Poradna duly
Jana Čurdová
monano: jj, to by byl manžel po porodu zhuntovanej ještě víc než já
![]()
(no co nemusí mít podíl jen na tom příjemným, že
)
Holky ten můj chlap je ale .....
On mi dnes říká,že doufá že porod bude rychlý že prej co on by tam těch 10-15hodin dělal ![]()
My jdeme dnes do hudebky s Hnozíkm, asi naposledy. Chumelí t u jako hrom.
Pajo super porod, závidím ![]()
Dobré ránko holky ![]()
Monano třeba Ti ten rodičák ještě dopošlou, i když je lepší s tím nepočítat.
Kubi s koutky je to super a určitě se to bude už jen zlepšovat. ![]()
Sylvii souhlasím s Tebou, taky by mě to naštvalo, kdyby mamina čekala před barákem a nechala doma samotné roční dítě. Já bych takhle nenechala ani tříleté, ale každý k tomu přistupuje jinak. Jen si myslím, že nikdy nevíš co se může stát, i když to dítě i spí a pak by si to vyčítala celý život, ale je pravda, že znám i takové maminky co si třeba odskočí jen nakoupit,
já bych to ale taky nedokázala. Hlavně, že se nic nepřihodilo.
Mariee před třemi lety mi poradila doktroka koupit na mazání pro malou olivový olej, že je to nejlepší, tak jsem koupila takový ten ve spreji a musím uznat, že to bylo fakt super.
A chci to praktikovat i teď. ![]()
zziny to by bylo teda prima, to se zase nepoštěstí každému aby dorazil do porodnice na sáňkách. ![]()
Kristy to máš teda porodnici docela z ruky.
A už si pomalu i plánuješ porod cestou, tak to Tě uvidíme ve zprávách. ![]()
Lucilko vím, že tady v Podolí mi říkala naše cvičitelka, že si občas tatínci berou k porodu i notebook a koukají na film, než to na maminu přijde. To musí být fakt úžasný, člověk sotva heká a chlap se v pohodě dívá. ![]()
Ahoj maminy,
Lucilko, tak o už bych chlapa asi křapla ![]()
Ségra ani ze začátku nechtěla přítele u porodu, že prý by byl nervní, kdyby to dlouho trvalo
Ale nakonec tam byl a ona byla moc ráda…
Sakryš, ženská je těhotná 9 měsíců a chlapi by nevydrželi pár hodin ![]()
Zziny, to můj gynekolog je takový humorista, že by řekl chlapovi, abych ho na těch sáňkách odvezla do porodnice já, že by se mi pak líp rodilo ![]()
Hele, poslední tady trčet nebudeš, pořád nemám pocit, že by se něco chystalo, i když včera to na mě večer fakt padlo, že se to blíží
Ale manžel odvětil, že proč mám strach, když jsem porodila 4×, tak to zvládnu i teď ![]()
Mariee, u nás v porodnici doporučují mazat sádlem, ale to jsem nějak nevstřebala, takže mažu Excipialem
Ven s mimčem podle počasí, jestli myslíš na nákupy apod. No a na nějaký nákupy s mimčem, jak si kdo troufá
Ale moc jsme ani ty nákup neomezovali…
Tak se mějte, nezapadněte ve sněhu, u nás už se toho nasypalo víc než dost, a to mi včera tchán tvrdil, že tady sněžit nebude ![]()
Ty jo Berdo, to bych nerada. Nepotrpím si na přílišnou popularitu
.
Fragolo, doporučují sice sádlo, ale to se nevstřebá, takže pro kůži to nemá žádný přínos. Může to být fajn mazadlo v zimě na horách proti omrzlinám, ale miminku to užitek nepřinese… Ten olivák je určitě lepší, ale ani olej se moc dobře nevsakuje. Já jsem radši pro mlíka a krémy, hlavně se miminko nemusí tolik třít a vmasíruje se toho hodně…
Kristy, já používám Excipial mast s mandlovým olejem, mám požehnání i od naší MUDr. a mažu s ním vlastně od Věrky všechny děti, je super na obličej i tělíčko, na šupinky ve vlasech, prostě takové univerzální mazadlo na každé roční období ![]()
To jo, když to má nějaký přísady prospěšný kůži, ale to sádlo… To je fajn pro atopiky, ale maže jen povrchově. Já vlastně ještě nemám pořádně jasno, co budu používat. Nakoupila jsem nějaký malý balení kosmetiky, takový vzorečky a uvidím, co mimi snese. Ségra teď zkoušela nějaký nový dětský krém a byl tak navoněnej, že se malá po něm osypávala a loupala. A třeba kamarádka používá na mimčo francouzskou hypoalergenní kosmetiku a stejně to nesnese…
S tím mazáním holky souhlasím s Fragolou že Excipial je fakt dobrý.
A je pravda, že každé mimi snese něco jiného, tak je lepší Kristy když to takhle vyzkoušíš.
Ahoj holky,
já jsem koupila od Weledy tělové mléko, měsíčkový tělový krém a krém na opruzeniny. Je tam napsáno od 0 let věku, tak to snad miminka také mohou? Excipialem se mažu sama, takže ho máme doma pořád, zrovna včera jsem ho kupovala. Dále mám na opruzeniny sudocrem, dětskou indulonu a bepanten. Je to zásoba
, jelikož mi to bylo doporučeno na ty koutky.
Lucilko, já už také slyšela takové náznaky, jako co tam asi bude manžel dělat, když by to trvalo dlouho
. Také mi včera říkal, že by bylo super, kdybych rodila ve čtvrtek, že by to přes víkend oslavil a v pondělí byl fit.
Mausko, na ten váš přebalovák jsme také koukali, v šedé ho u nás nemají. Manže ho pořád prosazoval a pak vyhrál ten dřevěnej.
Marie, já bych tedy kalhoty raději nekupovala
, nevím no, ale určitě zhubneš.
Jdu si umýt hlavu, trochu se zkulturnit a pak převlíkat postýlku a něco pouklízet. ![]()
U Weledy mě právě štve, že namají malý balení na zkoušku, vlastně skoro u ničeho. Koupila jsem Babylove v DM, tak uvidím. Nechce se mi za to dát peníze, a pak to vyhodit. Ale Weleda je dobrá, jem kdyby člověk věděl, že to miminko snese…
Já dostala od Weledy vzorečky na cvičení v porodnici, sama zkušenost nemám, měla by být sice kvalitní, ale mají na ní děti občas alergii… mě to přijde hodně voňavé a možná tím to je, ale většinou spíš slyším kladné ohlasy.
Bepanthen je výborný a pro holčičky se doporučuje i Infadolan, protože u toho nevadí, když se jim dostane do pipinky. ![]()
Holky ti chlapi maj ístarosti a pěkně si to plánují. Já jen aby to nebylo v pondělí, to jde přítel skoro po měsíci do práce a bude toho mít dost.
Holky ta kamarádka co rodila naa nový rok prý byla ještě na silvestra doma a mslela že to jsou poslíčci a až po půlnoci jeli do porodky a malá byla v 1h po půlnoci na světě-toš to je paráda.
Jo a ktěm olejům já na Honzíka používala olej Sebamed a Weledu. ted mám kopenou celou sadu nivei a zbytek Weledy po Honzíkovi.
Taky mi sousedka nosí z práce Ondřejovku.
Honzík trpěl na opruzeniny a dr mi napsal i Pytiola to pomáhalo.
Na těělíčku se mi nidky neosypal-tuk tuk tuk.ALe já dlouho používala tu nej kosmetiku, nepoužívala aviváž atd.