Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko všem, ještě jednou vás pozdravím. Asi za hodinu vyrážíme do porodnice. Dávám si jen čaj, jíst se mi ani nechce…
. Jste moc hodné, že mi držíte pěsti, kolektivní fandění mi celkem pomáhá
. A Marii taky držím pěsti, to je něco! Další rychlovka. Aby měl snad člověk komplexy, jak to tady jde rychle, ne…
. Tak krásný den, holky a dám o sobě vědět ![]()
Kristy moc držím palečky, ať je to co nejrychlejší. Čekání je fakt na palici.
Mariee, no co to má zase být???
Tak já chodim pařit a mám s toho akorát bolení za krkem. A Mariee si jde na poklidný dýchánek a začne rodit - to je nespravedlnost ![]()
Každopádně, už asi máš miminko u sebe. Doufám, že si to měla rychlý a teď už jen odpočíváš.
Seznam zbývajících:
Kristy TP 9.1
Mauska TP 11.1.
Monana TP 17.1.
Zziny TP 17.1
Josefine tam by měly být dvojčátka TP 17.1
Lucilka TP 18.1
Fragola TP 19.1
Belavue TP 20.1
Kubina TP 25.1
Knizska TP 26.1
Sylvii TP 27.1
Rainanne TP 28.1
Ahoj holky, pardon, mám sekyru…
Takže David a Maruška se dneska v noci 1:30 stali šťastnými rodiči dcery Johanky (2630 g, 47 cm)… Všichni jsou zdrávi a v pořádku… i taťka ![]()
Takže, další Ledňátko, vítej na světě. Marušce moc gratulujeme a závidíme rychlé porody.
![]()
Tak se, holky, musím vypovídat…
Večer mi přišel Ondra nějaký unavený, nic moc, ale vychechtanej, tak mě chlap sjel, že zase blbnu. No, v noci už se mi to nezdálo a ejhle, měl necelých 39 st.
Jsem na prášky, jestli to takhle bude pokračovat a budou to mít všichni (a ve finále já), tak budu ráda za to rození v únoru
Odpoledne jsme měli jít na tříletou prohlídku s Miškou, tak bereme i Ondru, tak jsem zvědavá, co to zase je
Já na něm nic nevidím ![]()
Tak ju, vypovídala jsem se a mizím. Mějte se, M.
Mariee: moc gratulujeme k holčičce, ať dělá rodičům samou radost
Monana : bezva seznam i s těma termínama, ale vidíš, že se tady na to z vysoka kašle..
![]()
Fragi: tak to je prů*er, ani nevíš, jak ti rozumím, třeba to bude jen nějaká prkotina a nebude se to šířit dál. Já ráno totiž zjistila, že mě bolí v krku a mám rýmu jako trám, no nasadím všechno možný, abych to zdolala, takže jak říkáš, nakonec budu ráda za porod koncem ledna
. Ale u vás je to pochopitelně horší, neboj, třeba to fakt nic neznamená, bude to nějaká šestá nemoc a za 2-3 dny bude pokoj , držím palce
Mariee moc gratuluji a Johance přeji hodně štěstíčka
http://www.beruska8.cz/…ekne2/78.gif
Fragi to ti holka nezávidím, ale třeba si s tím Ondra popere a zůstane jenom u teploty. U nás zase řádí nějaká střevní. Honza si přinesl ze školky rýmičku tak taky doufám, že se s ní dál nic nevyklube.
Zziny právě jsem tym ty termíny napsala. Aby každý věděl, kdy má rodit
![]()
Ahoj maminy a tehule,
u nas se postupne prodluzuji intervaly na kojeni, aspon ze tak, protoze na prdiky rveme porad
Jo a je to celkem sranda, mala vydava ze spani fakt hlasite zvuky, funi, mlaska, hyka, a kdyz tlaci, tak se krouti, rve, rika ech ech a pri tom vsem spi. Coz se neda rict o nas jako spolunocleznikach
Manzel se se pri tom fakt nevyspi, tak nam chvilema zdrha na gauc. Nevite, kdy miminka prestanou byt ze spanku takhle moc hlasita? Clovek se s ni nevyspi, i kdyz Zuzanka chrni
Je to proste nas malej drak ![]()
Jinak velika gratulace k novym miminkum, Filipkovi i Johance hodne stesticka do zivota
![]()
Alik
Jo a Silvi super nakup kocarku za takovou cenu
Ja ted zacinam resit ten sportak na leto (hlubokej kocarek mame), byla jsem stopro rozhodnuta pro Quinny Speedy (pro me jsou hlavni kriteria, aby byl lehkej, rychle a hodne skladnej a vhodnej do mesta i treba na brusle nebo do lesa). Hlavne kvuli cene (stoji kolem 7500), nechtelo se mi davat za kocarek 15t. Ale ted jsem videla akci na lonske modely Jane Slalom Pro (kolem 9500 vcetne tasky a plastenky), tak jsem nahlodana, kterej by byl lepsi, cenove uz je to skoro stejne. Ted Jane mi prijde vymakanejsi, ten Quinny mozna malinko lehci a skladnejsi…
Quinny jsem si osahala v obchode a je krasne velikej, skladnej, lehkej a zataci skoro sam, ale prijde mi min domakanej a ze tam muze na mimco i foukat. Jane jsem osobne jeste neosahala. Nemate nektera osobni zkusenost?
Diky Alik
Marie tak super že už máš mimíska u sebe! Gratuluju k Johance.Zase další skříteček ![]()
Teď si ani nevybavuju jestli jsme věděli že holčička bude Johanka ![]()
Fragolo držim pěsti ať z té teploty není nic vážného.Ještě mám v živé paměti jak jsem byla ráda za každý den kdy jsem ještě nerodila v té šílené chřipce.
Nebo to honem musíš stihnout, než by ses mohla nakazit.
Aliik osobně omakaný kočárky nemám. Ale podle váhy quinny 11,5kg a Jane 8kg. Bych šla asi do Jane. ALe vím, že u Jane jsou reklamace s předním kolečkem. Quinny se mi líbí více vzhledově, ale váha by mě odrazovala.
Přeci jenom, budeš ho většinou tahat sama.
Aliiku tak to jsem teda ještě neslyšela že by mimi bylo takhle hlučné i ve spaní
Zase o ní víš.Verunka když spinká tak kolikrát chodim zkoumat jestli vůbec dýchá ![]()
Jane je bohuzel 8 kg jen ta kontrukce, ten sportak na to dalsich 4,5 kg, celkem sportak 12,5 kg (pripadne 5,5 kg ta boudicka na to, takze vaha hlubokeho Jane by byla 13,5 kg). Vyrobce pekne mate tou hmotnosti, tohle jsem vycetla na diskuzich, kde si ho maminy zvazily ![]()
Jako kilo je asi zanedbatelny, kdyz v tom bude skoro 10kg mimca
Spis mi jde o skladnost - ten Quinny je slozitelnej bez rozmontovani do uplne placicky za minutu. Ale ta vaha a slozitelnost je trosku na ukor komfortu mimi, prijde mi bez te zmensovaci vlozky tvrdej a ta boudicka je taky minimalisticka, proste aby mohl byt tak lehkej a skladnej…
Pripadne kdybyste nekdo vedeli, na co dat pri koupi kocarku pozor, co kde muze vadit atd. budu vdecna ![]()
Aliik tak to už opravdu nevím. Mě se vzhledově líbí Quinny. Ale jaký má mouchy ti neřeknu ![]()
Já mám starou trojkombinaci a pak jsem šla rovnou do golfek.
Ahoj holky,
tak jsem tu dva dny nebyla a včera večer jsem koukala, co máme nových miminek
a do rána další ![]()
Všem novým maminkám velikánská gratulace, ať jste všechny i s miminky zdravé, máte hodně mlíčka a může si užívat společných radostí
![]()
Aliiku, naše malá si taky pochrochtává, ale většinou začíná až když se probouzí, takže to je takový signál pro mě, že bych se měla začít taky probouzet
Asi to je normální. Kdy to přejde netuším.
Jinak jsem se teď holky děsně pobavila. Když jsem přišla z porodnice, tak se mi strašně spustilo mlíčko. Fakt jsem z toho byla trošku zoufalá, ale nakonec jsme se s tím poprali. No a teď jsem si v jedné chytré knížce přečetla, že na tvorbu mléka je dobrý vitamín B12. No a ten mi píchali kvůli tomu obličeji. Ještě po porodu jsem dostala 2 injekce. Doktor si ze mě dělal srandu, že to je dobrý na vlasy, ale že to je dobrý i na mlíko, to už neřekl
a já myslela, že budu kojit celý sídliště, co mám mlíka…
Někdo se tu začíná probouzet a asi bude chtít brzy papat, tak zatím papa a držte se kočky ![]()
Fragolko ať je Ondrovi brzy dobře a hlavně ať to vy ostatní nechytnete ![]()
Papa Paja ![]()
Teda holky já říkala žádné předbíhání a marie už se taky předběhla, nám to jde fakt jaksi odzadu.
Tak gratulujeme k miminku ![]()
Naši už kvůli mě přeložili oslavu 60. narozenin.protože jak t ovypadalo že proodiím dřív ta kej naplanovaná na 23.1. ale to já budu tak leda v porodnici ![]()