Poradna duly
Jana Čurdová
Berdy,ja bych ani zadnyho 4 kilovyho macka rodit nechtela ![]()
A je fakt, ze nez se prohrabem do nemocnice, tak nejspis budu uplne otevrena a pripravena rodit, takze to parkovani snad nebude tak horky
Jinak u porodu je otec samozrejmost, takze se za to neplati, vlastne tam se mnou bude od zacatku do konce, tzn nez me propusti (coz bude cca 6 hodin po porodu, kdyz nebudou komplikace). Ale zas v Irsku zdravotnictvi funguje trochu jinak a za vsechno se dost plati a to co je zadarmo je fakt jen to nejzakladnejsi a je to dost mizerny..
Ať všem zítra dobře dopadnou KO, myslím že jdete na KO většina. ![]()
Dobrou holky a přeji klidnou noc, i když v našem stavu už to moc nejde… a snad nám tady zase zítra přibude jedno miminko. ![]()
mausko to jdeš jako hned ten den domů?
Jinak vím, že celkově zdravotnictví v cizině stojí za dvě věci a to nejen v Irsku, Německo i Anglie jsou na tom podobně, ale že Tě pustí hned takhle domů, tak to jsem teda nečekala. A to mi si tady pořád stěžujeme. Tak držím palečky, ať vše proběhne rychle a bez komplikací, ať se doplatíte za parkování. ![]()
Já bych taky šla 6 hod po porodu domů
, ale předpokládám, že by to tady u nás byl hoodně velký problém ![]()
Fakt bych do toho ráda šla…, ale obávám se, že bych po porodu neměla tolik síly, abych si to vydupala ![]()
Mausko, máš to krásně naplánovaný, přijet, odrodit, 6 hod počkat a frčet domů ![]()
Kubi, to víš, já bych bez vyčistěných koberců a odmražené mrazničky ani neporodila
![]()
Mějte se, já půjdu vystrnadit miláčka Mišku z mojí postele
Mějte se a držte se, M.
ahoj holky,
neprrve gratulace k dalšímu ledNáčkovi.. honzíčku vítáme tě na světě a krásný život ![]()
včera jsem vám napsala mega dlouhý příspěvěk.. mám raději dlouhá psaní, neorientuji se tu pak v těch krátkých. je vždy por mě fuška odpovídat vám
mám v otm neustále guláš
jak to stíháte ![]()
no a ten příspěvek se mi při odeslání vytratil???? no já myslela, že mi picne
![]()
kubi - jen jsem chtěla no s těmi termíny.. mě to nepočítají ted podle oplodnění, ale podle transferu. nevím zda si měl ainseminaci či ivf… podle UZ ve 12tt mám termín 23 a podle poslední vymyšlení MS 28. pokud by to brali podle toho UZ co říkáš, že počítají tobě a je nej (což si také myslím) tak jsme hoodně podmíru. ono prá když je prodloužená kultivace, tak se to počítá jinak.. já nevím.. prostě ted toho 7.2. mi přijde dooost pozdě, jako přenášet jen aby dorostlo a co když se zmýlí a pak to bude 4 kilové mimi? no doufám, že si příroda řekne jak má ![]()
jinak holčinky nezlobte se, já nějako nejsem schopná reagovat..je pozdě a já si po dočtení pamatuji prd
jsem děsná…
my včera šli procházkou na hrad. klouzalo to na hradě jako prase, zima a stejně turisti. u chrámu říkám, že mám dost, že jdeme.. a on mi táhne dál a nejraději by ještě dolů k uličce.. to už jsem pěnila… a cestou na druhém nádvoří, že se pujdeme podívat tam bokem zda je tam ještě výzdoba, jsem začala bublat a pak nahoře nad hradem skoro u auta říká, jéé odbočka na loretu nezajdem, tak to už jsem zaječela.. že prostě těch 20 kilo co táhnu je fááákt dost a že řekl, že jdem do ikea a já nemám pod bundou svetr, že mi začíná být chladno. nooo asi jako všude jinde..
ty jo já nevím, tak jak to popisujete, tak já asi nemám poslíčky, já nevím… jo břicho tvrdne i někdy dost bolestivě.. někdy po námaze, nejčastěji, tím, že se mi mimi vytrčí /nejčasteji prdýlkou) udělá mi pupík do špice a ke všemu ke straně a to mi tvrdne hoodne a bolí… al ejinak nevím jak by ty poslíci mohly vypadat.. ty jo a poznám ty kontrakce??? a při té kontr je břicho také tvrdé??
jo vlastně po kolika min máme vyjet?? jo a jak dlouho trvá taková kontrakce? nemámm představu.. a jak se tedy prodýchává?? se ptám brzy co??
sem měla zjištovat trochu dřív ![]()
dnes jsme dodělali přechodové lišty…, odzbrojili stromek a výzdobu, složili super židle.. ještě musím předělat věnec na dveře z vánočního na povánoční Veselý ty jo ted u toho psaní sem snědla pulku studenstké pečeti Veselý sem si jí kupovala snad po deseti letech, doted jsem ji měla od pacošů
a myslím, že ji ztrastám do té doby než pujdu spát..
dobré ráno, tak my dneska od 3 hodin nespíme, Verunka to má nějaké otočené.Přes den spí jak dřevo ![]()
Já měla včera zvýšenou teplotu, bála jsem se abych nedostala zánět.Tak jsem začla po kojení pro jistotu ještě odsávat.
ještě k těm kapičkám na prdíky - existují ještě babycalm, kamarádka říkala že jim celkem pomáhaly.
Dneska mám nějaké vyřizování po úřadech, musim na sociálku a na vzp, tak když už budu ve městě tak je pro jistotu zajdu koupit.Taky homeopatika na podporu kojení.
Nazdárek,
mariee: mně po první rupla voda, takže to bylo jasný, teď taky trochu přemýšlím, že kdyby začly bolesti (což bych byla rači, neb prý ty porody jsou lepší
), tak taky nevím , kdy přesně jet ![]()
Jinak ty kontrakce poznáš naprosto určitě , jsou to prostě bolesti, pak chvilku klid, pak zase … když ti tvrdne břicho, je to sice nepříjemný, ale nebolí to (takže netřeba plašit) teda tak to vidím já
![]()
mousko: tak ani nevíš, jak straaaašně ti závidím ten odchod 6 hodin po porodu domů
, co já bych za to dala, mně ta zdravotní „přepéče“ v ČR o těhule fakt dělá jen a jen zle a problémy, marná sláva
Stačilo by mě přes těhu jen pár UTZ a rodit jak u vás a hotovo…
Neříkám, že v jiných oblastech tam to vaše zdravotnictví není za trest, to je možný, ale až příště budu těhule, tak valím těhotnět k vám …
![]()
Fragi: jak jsem psala výše, taky mi nevadilo jít po porodu domů, i kdyby mě manžel měl odnést do auta na rukou (od čeho ho mám, že
). U nás je postup takovej, že se stejně o rodičku, kt. tam mmch musí trčet chtě nechtě celých 5-6 dní minimálně nikdo po porodu už absolutně nazajímá, ani žádná kontrola při propouštění apod. , no a s tím mimčem bych si klidně každý den po porodu k obvodačce zašla…
Někdo je rád, že si ve špitále odpočne, ale pro mě s vrozeným odporem k nemocnicím je to další psycho na seznamu ![]()
Kubi: koukám, že se chceš pro miminko pořádně nakrášlit
to mě se asi chudáček lekne ![]()
berdo: jdeš taky na KO ? já už tak doufala , že se na dnešní tak nějak nedostavím a ono houbelec ![]()
kosatko: jeje, toho se bojím, že noci budou krutý.. ![]()
zziny tak já si zas neumim představit jít 6 hodin po porodu dom.Asi bych byla nemožná.Já to beru tak že kdyby něco, jsou tam sestry které pomůžou atd.
U nás se chodí domu 4. den po porodu.Tak třeba druhý třetí bych šla, ale za 6 hodin bych to asi nedala.
Jo a mě u prvního taky praskla voda a teď jsem se bála že bolesti nepoznám.POZNALA
I když jsem se taky pořád rozhodovala jestli ještě počkat nebo už jet.
kosatko:
já bych klidně s vděkem brala opravdu třeba ten třetí den po porodu domů, což v Brně třeba není problém, ale v našem špitále to je "nevybojovatelný "
, já se vlastně za celou dobu po porodu ve špitále vůbec nevyspala, ale ne kvůli L. tak byla neskutečný zlato, ale to druhý mimi na pokoji řvalo a řvalo a řvalo, krom toho předpotopní WC a sprchy, fakt strašný, člověk se bojí, aby tam ještě něco nechytil…no prostě "domove líbezný "
![]()
A jinak teda po kolika minutách jsi tak asi jela, nebo jak ty kontrakce začnou- asi hodně slaboučký ? že ? no ptám se jak blb? ale já myslím, že bych jak se znám, tak bych plašila a jela hodně brzo ![]()
k tomu spinkání: Lei byla děsnej nespavec a já vím, že rok jsem byla naprosto KO, takže přemýšlím, že prostě mimčo rozhodně nebudu přes den schválně uspávat, jak třeba Leonku v kočárku a tak… no to jsem si to naivně naplánovala, že
asi tomu člověk neporučí…ale co hlavně když budou prcci zdraví, to se všechno nějak vydrží…
Ahoj holky ![]()
tak dnešní noc byla zase o trošku lešpší.. je mi jasný, že předčasně rodit nebudu
ale už bych..
Mariee hihi, kontrakce poznáš!! já to taky u prvního porodu řešila.. ještě když začal.. mno a nakonec jsem se musela „smát“, že jsem si myslela, že bych to třeba nepoznala
Kdyžtak mrkni na můj sepsaný porod
https://www.emimino.cz/…a-svet-6445/
Ale kdy jet, to vlastně nevím ani teĎ.. já čekala podle nějaké příručky, až budou kontrakce pravidelně po pěti munutách aspoň dvě hodiny.. no a to ale nějak nebylo.. najednou byly po dvou minutách a tak se jelo.. nicméně výhoda byla, že v porodnici už to pak bylo raz dva.. a já byla docela ráda, že jsem většinu času byla doma..
Jak pojedu teĎ, nevím.. děsně ráda bych se vyhnula té hodině ve sprše - kobce ![]()
Tak, Barunka cce taky psát, tak jí jdu radši udělat snídani ![]()
Ahoj holky,
Zziny, tak koukám, že bysme si rozumněly s tím odchodem z porodnice ![]()
Mě na tom právě nejvíc štve to, že člověk v nemocnici nemá žádný klid, o spaní se nedá moc přemýšlet. Protože je to od rána do večera, jak když hrom bije. Prostě pořád někdo leze na pokoj - gy. vizita, dětská vizita. Pak přijdou na kyčle miminek, prostě i kdybych si chtěla odpočinout, nejde to
A do toho návštěvy, který bych upřímně, krom návštěv tatínků, poslala někam
Prostě si myslím, že když se na to mimčo čeká 9 měsíců, nemusí ho vidět prababička v porodnici
Někdo je rozumný, ale někdo teda ani omylem…
Ježíši, mně se na tu KO dneska nechce. Doufám, že to nebude chtít muj MUDr. nějak popošťouchávat
Dneska mám ten blbej názor já, že bych to nechala na jaro ![]()
Mariee, kontrakce poznáš, jo, břicho je při nich tvrdé. Nám říkají, že máme jet při pravidelných kontrakcích po 5 min., když praskne voda, hned… A kontrakce poznáš, neboj, to je nezaměnintelný…
Kosatko, přeju, ať se to Verunce brzo otočí, je to těžký. Znám to… Ona teda Věrka toho nenaspala moc ani přes den, fakt nevím, jak to vlstně mohla vydržet, spát takhle málo ![]()
Naši sousedi mají dubnovou holčičku, tak prý tak ponocují
Prcek se prospí přes den a v noci by ráda mejdan
Jsou to kulíšci…
Mějte se, M.
AHoj holky, tak mně se dnes spal odobře, ani břicho mi netvrdlo.
Přítel jel dnes po 3týdnech do práce a Honzík je u babi abych odpočívala.
Kamarádka dnes v noci porodila-měla jít ráno na vyvolávačku nebo popř. plánovaný císař a v noci porodila normálně. ![]()
No mně taky každý říká že kontrakce si enspletu že je zaručeně poznám. ![]()
Hezké ráno,
to ráda slyším, že si kontrakce nespletu ![]()
Břicho mě už častěji bolí než nebolí, navíc jsem včera zjistila ve starém diáři, že jsem asi datum poslední MS měla dřív, tudíž i TP by měl být dřív, ale já už se teď stydím doktorům přiznat ![]()
Doufám, že nikdo nerodí (a ani nebude) na sněhu!
A hlásím se do klubu těch, co by šli rádi po porodu domů dříve, taky mi to naše zdravotnictví a nemocniční prostředí vůbec nedělá dobře ![]()
Pěkný zasněžený den!
ahojkzz pupicci
furt 2v1
zziny ja take doufala
a nic. Dokonce jsem spala jak zarezana.
U nas pousti 4 den po normal porodu a po cisari 5 6 den.
Ja jedu na KO v 13 a predtim asi zajedu na nehtiky. Jsem zvedava jak to odridim. Vcera vecer jsme odhrabovali a jeste pribudlo 5cm.
Manza volal z Olomovce. Pry celou cestu snezilo a na D1 potkal prvni odhrabovac az kolem 5, pred Brnem. Takye dnes nerodime, jinak by to tatka do porodnice nestihnul
Ja bych take po 6h po porodu po svych z porodnice neodesla. Ale ten 3 den v pohode. U nas se hezky staraji o maminy. spis to detske je horsi. Hned do deti cpou caj z hnusne lahve
Marie ja ted jela do porodnice kdyz jsem mela 2h pravidelne kontrakce po 4 min. A ono nic… ted asi budu cekat a porodim doma
. jinak prvne mi praskla voda, osprchovala jsem se a vyjizdeli jsme do hodky.
Jo a ptala jsem se dr. jestli mam dojet kdyby se to opakovalo, nebo mam vydrzet doma a ona at radsi dojedeme, ze natoci monitor a prohlidnou
Ahoj holky, přeji hezké ráno a všem v pořádku KO ![]()
Holky nebojte, já myslím že až to přijde tak to poznáte, ty bolesti vás v klidu opravdu nenechají. Já teda byla přinucena a jela jsem do porodky, když jsem měla kontrakce +- tak po třech minutách, nicméně doporučuji vyrazit dříve, ať to stihnete. ![]()
zziny já jdu na KO do porodnice zítra, dneska jsem měla jít cvičit, ale v tomto počasí to vzdávám. Stejně bych asi daleko nedošla. ![]()
A jinak s tou zdravotní péčí, tak teda já nevím, asi je těch kontrol více, ale zase kdyby byl nějaký problém, tak na to dřív přijdou.
Jinak když je vše v pohodě, tak teď pouští normálně po 3 dnech, ale je pravda že to je všude asi jinak, tady v Podolí mají asi narváno, tak se snaží všechny co nejdříve vyhodit.
Jinak s Tebou souhlasím, taky jsem se s malou hrozně dlouho nevyspala.
Jinak s tím nespavcem je to asi těžký, moje kamarádka má od září holčičku… dopoledne se jí lehce prospí, po obědě taky a někdy jí dá i dvě hodinky, ale od té doby, což znamená asi tak od tří jí vůbec nespí a usíná někdy kolem půl jedné v noci.