Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vanejka - chcete jet do Klimkovic nebo Františkových Lázní? Je výhodné podat žádost o lázně do konce září (to znamená do konce příštího týdne), od prvního října vstupuje v platnost nová vyhláška. Základní délka pobytu pak bude tři týdny, může dojít k prodloužení pobytu např. u diagnozy neplodnost, ale rozhoduje o tom revizní lékař.
@Jana Martinková píše:
Vanejka - chcete jet do Klimkovic nebo Františkových Lázní? Je výhodné podat žádost o lázně do konce září (to znamená do konce příštího týdne), od prvního října vstupuje v platnost nová vyhláška. Základní délka pobytu pak bude tři týdny, může dojít k prodloužení pobytu např. u diagnozy neplodnost, ale rozhoduje o tom revizní lékař.
Aha tak to neviem či stihnem moj gynekológ má dovču a z CARu odchádzam. Jedine, že by mi to vypísal celé obvoďák tak aby som to mohla hneď podať. Skúsim to uvidím. Dík za radu
@Jana Martinková A určite by som chcela do František oktem toho, že tam majú rašelinové tampóny, ktoré nikde inde nerobia tak si chcem siahnuť Františkovi na frantíka, vraj sa mi potom splní prianie ![]()
A chcete jednolůžkový pokoj, nebo dvojlůžkový? Jestli to nestihnete do konce týdne (což už jsou jen 4 pracovní dny) tak určitě budete mít nárok na lázně, jestli si podáte žádost až v říjnu, budete mít jisté tři týdny. Je možnost prodloužení, ale nevím, jak to bude probíhat v praxi. Do konce září jsou na gynekologické diagnozy 4 týdny.
@Jana Martinková píše:
A chcete jednolůžkový pokoj, nebo dvojlůžkový? Jestli to nestihnete do konce týdne (což už jsou jen 4 pracovní dny) tak určitě budete mít nárok na lázně, jestli si podáte žádost až v říjnu, budete mít jisté tři týdny. Je možnost prodloužení, ale nevím, jak to bude probíhat v praxi. Do konce září jsou na gynekologické diagnozy 4 týdny.
To mi až tak nevadí, horšie by bolo keby zmenili indikáciu a prestali tam posielať neplodnice. Asi budem chcieť dvojlužkový snažím sa nahovoriť kamošku neúspešnú plodilku, aby jela tiež.
To byste si museli o lázně požádat ve stejné době, pokud možné ve stejném týdnu, abyste mohli být v lázních spolu. Od podání žádosti musíte do tří měsíců nastoupit na léčení. Neplodnost zůstává jako indikace i v nové vyhlášce.
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-267
@Jana Martinková moc ďakujem za informácie, zistila som dokonca, že by som možno mala nárok aj ako astmatička užívam kortikoidy celoročne
Tp byste možná měla nárok, je dobré se na to zeptat na alergologii.
Ahoj holky tak nevím ale v nové vyhlášce neplodnost není. jo a podala jsem si žádost minulý týden a vypisovla mi to obvodní a gynekolog. v Caru to nepíšou.
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-267
indikace XI/1 - to se nejedná o neplodnost? píše se tam sterilita a infertilita - 3 a více spontánních potratů
Ja som to pochopila tak, že z indikací sterilita nevypadla, ale došlo ku skráteniu pobytu z 28 na 21 dní. Budem si to ešte v pondelok overovať u revizného lekára, pretože nestihnem podať žiadosť tento týždeň moj gynekológ má totiž dovolenku. tak dúfam, že nárok na lázne budem mať.
Taky si myslím, že pouze došlo ke zkrácení pobytu. Ve vyhlášce je sice napsáno možnost prodloužení, nevím ale, jak to bude probíhat v praxi, jestli o tom bude rozhodovat revizní lékař, nebo jak to bude.
Ešte si to v pondelok overím u revizneho lekára tak dám vedieť
Ahoj holky tak mám ty lázně schválené. Ale ještě nevím kdy pojedu
@kalerina ja som to podala v stredu tak čakám na schválenie. koľko to trvalo tebe od podania po schválenie?