Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vyleve, autobus do Klimkovic do města (nebo do Ostravy) jezdí co hodinu. Jinak syn bude mít v lázních následující procedury:koupele v léčivé jodobromové vodě, plavání v baznu, perličkové koupele, vířivky, možná masáže, individuální cvičení, parafín. Jídlo v lázních je pro dítě 5× denně - včetně dopolední a odpolední svačiny - pro doprovod 3× denně. Budete ubytovaná na oddělení pro matky s dětmi, budete mít se synem svůj pokoj.
Co je lepší vzít do lázní pro dítě plavací plínky nebo plavky?
Díky za odpověd.
Ahoj jak je to v lázních s praním prádla musí být všechno oblečení podepsané. Nebo si maminka vypere sama v pračce prádlo a může si to pověšet na pokoji. Děkuji za odpověd. ![]()
To nevím jistě, jak je to s praním, zkuste si do lázní zavolat. Myslím ale, že maminka si může v lázních prát jen v umyvadle v ruce, myslím, že pračka tam k dispozici není, ale nevím to jistě. Děti bez doprovodu musí mít prádlo podepsané, protože jim ho perou ve společné prádelně. Kdy nastupujete do lázní? Poplatek za praní je myslím 100 Kč na pobyt, jestli se něco nezměnilo.
Ahoj maminky jak jste se oblékaly když jste byli v lázních s dítětem jako doprovod.Co jste si vzali na pokoj, co jste nosili k doktorovi na kontrole, co jste nosily na cvičení. Děkuji za odpověd.
Maminky, které dělají doprovod dítěti, nemusí mít nějaké společenské oblečení. Mohou chodit klidně sportovně, pohodlně oblékané. Záleží to pouze na nich.
Ahojky mám dotaz. Chtěla bych napsat lázně na neplodnost mám za sebou dvě neuspěšné IVF ale asi se změnily podmínky nevíte o tom něco? Jestli mi to doktor napíše?
Myslím, že po dvou IVF byste na lázně nárok i podle nové vyhlášky mít mohla. Jestli zajdete k lékaři a žádost podáte ještě do konce září, budete v lázních odléčena ještě podle staré vyhlášky.
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-267
tady je nová vyhláška, platí pro ty, kdo podají žádost o lázně od října
Děkuji za informace právě zjištuji podrobnosti protože mi obvoďačka řekla že už je pozdě. Tak snad mi to gyndař napíše.
Ještě není pozdě, ale i kdyby to nestihl napsat do konce září, myslím že nárok na lázně mít stejně budete. Jestli Vám to stihne napsat do konce září, máte jisté 4 týdny v lázních. Uvažujete o Klimkovicích nebo Františkových Lázních?
Asi Františkovy i když jsem od Ostravy ale Klimkovice se mi nelíbí.
Aha, ve Františkových Lázních jsou prý účinnější procedury a je tam kam chodit, je tam víc míst k vidění než v Klimkovicích. Já jezdím pravidelně do Klimkovic, jsem tam spokojená, ale já mám pohybové problémy.
@kalerina píše:
Děkuji za informace právě zjištuji podrobnosti protože mi obvoďačka řekla že už je pozdě. Tak snad mi to gyndař napíše.
Ahoj
teda hladám nejaké informácie chcem ísť tiež do lázní a natrafila som tu na teba. V skratke volala som na poisťovňu. Lázne sa dávajú aj na sekundárnu sterilitu (2krát neúspešné IVF do toho spadá). Može to napísať gynekológ, CAR, alebo obvoďák na odporúčanie gynekológa. Volala som do poisťovne a dali mi číslo na revizáka a Dr. bola úplne zlatá pekne mi všetko vysvetlila. Ešte myslím je tam podmienka myť vyšetrený spermio a HP, ale to máš. Nad 35 rokov už vyžadujú aj vyšetrenú genetiku
@kalerina jo až teraz som si prečítala poriadne tvoj podpis. Po laparoskopii máš nárok do roka po operácii na lázne ![]()