@Fjodorka Jak ta deka z Ikei? Ožmolkovává se? Taky to peru s plenama na 60.
@lucynka25 Kalhotková plena je jedna z těch moderních možností. Zrovna dnes jsem ji dávala na noc jako nouzovku. Normálně dávám na noc savé vnitřky Bamboolika, ale dnes nevyšly, tak dostal kalhotovku. A pohoda. Já mám třeba značku Anavy (hodně chválená) např.: http://www.anavy.cz/…a-suchy-zip/ a tam máš ve výbavě té pleny krátkou a dlouhou vkládačku. Zpočátku mimču stačí třeba jen krátká. Potupem času přidáš i dlouhou. A i ta plena sama je savá, takže já dala noc obě vkládačky a krásně to celou noc vydrželo. A nosíme je k dr, abychom udělali parádu. :mrgreen:
Zpočátku budeš kojit a přebalovat i v noci asi. Mě kadil furt. Ale pak přestal postupně kadit a při přebalení se probudil a nechtěl pak spát. Tak jsem hledala něco savého (bambusového, protože čtverec ti celou noc nevydrží). Máme ty Bambooliky a nebo ty kalhotovky.

Ještě bych dokoupila žlučové mýdlo - nejlepší a nejlevnější je v DM, stojí asi 20 kč. Vzít pevné. Ještě mají gel, ale ten prý tak nefunguje. Skvrnu po hovínku
potřeš, hodíš do kbelíku a pak se to pěkně vypere a nezůstávají fleky.
Další : kbelík veliký s víkem. Je zbytečné nějaké ty spešl. Já mám od souseda malíře asi 25 l. A dostačuje.
Je dobré tam kápnout trošku levandulového oleje nebo tee tree. Nesmrdí to a dezinfikuje.
Na praní doporučuju Persil senzitiv. Pěkně všechno vypere. Lovelu mám taky, ale peru v ní jen oblečky. Plenky v Persilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 12:55

@tery16 Ta Ikeácká nežmolkuje, spíš řídne ;) A žlučoé mýdlo v DM mají za 17 Kč :D Na návštěvě u mámy jsem našla i to tekuté a pokaděnou plenu vzala tím a dobré, doma při vybalení tam ty fleky vůbec nebyly, takže funguje taky :) Ale je zbytečně dražší. Malá má šest týdnů a já už jedu třetí mýdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 13:08

@Fjodorka Tak ji někdy zkusím koupit. Problém je, nemám moc možnost kde. Proto jsem zkusila tu z Jysku. Taky funguje. :palec:
My začali zeleninový příkrmy, takže hovínko tuhé, tak jsem ráda, že už to neteče na svrchňáky a nemusím pořád přepírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 13:26

@tery16 Už se na to také těším. Posledních pár dní mi dcera kadí úplně neuvěřitelně, je to úplně všude :roll: Už ani nedávám jednorázovou separačku, to nemá cenu, kadí méně často, ale zato fakt pořádně. Asi jí to i nějak blbě motám kolem nohou, protože to poslední dobou má kolikrát i na těch svchrňácích :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 13:32

@Fjodorka Jéje, já to měla na svrchňácích snad pokaždé. Zpočátku teda kadil často a menší nálože. Pak kolem 2 měsíců se naučil kadit jednou, dvakrát denně a bylo to všude. Už jsem to na něm poznala, jak tlačil, šplouchlo to a věděla jsem, že to bude všude. Párkrát jsem to stihla, rozbalila ho a vzala jsem ho kadit nad umyvadlo (dál jsme to nestihli ;) ) Ale dalo se to z plínek aspoň pěkně osprchovat proudem vody, nemusel se v tom člověk přehrabovat. Zato teď ty tuháče z těch flísových separaček nejdou sundat, tak to vyhazuju celé a snažím se na kadění dávat ty jednorázové. Ale jak to má člověk vždycky poznat, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 13:37

@tery16 to je pravda, vodou to jde dobře…
Právě, jak to poznat… Jó, to vyměšování je velké téma a není to žádná sranda :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 17:20

@Fjodorka tééda.. no hele, dneska jsem tam s kamarádkou zašla znova a na to že včera ty kalhotkový plenky mio měli za 35 cca.. tak dnes všechny za 10 korun, tak jsem vzala to samé množství co včera.. jsem nadšená prostě:D…
@tery16 wou..super super:).. no já určitě taky budu prát samostatně.. oblečení totiž víc jak na 40 fakt neperu a ty plenky minimálně na 60.. koupím deku a nastříhám - to tedy až déle… teď koupím separačky.. a ty bambusové vkládačky se tam dají tedy opravdu bez těch čtvercových jo?..takže to dělá hodně malinkatý zadeček viď? tak to já ještě dokoupím potom.. na začátku i kvůli kyčličkám mi je to jedno že bude mít mega zadek:D ale potom do nějakých oblečků by to chtělo pidi prďku:)..

Jooo a holky, jak často perete ty kalhotky?.. je jasné že když protečou nebo potřísní se, ale když neprotečou atd, tak jak často?..

Jinak já mám teda teď hooodně plenek z toho teska to mio… a pak tu mám takový s drupama který mají v sobě kapsu na vkládačky, ale to je takový fakt látkový, né jako ty mio, ty vodu nenasají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
8.1.14 17:23

@tery16 jezis, to je krasnej bobisek :srdce: :potlesk: uplne nunackej :lol: moc dekuju za rady, uz tomu zacinam prichazet na kloub :mrgreen: vse si to zapisuju, tak snad to dame nejak dohromady, ted uz jen cekat na to mimco :mrgreen:
jo jeste me napadlo, ten odkaz na ty anavy, to jsou takovy ty, co pak musim cele vyprat, ze? A opravdu uz do nich nic na tu noc???:lol: A kdyz das na noc ty bambusove vkladacky do normalnich svrchnaku, to das ten sklad, tu bambus vkladacku a svrchnaky a hotovo? radsi si to jeste ujasnuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 17:35
@lucynka25 píše:
@tery16 jezis, to je krasnej bobisek :srdce: :potlesk: uplne nunackej :lol: moc dekuju za rady, uz tomu zacinam prichazet na kloub :mrgreen: vse si to zapisuju, tak snad to dame nejak dohromady, ted uz jen cekat na to mimco :mrgreen:
jo jeste me napadlo, ten odkaz na ty anavy, to jsou takovy ty, co pak musim cele vyprat, ze? A opravdu uz do nich nic na tu noc???:lol: A kdyz das na noc ty bambusove vkladacky do normalnich svrchnaku, to das ten sklad, tu bambus vkladacku a svrchnaky a hotovo? radsi si to jeste ujasnuju :mrgreen:

Jo to mi taky není pořádně jasný:D… jestli sklad, bambus a svrchňaky..:D

Já tu mám pět jednovelikostních plenek na patentky..dvě ty AIO.. a tři nějaký.. asi taky podobný:D… ale zatím mi jsou milejší ty z teska, že budu prát jakoby jen ty pleny vkládací a ty samotné kalhotky můžu prát i s oblečením atd.. zatímco ty AIO musí asi pěkně dlouho schnout..ale zas jsou pěkný:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
8.1.14 17:37

@Terulisekk a ty bambusy mas kratke nebo dlouhe? To jeste nejak promyslim..kurna je toho tolik na vyber :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 17:59

@lucynka25 já mám těch bambusových vkládaček jen.. troje dlouhé, troje krátké..ty dlouhé se dají prý dát na půl.. každýmu prý vyhovuje něco jinýho, já čekám holčičku, tý stačí prý kratší, kluk může čůrat i nahoru a proto delší.. alespoň to jsem se dočetla:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
8.1.14 18:10

@Terulisekk a co myslis misto tech vkladacek bambusovou plenu poskladat do obdelniku :nevim:?Jo to jsem taky cetla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí