Poradna duly
Jana Čurdová
tak holky gratuluji ke kontrolám.
já lítala jak pako..nebyla tam moje dr. Prý už dr. nekontroluje stav cipku a tak, ze kdyby uz rodila, tak je to v pohode. Tak vůbec nevim jak to vypadá. Jen jsem ji řekla, že se mi zdá, že malá kope menší intenzitou a že mám divnej výtok, jestli to nemůže odtékat postupne plodovka (jsem myslel, že udělá kontrolní utz a nic)… hned mne hnala do porodky,že v ambulanci na nic nepřijde (monitor tam má). Tam mi natočili monitor, vše ok… ![]()
a za tyden na kontrolu, tak jsem zvedava ![]()
Ahojky, omlouvám se za delší absenci, nějak nestíhám dočítat a ještě reagovat-) Přes víkend jsme pořád někde cajdali s hafinama ve sněhu-) je to fakt krásný, jen nevím jak vyhrabem to autí a dojedem, kdybych rodila. Už se mi to krátí-))
Maminkám co to mají za sebou gratulace veliká!!!
Zítra jedu na kontrolu, tak uvidíme jak to tam vypadá-) Břicho mi občas tuhne, ale jinak dobrý, ale poslední dva týdny mi vylítl tlak, tak si ho nechávám u kamarádčiné tety přeměřovat, tak snad to bude v poho..
Holky, teda vy dneska jedete
![]()
Než se člověk vzpamatuje, popsaný 4 stránky ![]()
Kraliskhu, vítejte doma a užívejte si to ve třech, rodinko
![]()
Kubi, no jo, taky jsem si říkala, že chlap nakonec řekne, že ho úúúúúplně zbytečně honím a má vlastně tolik času ![]()
Super, že jsi využila situace a prchla k lepší dokotorce a hlavně, že jsi tam spokojená ![]()
Iviqv, hlavně, že je malá v pořádku ![]()
JInak už nevím, co kdo psal
Ale všechny zdravíme a půjdu si lehnout, dneska jsem nějaká hodně jetá, odpoledne jsem se sotva ploužila a nikde nic… Dobrou, M.
holčiny, tak dočteno, ale reagovat jmenovitě fááákt nezvládnu
jak to děláte, že jste tu stále ![]()
jinakl s těmi** pokoji v podolí** jste mi dostaly… to si děláte legraci, jako ty ceny, to si dělají prdel ne??? no tak to asi mohu na nadstandard zapomenout.. já myslela tak max litr za den, al evíc??? to asi ne.. co vy?
ko? no já si nemohu stěžovat, na monitor chodím už od 23.12. a pokaždé i UZ.. možná když si přečtou mou anamnézu a vidí, že je to páté těhu, ale poprvé co jsme došli k vytouženému skoro cíli, tak proto… já nevím, přesně jak tu někdo psal o těch zbytečných povinných kontrolách.. já si také myslím, že by mělo být více cílené péče..jako zvážit se a změřit tlak, to mohu sama a nemusí za to cucat mojí pojištovnu..
kamarádka mi dsotala, je dva týdny před porodem a jde na první monitor za pár dnů…
my dnes konečně smontovali postýlku, bylo krásné sledovat jak roste.. a ten můj byl děsně sladkej, chtěl tam už ty nebesa, prý ty s medvídkama… tak mi to děsně dojalo… ty hormony…
krvácení z nosu? no mě leje děsně, al ejá jsem naředěná…
já jdu zíta také do podolí na monitor a KO…
páá dobrou noc mamulky
dobré ranko, tak my dnes ponocovali v noci jen hoďku, takže paráda.Spala jsem už od devíti ![]()
Teď malá zase usnula, ale vstával Filípek tak už nic nenaspim.
Já byla za návštěvy v porodnici ráda, ale je pravda že chodil jen manžel a naši.A jednou tam byli kamarádky.
A kámošky co neřeší chaos a binec , jsou u nás vítány.Teď v pátek máme jednu ohlášenou.Má 2 děti.
Jinak návštěvy tetiček apod. nesnášim ![]()
CS jsem měla 3. teď i u prvního těhu. Na tom to asi fakt nezáleží.
A když jsem přijela do porodnice, měla jsem bolesti asi po 4 minutách, ale byly ještě krátké a na monitoru nebyly vůbec vidět.Takže kdyby mě nevyšetřila ještě doktorka,asi by mě poslali domu ![]()
Kralishku vítej i s malou doma, ať je hodná a moc nepláče.
Lucilko tak to jsem zvědavá jestli to nakonec bude Lukášek nebo ne ![]()
Kristy a jaká jména máte vybraná?
Bré ránko holky,
POMOC jsem plašan a připadám si jak prvorodička… nejsem si jista jestli mi odtekla plodovka… Před půl hodkou malinkate rup a trochu mokro, na wc neco malo a ted ze mne tece jen malinko a hlavne když vstanu. S Andělou to byla potopa. Mám jít ebo nee. Zatím mně jen malinko pobolívá bříško
Ještě počkám hodku a pak zavolám na gyndu
asi jsem už z toho magor
Kosatko to jte se pekně vyspinkali
Iviqv já bych jela.Oni ti řeknou jestli je to plodovka a budeš mít alespoň jistotu.Stejně bys doma neměla klid.
Tak na tebe myslim a jestli jo, tak ať je to rychlé ![]()
Ještě jsem si vzpoměla - pro všechny zaregistrované v dm - dávaji teď knížku za 150 bodů zdarma (jako že se vám neodečte ani bod)
Ivigv já s tím osobní zkušenost nemám, ale někde jsem četla, že plodovka může odtékat i pomalu, záleží jak to tam blokuje miminko. Rozhodně bych se na to co nejdříve informovala a nebrala bych to na lehkou váhu. Je lepší když pojedeš zbytečně, než kdyby pak měl být problém.
Tak se holka drž a hlavně držím palečky.
Kosatko to je prima, že takhle Verunka spinká, většinou to vždycky trvá dlouho než se srovná maminka s miminkem, tak držím holky palečky, ať vám to takhle vydrží. ![]()
Berdo ona spinká hlavně přes den
To je fakt zlatá.V noci je to jak kdy.Mám pocit že to má asi otočené.Tak snad se to brzy srovná.Když už byl Filípek malinko větší, tak byla paráda že už měl svůj režim a člověk mohl trochu plánovat.
ahoj,
reagovat budu později, jen
ivig: jeď , mně poprvé tekla zrovna tak- v podstatě jen když jsem sedal na záchod , dokonce než jsme dojeli do porodky, tak se to naprosto zastavilo a dokonce mi tam i podle testu tvrdili, že plodovka to není , ale byla ! Naštěstí si mě tam nechali a pak už to bylo jasný …Jestli víš jistě , že v tobě něco luplo, tak je to jasný
jůůů bude mimi
Holky, dobré ráno. Tak jsem dneska skoro po čtrnácti dnech spala bez nosních kapek. Už jsem myslela, že se jich nezbavím. Snad teda budu na ten porod fit
.
kosatko, jména máme úplně obyčejný, pro klučíka Ondřej nebo Matěj a u holčičky jsme se shodli nakonec na Julii, tak tam je to jasný ![]()
ivigv, jak říká berfa. já také četla, že může plodovka jakoby odkapávat.. a práý se to pozná, že odchází při sedání, vstávání, ohýbání.. jak se osi pohne s mimi, které tvoří jakoby špunt, tak to trochu ukápne…
jééé miminečko se hlásí ![]()
Ahoj holčiny ![]()
nedávnou jsem se ocitla v inťákové poradně Mudra Kouckého z Apolináře. A ten tvrdí, že měření CS je poměrně zastaralý jev a pro doktory má jedinou vypovídající hodnotu a to když za týden poskočí příklad. z CS1 na CS5. Jinak tvrdí, že o tom kdy žena bude rodit CS vůbec nenapoví. A běžně se stává, že ženský s CS0 rodí třeba i pár hodin po vyšetření. Prý je to hodně individuální.
Takže nepanikařte. ![]()
Jinak všechny zdravím, včera jsem opravdu neměla psavou. Potkala jsem totiž kamaráda a dověděla jsem se že jeho přítelkyně je vážně nemocná. Našly jí rakovinu jater. Hrůza děs. Je jí 31 let a minulý týden začala chodit na chemoterapie. Snad to holka nějak zvládne.