Poradna duly
Jana Čurdová
My jsme taky do ma z kontroly-mně vždy poměří tlak, zkontrolují moč, prohlídnou zevnitř-jako čípek a udělají UTZ.Napsal m idr i magnesko, říkal že mám víc odpočívat ale to s tím našim klučíkem a pracovní vytížeností mého chlapa moc nejde.Dnes to byla ale rychlá proadna-příště bude měření a kultivace. Jdu v pátek 13. ![]()
Jo a už jsou hotové výsledky OGTT a jsou OK. To jsem ráda, já bez sladkého-to nedje dohromady ![]()
Aliiku: jsem na tom asi tak jak ty:-) pořád musím sedět, ležet a nebo chodit s doprovodem ![]()
Jinak holky v pondělí mě čeká ten cukr test, tak jsem zvědavá…
Je mi moc líto všech marodů
konkrétně u Frogolky to musí být masakr… hodně zdaru, ať jste všichni brzičko zdraví ![]()
Já jen tak na skok, páč mě jde drahá polovička vyvenčit:-))) huráá konečně se dostanu ven:-)
zatím papík opatrujte bříška
Ahoj holky,
tak jsme s dětma po kontrole. Dopadli jsme dobře, tak jsme šťastní jako blechy, dostali jsme pochvalu od paní doktorky, že jsme to s Ondráškem takhle zvládli. Úplně v pořádku ještě samozřejmě není, ale prý je o 50% lepší než v úterý a dostali jsme povolení chodit ven
Tak mám velikou radost.
Všem gratuluju k úspěšným kontrolám ![]()
Tady, vy jste nějak všechny na sladký, já už jsem byla dneska nějaká vyplivlá a koupila jsem si bavorský vdoleček, když jsme šli od MUDr. a mám sladkýho na měsíc dost ![]()
Holky s nízkým tlakem držte se, sice je to nepříjemný, ale pořád lepší než vysoký
To vás optimisticky utěšuju, co? ![]()
Mějte se krásně, užijte si víkend a ahoj, M.
Ahoj, přihlásila jsem se teprve nedávno a až teď se dostala na tuto diskuzi. Není pozdě se přidat? Kolik Vás tu chystá začít rok mrňousem?
Jsem jako +/- většina z vás ve 29.tt.
Hezký víkend všem.
Calamaiko , vítej a gratuluju
Na přidání není nikdy pozdě
Ze začátku nás bylo hodně, jen máme jaksi malou účast
Holky na to dlabou ![]()
M.
Ahoj těhulky,
Fragolko , tak to je dobře, že už je dobře
. Teď už se to snad bude jen lepšit a lepšit.
Mausko , to byla tedy dobrá kontrola
. Tak ti paní doktorka ukázala, že umí také počítat
.
Ali , nízký tlak mám od počátku těhotenství a také jsem měla stavy na omdlení (nikdy jsem na štěstí neomdlela). Ptala jsem se doktora a ten na to neřekl vůbec nic. Ptala jsem se i v lékárně, jestli není nějaký bilinkový přípravek na zvýšení tlaku a nic neexistuje. Takže mi pomáhá denně jedno rozpustné kafíčko a když to na mě přijde, tak hlavně pořádně rozdýchávat a nejlépe lehnout s nohama nahoru.
Užijte si holky víkend, pá K.
Díky za uvítání a hend několik dotazů a jeden tip.
Mimco se mi hlavou uhnízdilo těsně pod žebry a já se ohybam jen stezi, lepsi je to kdyz se vratim z prochazky nebo po nejakem delsim pohybu (asi ho trochu zklepu
. No a v důsleku mě pod žebry pálí! Nemáte s tím někdo zkušenosti? Prý za to může tlak na žlučník, ale nevím… ![]()
Viděla jsem, že jsou tu nějaké zkušeny mamči, tak se chci zeptat (zatím je předběžně), jakou kosmetiku do prvních dnů si pořídit?
No a tip nakonec pro ty, které uvažují o koupi monitoru dechu (četla jsem to v diskuzi) a chůvičky v jednom… Pořídila jsem Angelcare AC401 2v1, má dobré recenze a bývá bezporuchový. V ČR jsem ji našla za cenu kolem 4 tis. i víc a to se mi zdálo přehnané. Tak jsem zkusila anglický www.amazon.co.uk (je hodně známý a není problém s reklamacemi) a obdržela jsem ji za 87.29 liber včetně dopravy (do týdne byla tady), tj. podle dnešního kurzu cca 2470 Kč A TO SE VYPLATÍ
. Pokud máte zájem, pak se podívejte na http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_5_9?…
Jinak jsem si přečetla, že doporučujete nákupy na minibazaru, ještě jsem jej nezkoušela, tak to zkusím napravit. Hodně věcí jsem nakoupila na bazaru www.aukro.cz a www.ebay.de. Nebyl žádný problém.
A ještě jeden dotaz. Bydlím v Praze (tedy normálně), ale nemám tam žádné doktory. Znáte nějakého pediatra? Kdy se k němu musíte přihlásit.
Uff, hodně dotazů… tak se omlouvám
a díky za odpovědi.
Dobrou a nekopavou noc.
Ahoj maminy,
Calamaiko , tak já si s pálením pod žebry užívám už druhé těhotenství, taky to tipuju na žlučník, mně celekm pomáhalo namrazit lahev s vodou a pak chvíli chladit… No a pak se už jen můžeš těšit na to, že mimčo trochu klesne ![]()
Kosmetiku používáme Weledu, Niveu, není špatná ani Babylove z DM, záleží, co prcek snese…
Johnson&Johnson nebrat, hlavně olejíček je pěkný krám, ještě víc vysuší ![]()
Pro začátek stačí mýdlo + něco na promazání (u nás v porodnici doporučují sádlo, my mažeme Excipialem - ten je super na promazání od hlavy k patě, na tvářičky v zimě, na šupinky ve vláskách, prostě univerzální mazadlo
) a eventuelně něco na prdelku - osvědčila se nám červená indulona na opruzeniny, když je zle, mažeme Sudocremem.
S pediatrem v Praze neporadím (pro nás trochu z ruky
), ale měla by ses s doktorem domluvit ještě před porodem, protože v porodnici chtějí vědět, ke komu budete chodit…
Užijte si krásný víkend, M.
Holky ahoj, dneska jenom na skok, tchyně slaví 60 tiny, tak tu máme trochu rušno.Bydlíme v patře.Teď jsem byla dávat spát Filipa tak jsem si odskočila.Vítám Calamaiku, jinak dočtu až bude čas
Ahoj nově příchozí!
Jsem sice z Prahy, ale s pediatrem asi neporadím, pro mě rozhoduje to, že je blízko, protože když bude mít dítě horečku apod, nechci jezdit přes celou Prahu. Takže malou prďolu přihlásím k té samé dětské doktorce, co jsem chodila jako dítě já
je příjemná, neměla jsem s ní problémy, takže je rozhodnuto - jsem tam busem za 5 minut.
Ahoj holky,
snažím se poctivě ležet, ale je to dřina
, všechno mě z toho bolí - hlavně hlava
. Tak aspoň letím nakouknout co novýho ![]()
Fragi: tak to mě mrzí, že se pořád ještě "plácáte " v nemocích , no ono to jinak snad ani na podzim nejde. U nás to těď schytal manžel, takže to čekám v brzkých dnech opět taky ![]()
Jinak zdravím Calamaiku ![]()
ad kosmetika: už se s tím při druhém moc nepářu, na zadaček je super Bepanthen, ten jsem poprvý tvrdě využila i při kojení . No a něco do koupele, co je dermatologicky testované, krom J&J a hotovo. Mastičku dává naše mudr miminkům sama. Pudr jsem posledně měla na nic… no a líh a borovou vodu na očička- té jsem vypotřebovali snad kýbl
ad nízký tlak : no mám problém přesně opačný, ale jen u mudr v ordinaci, mám syndrom bílého pláště ![]()
Jinak omlouvám se , že nestíhám moc dočítat, přece jen mi to sezení u PC dělá opravdu zle, snad ještě aspoň týden neporodím
Cítím, jak je to mimčo vážně dole…
Mějte se zatím krásně a opatrujte se… ![]()
Ahoj tehulenky,
tak jsem od kamaradky doma a hlasim se po velkem ultrazvuku ![]()
Pan doktor nam potvrdil holcicku, aj nam to ukazal, tak uz mu verime
![]()
Jinak jsme trosku mensi, ale v norme (pry budeme max trikilovy miminko), vazime 1140g a vsecko je v poradku. Jo a hlavicku ma uz spravne otocenou dole, presne pripravenou k porodu, tak jsem moooc rada ![]()
Jo a tlak mi hned po prichodu nameril vyssi, pak normalni (130 na 80), tak vazne nevim, z ceho se mi mota hlava. Ale ted je to lepsi, tak to snad vydrzi ![]()
Taky vitam nove prichozi ![]()
Jinak ja tedy nejsem z Prahy, ale pediatra jsem vybirala tak, aby byl blizko a inspirovala jsem se hodnocenima na znamylekar.cz, tam se da docist doost zajimavych hodnoceni ![]()
Mejte se, ja jdu pro dnesek odpadnout, mam toho nejak dost…
pa Alik
Zdravím při neděli ![]()
Kosatko , jak jste oslavili šedesátiny? Doufám, že se osalava vyvedla ![]()
Zziny , drž se, snad prek vydrží ještě hodně dlouho
Zítra jdu na KO, poslední týden mi teda bříško tvrdne celkem dost, no, ani se nedivím, mám, výčitky, že jsem hodně chovala kluky, ale ono to jinak nešlo
tak se zítřka celkem dost bojím ![]()
Držím pěsti a ať ti to utíká a nic nechytneš od manžela. Já už jsem prohlásila, že kdyby chlap teď doáhl nějakéhu bacila, tak ho normálně nemilosrdně vystěhuju do toho nedodělanýho patra, protože si to nějak nedovedu představit, že bysme v tom jeli znova ![]()
Aliiku , gratuluju ke KO ![]()
já si připadám jako rosnička, podle toho, jak mi je, bych mohla věštit počasí
Přijde mi, že poznám změnu počasí a tak
A jinak jsem zjistila, že na digitálním tonometru mám tlak taky 130/80 (někdy i vyšší
) a na starém dobrém rtuťovém, na kterém měří na plicním vytlačím nejvíc 115-120/60
Upřímně teda víc věřím tomu rtuťovému ![]()
Mějte se krásně, užijte si zbytek víkendu. My jsme byli dneska nakoupit a venku, tak si to užívám
M.