Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda
KO dopadla dobře…až na můj krevní obraz. Dostala jsem železo a magnezko. Ultrazvuk bylrychlovka- ale vše je v pořádku: hlavička dole v levo, váhu neříkla a dle velikosti odpovídame 30-31 tt. A pindíka neviděla
. A prý už žádný ultrazvuk nebude, tak jsem hodně zklamaná ( za těch 900 toho moc navíc nebylo)
Teď mi ale sousedka říkala, že se kamarádům narodil kluk…celé těhu to byla holka ![]()
Mně děsíte s těma taškama do porodnice. Já mám župan objednaný u ježíška. Košilku neřeším, protože jsem tam předtím lítala v jejich pyžamu. Každý den čisté…
Holky jak si mám připravit ten zázvor? Z ničeho nicmně děsně začalo bolet v krku
a už mně svědí i uši
Ivi, ze zázvoru odstraň tu šlupku (loupu jako bramboru)a klidně si jen ukroj kolečko, vhoď ho do čaje a nech chvíli vylouhovat. Podle toho jak ti to bude chutnat, tak můžeš dát zázvoru víc nebo míň. Piji ten čaj i s tím zázvorem v hrníčku. Jinak ho můžeš nastrouhat a dávat ho do čaje přes sítko, nebo nastrouhaný na chleba s máslem.
Ad noční košile do porodnice, zatím mám dvě rozepínací na knoflíčky, ale jedna z toho je bílá, takže ta mi asi moc neposlouží a bude hned špinavá. Tak budu muset ještě nějakou dokoupit, nějak se mi do těch nemocničních nechce.
Iviqv, ja zazvor oloupu, nakrajim cca 5cm/jeden hrnek vody na kousky a dam do vody, kdyz se zacne varit, tak odstavit a nechat par minut vylouhovat, pak je to ta prava sila
Pokud mas rada med, tak si tam dej lzicku na chut. At je Ti brzy lip!!
My o vikendu byli u kamaradu na party ke dni Dikuvzdani, kde se nedelalo nic jinyho nez ZRALO, jeste ted sem plna
Malej se ve me mele sem a tam, ale hlavickou dolu proste nechce
Zkusila jsem cviky, zatim nic, asi zkusime tu „baterkovou metodu“.
Děkuji moc holky…tak zítra skočíme koupit zázvor. V lékarně mi dala i cucací tablety co můžou i těhu. Jenabych nedostala teploty. Polovička zítra odjíždí a bude pryč až do pátku ![]()
Jo a za 2 týdny jsem přibrala 2kila
a to se mi nezdá, žebych toho snědla víc, nebo víc sladkého
Košile jsem v porodnici používala jen ty jejich, měnily jsme je několikrát za den, často jsem se potila, sem tam nějaká krev a vůbec to bylo pohodlné jen hodit do koše a vzít s i novoua čistou.
Jo a já teda žádných 900navíc nepaltila a UTZ mi dělají každou poradnu už ani enspočítám kolikrát to bylo ![]()
Jd use věnovat návštěvě, bude tu do čtvrtka ![]()
Hm, tak to si to s těma košilema asi taky nakonec rychle rozmyslím. Také tedy nevím, jak si mám koupit podprsenku na kojení, když netuším, jakou budu mít velikost. O víkendu jsem byla v HM a mají tam pěkné, dvě podprsenky za 600,– to docela jde. Mají tam také moc hezké kojící košilky.
Přemýšlím, že si zajdu na pedikúru, už se nějak nemohu ohnout k nohám
jak jste na tom vy?
K.
Košile - tak já první dva dny měla nemocniční, fakt to byla paráda vyměnit je několikrát za den a nemuset se o nic starat.Naštěstí maj celkem normální, žádný anděly s nahym zadkem ![]()
Pak už jsem měla svoje.
Ultrazvuky jsem taky měla skoro každou poradnu.
Jinak bych se asi divila kdyby na mě pak vykouknul klučina
I když počítat s tim trochu musíme že doktoři nejsou neomylní
Reaguju na ty kojící podprdy z HM (2ks za 600Kč). Zrovna jsem si je koupila a konzultovala jsem velikost se sestřenicí, která je zrovna používá. Stačí, když ti bude akorát, prý jsou košíčky natolik pružné, že se tam vejde i vložka i pokud se prsa nalejou. A taky se prý už nenalejou o celou velikost, pokud kupuješ teď. Tak jsem vzala velikost akorát a opravdu to má vůli, dám na doporučení. Ty košilky se mi líbí taky, ale nechce se mi dávat tolik peněz, mám spoustu tílek, tak holt budu vyndavat prsa bez rozepínání, pdprsenky stačí
. A noční košili nemám, beru si do porodnice propínací pyžamo, sestra měla taky a nebyl problém, stejně byla ze začátku v eráru, aby si ho moc neušpinila
. Tak hezký večer, Kubinko i ostatní
Tak já jdu do porodnie ve svém
v erární košili jsem ochotna strávit tak první den po porodu, u nás ještě ke všemu dělají celkem drahoty s čistým prádlem
Nedej bože, když se člověk trefí do soboty a neděle, tak se musí šetřit, protože se musí s čistým prádlem vydržet až do pondělka. A to platí pro maminy i děti ![]()
Jo, na dnešek se mi zdálo, že jsem byla na KO a můj gynekolog mi dělal znova UZ a řekl mi, že čekáme dvojčata
Teda, první, co mě napadlo, bylo to, jak to budu dělat, když Ondra obsadí jedno místo ve dvojkočáru
A pak jsem se rozčilovala, že to nikdo nepoznal dřív ![]()
Pajo, tak ať kyčle přestanou bolet, já už radši ani nemluvím a občas fakt sotva lezu, ale maskuju to kočárem ![]()
Iviqv, gratuluju ke KO a ať je ti líp ![]()
Mějte se, jdu si na chvíli sednout, mám uvařeno, vyžehlenou další várku a už mám dost ![]()
Jooo a pedikúra, to je kapitola sama o sobě. Jsem objednaná až na devátého prosince a už to nemůžu vydržet. Nožky dostávají zabrat, když nosím už patnáct kilo navíc a taky se neohnu, tak se těším. A mimochodem, až budu sedět na pedi, tak budu mít přesně měsíc do termínu…
. Ale stejně si pořád myslím, že porodím dřív…
Ahojda holky,
no ja doufam, ze vydrzim v erarnich kosilich, tady pry davaji docela normalni (zkusenost kamaradky pred 3 mesici, mela cele 4 dny jen erarni a OK). Jinak jsem si dneska konecne koupila za levny peniz pyzamo se 3 knofliky na kojeni, celopropinaci jsem faakt nesehnala. A to jsem obehala pul mesta
Tak doufam, ze bude dobry ![]()
Jinak strihani nohou zvladam v pohode, mam docela ohebne kycle - sedim jako v pololotosovem kvetu
Ale pri holeni si nedosahnu na vnejsi stranu, to je horsi
![]()
Jinak dneska me lehce poboliva bricho, uz se tam asi vsecko pripravuje a natahuje. Jsem zvedava na zitrejsi kontrolu, jdu na 15 hodinu, drzte palec ![]()
Peknej vecer, Alik
Dobré ránko holky,
držím palečky všem marodům, ať se brzy vyléčí…nic příjemného to těhotenství teď skoro ke konci není a ještě být nemocná..držte se!
Jinak já jdu dneska na povídání ohledně kojení atd, tak jsem zvědavá..no když nemůžu cvičit, tak aspoň něco ![]()
Ad: k nynějším látkovým plínkám nemůžu taky říct nic pěkného.. jsou skoro průhledné, tak uvidíme jak dlouho vydrží ![]()
Ad: košili do porodnice nemám, protože mi v porodnici řekli,že si ji brát nemám ani župan..tak nevím, jestli to třeba nějak nesouvisí s tou chřipkou…mě to přijde jako blbost, nesmět si vzít své oblečení.. ![]()
Ad: co se týče pedikůry a holení mám šikovného partnera:-))))
Takže dnes to bylo jen tak ve zkratce:-) zatím se opatrujte a střežte bříška ![]()
Ahoj maminy,
tak jsme po UZ s Věrkou, dopadli jsme dobře
, nikde se nic nenašlo, tak doufám, že ten nález v moči souvisel jen s jejím nepitím
Teda, kdyby zdědila to, co jsem měla v dětství já, tak mě picne ![]()
Mějte se krásně, jdu na těstoviny. M.
Ahoj těhulky,
Kristy, děkuji za radu ohledně podprsenek
, tak já do nich asi také půjdu, fakt je ten, že dost vytahovací byly.
Belevue, to se máš, že máš šikovného partnera! Já jsem měla také návrh, že bychom mohli ušetřit a že by mi mohl pedikúru udělat manžel, ale prý ty peníze raději dá
. Ale jinak je také šikovnej, protože mi párkrát dělal francii na rukách.
Fragolko, to je super, že Věrce nic nenašli
, musela sis pěkně oddychnout. A ona nechce moc pít?
Mňam, udělala jsi mi na těstoviny chuť, asi si dám špagety.
Byla jsem s hafíkem dopoledne na procházce a je tam tedy pěkně ledovej vichr, no, hlavně, že neleje. Jak je u vás?
K.
U nás už je docela hezky, tchýnka byl s Honzíkem 1,5 hodiny venku a já jen vařila. To venčení si užívám ale ted si pořád musíme povídat když Honzík spí a už mi z toho roste hlava
Pá