Poradna duly
Jana Čurdová
Teda já se tak zanedbávám pořád, vlasy mám netknuté od října a o nehtech ani nemluvím. ![]()
Já byla po císaři v nemocnici týden a to už bylo hrozné.Těšial jsem se domů a neměla jsem tam klid na kojení-malej byl pidimimčo a papal třeba 40minut a já seděla shrbená na židli. Proto bych ráda rodila normálně a šla za 3-4dny domů.
Mně poslední dny to břicho bolí i přes noc mín tak uvidíme co se zítra dovím, ale určo zas tu slavnou větu že se nic nechystá…
Holky, ad vlasy atd: minule jsem se před porodem nechala ostříhat, abych měla pohodu.. a tentokrát jsem řešila, jestli zase ostříhat, nebo co.. nakonec jsem to vyřešila trvalou
abych nemusela vlasy foukat a tak.. a jsem happy!! ![]()
No já minule taky stihla kadeřníka ale tentokrát jsem si řekla že krátké mikádo by se mi špatně udržovalo pokud nebude čas, takže jsem to ty 3měsíce nechala být a udělám si takový pidi culíček kdyby bylo potřeba něco narychlo. N oa co se týká nehtů tak prý ty umělé nejso uvhodné při narkoze-četla jsem o tom diskusi-potřebují prý vidět stav nehtového lůžka tak už nehty taky neřeším.
Fragi: já jsem už posledně zakázala návštěvu prarodičů v porodce , resp. jen mých rodičů (manželovi jsou daleko a nemocní), asi bych to nevydýchala a dobře jsem udělala. Nakázala jsem jim nechodit ani teď, ale s naší mami to je těžký
, tak uvidíme, snad poslechnou.
Ale tentokrát jsem i rozhodnutá odpálkovat všechny návštěvy (teda tentokrát krom našich) v šestinedělí, protože vím, jak hrozně mi to tenkrát vadilo…já osobně jsem se v šestinedělí k nikomu necpala, ale kámošky mi posílali jednu sms za druhou, kdy už že se teda přijdem na jejich mimčo podívat , tak jsme nakonec šli, abysme je třeba neurazili. Ale já rozhodně nikoho zvát nehodlám, i tak vím, že se pozvou sami, ale maj smolíka, budu mít sama co dělat se sebou a s mimčem, takže na návštěvy fakt nebudu mít ani nejmenší náladu. Sice se bojím, že se naštvou a nepochopí to, ale klid můj a rodiny je pro mě přednější…
berdo: páni, ty jsi borec, ty ještě chodíš cvičit ? já jsem fakt už ráda, že vstanu ještě z postele a tak
![]()
ivi: tak ty jsi už měla jeden výjezd jako nácvik ? no to musí naštvat…
Luci: to jsem na tebe zvědavá, jak dlouho tě mimi bude ještě s tím bolením břicha napínat ![]()
Sylvi: ta trvalá je asi celkem praktická, škoda že mě to nesluší…já mám takovej polodlouhej rozcuch a jsem za to ráda, nic moc s tím dělat nemusím…
zbytek jsem zapomněla
..jinak moje mímoško, to je teda držák
, už přežilo 4 x odhrabávání sněhu z auta, můj velkej těžkej nákup, teď tepování koberce (fragi mě navnadila)
, takže já to nakonec už vážně vidím na přenášení…ach joo
Já naleštila koupelnu a vařím obídek.
No a ty návštěvy-minule to byla hrůza. V pondělí jsem byla na císaři-v úterý jsem sotva vstala a přišli všichni-děda s přítelkyní, tchýně se švagrovo ua neteří, brácha s rodinou, kamarádka, teta…no já byla ráda že sedím a všichni se mi tam nahrnuli týž den a pak až do neděle za mnou nidko nepřišel-přítel teda chodil každý den. Ta kjsem jim řekla že si tentokrát mají naplánovat každý den po dni když tak. protože v jeden den to bylnátřesk a pak jsem tam byla sama.
No a myslím Sylvi že na návštěvy po návratu z porodnice nemá nidko náladu-člvoěk je rád že je rád a ještě tak vařit kafe a chystat pro nváštěvy. U nás byl ivšichni chápaví a když tak pak vše přivezli a tak.
Teda holky, tak já to mám s těma návštěvama úplně opačně
jsem zvyklá být skoro denně mezi lidma (sbory a tak), nejsem moc typ ženy v domácnosti, i když děti miluju a s Barunkou jsem samo pořád, až na ty večery, kdy se s Pepčou střídáme na sborech
ale to už stejně spinká..
No a když se Baru narodila, bylo za mnou denně snad 5 lidí
mně úplně na odpočinek stačilo dopoledne a odpo jsem si ráda popovídala.. vadilo mi to jen hned v den porodu, kdy mi dělalo potíže i ležet, jak to bolelo.. natož někde sedět.. a fyzicky teda i ty další dny.. ale jinak jsem byla fakt ráda ![]()
stejně tak doma samozřejmě potřebuju nějaký dny klid, ale klidně bych tu mohla mít někoho ob den ![]()
hlavně se těšim, až ta moje kamarádka bude mít ty dvojčátka a budeme spolu maminkovat, chodit na procházky a tak..
PS: ono tedy jde o to, jaké to jsou návštěvy.. já mám na mysli takové ty dobré kamarády, co si udělaj čaj i kafe samy a ještě přinesou něco na zub pro nás
hihi.. máme to dobře zařízené.
takové ty oficiální rodinné nebo vzdálenějších známých taky nemusím ![]()
Jejda jás is spletla Zziny se sylvi ![]()
Sylvi mně taky chyběli lidé kolem mě když sjem zůstala porpvé na MD, i v porodce mi bylo smutno ale v ten jeden den to byl mazec a pak nikdo a byl oto dlouhé.
Jinak jsemse taky vždycky těšila až přijede mamča, pomohla mi, něco přivezla a popovídaly jsme si-to se těším doted když má přijet. Ale hroší je když má přijet třeba rodina přítele a já musím víc uklidit, něco nachystat a tak jsemz toho vždycky nervozní. Taky kvůli spaní než se malému ustálí nerada něco napevno plánuju, no uvidíme.
zzinz jojo minuly tyden. Mela jsem kontrakce asi 4 hodky pravidelne a zesilovali se. Ani vana je nazastavila, a byli tak silne jak u Andely 4 hodky po odteceni plodovky. no a po 12 hodinach zmizeli ![]()
jdeme se chystat na ko
To je na prd že Ivi člvoěk už se těší že je to ono, obstará hlídání, povolá manžela a pak nic. No já jdu zítra a jsem taky zvědavá co m iřeknou.
Tak já osobně návštěvy taky můžu, ale je pravda, že záleží jak je člověk zrovna odrovnaný… ale bez návštěv si to teda taky nedokážu představit, nebyla bych ve své kůži, kdyby za mnou nikdo nepřišel. ![]()
Ale je pravda, že všechno v normě, protože když se někdo nasáčkuje na celý den, tak je to pak na palici, protože člověk si musí taky někdy odpočinout.
Jinak bych taky ráda nadstandard, ale tady v Podolí teda nevím jestli to bude volný a o pokoj za 2500,– na den asi ani nestojím, ale na nadstandardu může aspoň v klidu ležet, když přijde návštěva, jinak musíte jít tady na chodbu.
V tomto směru závidím Lucilce, že už to má domluvený. ![]()
Berdo ale není to jisté, u nás jsou tyhle pokoje jen dva a je tam už dost lidí napsaných a když přijdu v době když tam někdo bude tak ho nevyhodí. Ale bylo to pohodlíčko, sice těch peněz ale vše jsem měla při ruce a přítel za mnou chodil na návštěvu až kolem osmé večer a to by určitě nešlo.
Jinak návštěvu bych brala tak jednu denně ale tenkrát se všichni narojili první dn p oporodu a pak za mnou už nikdo kromě přítele večer nepřišel.Ty dn y byly pak dlouhé ![]()
Ivi teda to je fakt „vopruz“.. už to vypadá a nic! No tak příště ať už to je ale ono!! ![]()
Jo, holky, taky chci jednoznačně nadstandart.. U apolináře je jich dost a naštěstí tam nemají tak velký výběr jako v podolí, (prostě jedno nebo dvoulůžák, cena 700 nebo 1000), takže člověk neřeší, že na něj zbydou jen ty obr drahé, a jak jsem psala, tentokrát se budu snažit o jednolůžák, jednak aby se miminka nerušila a jednak právě kvůli návštěvám
budu jich mít zase dost, takže druhou maminku na pokoji bychom tak leda rušili (na povídání by čas stejně nebyl) a nebo být na chodbě, což ale tedy po prvním porodu s těmi boletmi byl opravdu očistec ..
Holky, ty nadstandarty jsou v Podolí fakt přehnané…
těch levnějších je podle informací na netu docela málo (na to, jaký jsou tam nátřesky rodiček) a ty dražší jsou prostě fakticky přeháňka! Dávat přes dva tisíce denně je hroooozně moc, tolik opravdu našetřeno nemám
A stejně se nemůžu ubránit pocitu, že je to předražené, protože nikde to tak
le drahý nemají!
Lucilko je pravda, že je lepší když se mezi sebou domluví a na návštěvě se vystřídají a hlavně ne v jeden den, to musí být opravdu velký nápor. Já naposledy taky byla na nadstandardu a manžel se starší dcerou za mnou přišli na Silvestra o půlnoci, což by opravdu normálně nešlo, ale udělalo mi to radost. ![]()
Sylvii taky bych teda raději volila jednolůžák, protože nikdy nevíš na koho tam narazíš, pak si budeš chtít odpočinout a to druhé mimčo bude pořád uplakané a hlavně Ti ta návštěva může přijít kdy chceš a nemusíš brát ohled na tu druhou spolubydlící.
Knizsko jo jo, v Podolí to docela předražený je, ale já naštěstí naposledy dostala ten levnější, tak to ještě šlo, ale pokud by byl volný jen ten nejdražší, tak bych do toho asi taky nešla… jedině si vzít někoho k sobě, ale to už člověk může jít skoro na normální pokoj, ty tam jsou myslím po 2 až 3 na pokojích.