Poradna duly
Jana Čurdová
mauska: jojo naše zdravotnictví je prej fajn, to říká každej, ale já si říkám, že stejně nikdo např. nezkontroloval už od října jestli prcek nemá šňůru okolo krku nebo tak něco..jsem asi náročná. Mám zdravku (sice jen dietka), osobně nejsem plašan, ale já bych čekala míň povinejch otravnejch kontrol a víc opravdové péče… Pak člověk čte příběhy, kdy bylo pozdě.
Příspěvek upraven 11.01.10 v 18:56
No my na naší diskusi říjen listopad 07 jedem doted a už jsme měli i několik srazíků.
Já s ited dala mikuláše co zbyl ze stromečku-ty vánoce ke konci těhu to bylo na váhu něco.
Mně zas nikdo nekontroloval jizvu po císařia to se prý má nějak měřit či co ![]()
Ale když t ota ksrovnám s tím co píše MAuska tak ej t ou nás luxusní.
Já se za chvíli naložím do vany a zkulturní mse na zítřejší poradnu.
Přesně… to co píše mauska je úplná síla. Je 21.století. U nás si hrajou na péči, ale já naivně na škole atd. čekala víc.
Ehm, me tu za cele tehotenstvi nezkontrolovali temer nic, takze asi tak.. ale na druhou stranu se mi tu libi pristup, ze tehotenstvi neni nemoc a ze mit deti je naprosto normalni. V Cechach mi casto prijde, ze tehotna je povazovana za prirodni ukaz a matka s dve a vic detma taky. Takze az se jednou prestehujem s tou kupou deti co planujem zpatky, tak to bude hukot ![]()
Mausko: kolik dětí plánuješ? chi.
Tu sice kupa kontrola..ale jen změřit tlak a moč… Nemoc to není..to fakt ne…jen když se něco po…, tak je to šrám navždy.
Prostě mě točí dvouhodinouvé čekání a ježdění někam, kdy mi vlastně stejně nic neřeknou ![]()
Kecko tak koukám, že jsi dneska pěkně v ráži.
Ale souhlasím s Tebou, taky jsem si říkala, jestli nejde nějak kontrolovat omotaná šňůra okolo krku. Jinak u mého doktora už minimálně měsíc chodím na monitor, což také není obvyklé, ale docela jsem zrovna toto ocenila, ale to čekání v Podolí, i když Ti nic neřeknou mě drtí už předem.
JInak taky očekávám, že zítra budu mít CS nižší než u mého doktora, prostě k tomu přistupují v porodnici jinak. Naposledy mi taky říkala doktorka, že to nevypadá, že budu rodit a malá za dva dny byla na světě a to ještě vzala fofrem.
Lucilko to je divné s tou jizvou po císaři, vím že jí běžně měří, kamarádka tady v Podolí byla na měření dokonce dvakrát, aby vyhodnotili zda může rodit normálně, aby jí to neprasklo.
A taky teď ke konci těhotenství mám větší chuť na sladký, vždycky si říkám že to musím nějak omezit, aby malá nebyla při narození obr, ale pak chodím a vždycky něco ukořistím, třeba ještě to co nám zbylo ze stromečku. ![]()
Ani jsem vám holky nepsala, že už nemám toho blbýho gynekologa
. Stalo se to, že ho v ordinaci ho začala střídat jiná doktorka (sestra zůstala pro oba stejná). Tak jsem hned vlítla na sestru, jestli můžu začít chodit k paní doktorce a už jsem u ní byla teď po druhé. Je to úplně o něčem jiném, vyšetření mě nebolí, doktorka je milá a šikovná
. Ale CS nevím
. Já myslím, že je to stejně jen takové orientační.
Ahoj holky,
tak Vás zdravím z klidu a pohody domova. Dnes odpoledne nás pustili z porodnice. Cítím se celkem dobře, huř se mi sedí a kojení se kupodivu rozjíždí celkem slibně, byť kvůli mým plochým bradavkám mi každý vyhrožoval, že to nepůjde.
Agátka je úžasná a krásná holčička - evidentně to bude láska na celý život. Jinak už tu řve, tak jdeme přebalit a krmit:).
Jinak Vás furt čtu a držím palce, ať jde vše dobře:).
Nemáte holky některá zkušenost s krvácením z nosu… pořád mi teče krev a vůbec nic mi nepomáhá, ani prášky, ani leptání u doktorů, ale snad mě to přejde po porodu, uvidíme.
![]()
Ahoj kralishku tak vás holky vítám doma.
Láska na celý život je to vždycky, tak si malou hlavně pořádně užívej.
![]()
Joj, holky.. tak u Apolináře jsou kontroly tak v podstatě jen tlak a moč.. poslední dva týdny teda ještě monitor..tam jdu v pátek. Ale doktor mě neprohlíží.. Minule do mě koukli až po termínu, a to ještě jiní doktoři, když ten můj (ke kterýmu chodím zas kvůli tej chorobě) měl dovolenou
tak asi je to v něm..
No snad bude vše ok. Dokud se prcek mele (jako že hodně
, tak jsem klidná..
A váha?? HAHA
psala jsem, kolik jsem měla před těhu.. takže je vám jasný, že magické trojciferné číslo už jsem překročila.. zatím o 3 kila.. uaaa.. Časem po porodu na to vlítnu.. můj cíl je zase těch 65-70 ze kterých jsem za posledních 5 let přibrala až na svoji sloní váhu…
Tak, uložila jsem Barunku.. jako obvykle.. minutka dvě pláče a klid. Stejně doufám, že to jednu půjde bez pláče úplně. Pepča je na sboru, takže mám teĎ chvíli volno
jdu si číst a dát večeři..
Berdo, tak já mám zkušeností s krvácením z nosu bohužel až až
. Před rokem jsem byla na operaci s polypama a před operací i po nos krvácel. Myslím si, že to máš k těhotenství a je to hormonální změnou. Mně v těhu krvácel nos ještě z toho, že jsem měla přesušenou sliznici na který se dělaly strupy. Nevím jak to probíhá u tebe, ale já vždycky smrkla, rýma se spustila a totálně se mi uvolnil nos. Pomohly mi olejové kapky do nosu Coldastop.