Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj,
já pohyby ještě vůbec necítím.Ale i při prvním těhu jsem cítila až ve 20. týdnu.Taky jdu ve středu do poradny ![]()
Dneska jsem zjistila že nedopnu další kalhoty.Už snad budu muset začít nosit těhotenské.
Milé ženy,
dlouho jsem tu nebyla, protože jsem cestovala, dokud to jde ![]()
Všechny kontroly zatím OK, ultrazvuk taky. Nevolnosti zaplaťpánbůh ustoupily na minimum, jen mám pocit, že chodím na malou každých 5 minut ![]()
Zítra ráno se jdu registrovat do porodnice, tak si musím nabrousit lokty, doktorka mě upozorňovala, že je to masakr ![]()
Jinak bříško mi taky začíná vykukovat, asi se už budu muset chtě nechtě poohlédnout po těhotenské výbavě.
S výběrem očárku jsem úplně bezradná - holt čekám první dítě a poslední se v rodině narodilo skoro před dvaceti lety, takže nemáme vůbec nic poděděného ![]()
Mimochodem máte to někdo jako já, že plnánujete přestat chodit do práce? Já mám domluveno od září rizikové - jsem učitelka a myslím, že bych se brzo složila. Měla jsem toho dost i netěhotná. Ale bojím se, jak mi stanoví vycházky, myslím, že s neomezenými počítat nemůžu ![]()
Ahoj holky, všem moc děkuji za gratulace ![]()
Alkyna : na kluka jsme měli jasno hned, ale na holčičku jsme do teď neměli ani páru. Vybrali jsme cca 5 jmen, které se nám líbí a nakonec jsme se rozhodli pro Adélku ![]()
Dnes jdu na nákupy pro nějaké těhu kalhoty. chodím pořád jen v sukni a svoje kalhoty už nedopnu
tak mi držte palce, ať je nějaký výběr.
Mějte se moc krásně…
Ahoj maminy, zdravím po víkendu.
Pavli , gratuluju k dobrým výsledkům TT, já jdu na odběr až v pátek, tak se pak budu klepat. Nějak z toho mám zase strach.
Pohyby ještě necítím, s Ondrou jsem je cítila v 18tt., tak mám ještě 2 týdny,a le už se na ně moc těším. Jinak mi s Ondrou děloha tvrdla od 20tt., tak předpokládám, že se tvrdnutí tentokrát zase objeví ![]()
Knizsko , tak s tím, že jsi po dvaceti letech první, komu se narodí dítě, ti hodně rozumím
U nás to bylo úplně stejně a pak jsem záviděla ségře, že rodila až za 3 roky po mě a pěkně chodila pro rady
A tu Prahu a porodnice teda nezávidím, to by mě asi trefilo, registrovat se v porodnici, málem ještě než ženská otěhotní ![]()
Jinak jsem těhotenský šatník vytáhla ze skříně, ještě něco dokoupím, hlavně si budu muset na zimu sehnat nějakou šikovnou bundu a řekla bych, že to bude celkem oříšek
U nás je výběr oblečení celkem děs a většina lidí jezdí nakupovat do Brna.
Mějte se krásně, užívejte sluníčka a ahoj,M.
No ještě že je teď ten babyboom a existuje hafo těhotných a čerstvě porodivších kamarádek a známých, jinak bych byla jak mimozemšťan ![]()
Mimochodem díky za tip na nafukovací podložku z Ikey - jako zelenáč jsem podlehla dojmu, že přebalovací pult je základ všeho
![]()
Dobré ranko holky! U nás je krásně, chystáme se s dětma do ZOO.
Děkuju za uklidnění s těma pohybama, já nevím, jestli mám tak krátkou paměť, ale už si to vůbec neumím vybavit. koukám, holky, že středa je klíčové datum…
tak a´t všechny KO dopadnou OK.
Marti, moc tě zdravím. Taky mi začalo tvrdnout břicho, celkem mě to (jak jinak) vyděsilo. U předchozích těhu mi to nedělalo ani před porodem. Píšeš, že ti s Míšou tvrdlo od 20tt. Co ti na to tenkrát řekla Dr.?
Těhu oblečení už nosím asi měsíc. Kalhoty mi byly krajně nepohodlné už na konci 3 měsíce, tak jsem najela na těhotenskou modu docela brzy. Nakoupila jsem jak jinak než na MMA.
Nevím, jestli je to po te střevní chřipce, ale děsně mě teď bolí záda a pořád i ve střevech. Občas mě to pěkně skřípne i v děloze. Je to takové ostré bodnutí. To je v tomto těhu taky nečekaná novinka. Doufám, že je všecko OK. Už se té středy nemůžu dočkat.
P.
Pavli, s Ondrou mi tvrdlo od 20tt., s Míšou o trochu později.
Přesně, jak píšeš, u prvních dvou těhu mi břicho netvrdlo ani před porodem…
S Míšou jsem z toho byla děsně vyhukaná, snažila jsem se polehávat, do maximálního počtu tvrdnutí za den jsem se nevydala
a už jsem několikrát myslela, že pojedeme do špitálu. Na KO v poradně jsem od svého MUDr. dostala magnesium. Ale nějak se u mě nedostavil účinek, břicho mi tvrdlo pořád, ale oba kluky jsem pak přenášela a když jsem měla rodit Ondru, tak si děloha pro změnu „postavila“ hlavu a kontrakce jsem vůbec neměla
A ještě musím říct, že jsem se s v těhu s Ondrou nešetřila vůbec, protože se to jaksi se třema prckama nedá
Ale magnésko jsem stejně jedla jak lentilky, protože mě i chytaly křeče do lýtek.
M.
Marti, říkala jsem si, že už jsem asi nějaká opotřebovaná.
Před dvěma týdny mě braly křeče do stehen, tak jsem si sama Magnézko naordinovala, ale Dr. říkala, že ho nemám brát. No a myslím, že na něm teď stejně skončím. Tak pozitívní je, že se to i s tím tvrdnutím od poloviny těhu dá vydržet až do termínu! A měla jsi nařízený nějaký klidový režim?..i když se to s těma prckama samozřejmě nedá moc dodržovat.
Úplně chápu, že se třeseš před výsledky TT. V minulém těhu jsem si tu nejistotu po pozitívním TT prožila a teď jsem se teda pořádně klepala. Držím ti palečky a budu na vás s mimim myslet, určitě to dobře dopadne!!!
Ahojky holky,
tak jáuž vytáhla jedny těh džínky cca před 2 týdny. A včera jsem nedopla džíny vel. 40. Takže vytáhnu i další kalhoty. Akrát jak mají ty náplety, tak malinko padají a tak dlouhý pásek nemám
.
Jinak jsem našla na MMB těhu pumpky za 160 i s poštu, tak se na ně moc těším. A tenhle měsíc siasi pořídím tu těhu podprdu a pak podpůrný pás. Snad pomuže aby mi tak nepopraskalo bříško.
A taky se děsím jako Fragy zimi… Jsem zmrzlina a tak doufám, že nebude krutá zima, protože kabát co mám určo nedopnu
U nás je jinak klasika. Jak začne být hezky, polovička musí vyrazit na cesty. Vráti se a zase bude ošklivě a mi se celé léto nikam spolu nedostanem ![]()
Ahoj holky,
zdravím po pěkném víkendu na chajdě
. Normálně jsem se vykašlala na vycházky a odfrčela, sice jsem celou dobu trochu prudila a bála se, že přijde kontrola, ale štěstí mi přálo a nikdo nepřišel
.
Knizsko, já mám rizikové a dostala jsem vycházky 4 hodiny denně. I když jsem bojovala za neomezené, doktor mi je nedal. Ale vím o holčinách, které chodí k jinému doktorovi a neomezené vycházky mají. Je to totiž jen na tom doktorovi, když to bude cvok, tak dopadneš jako já. Nic jiného mi teď nezbývá, než to porušovat
. Když je venku tak krásně, nelze sedět pořád doma na zadku.
Mějte se hezky, pá
Pavli , klidový režim nikdo nenařizoval
Ale u Míšu jsem z toho byla fakt děsně zdeptaná a snažila jsem se aspoň polehávat, když přišel manžel domů. A pak jsem taky brečela, že se nám Míša narodí nedonošený
Jak vidíš, nedonošenec nebude vážit 3,95 kg ![]()
Ale to magnésko bys klidně mohla, ono je to takovým stylem, že pokud nepomůže, neublíží
A taky mi to můj gynekolog vysvětloval, že tvrdnutí je taky proto, jak roste děloha. A taky mám zjištěné, že se u mě tvrdnutí objevovalo v souvislosti s pohyby miminka.
Iviqv , jo třeba bude mírná zima, já jela do porodnice 28.12. v sandálech
Jednak jsem se do bot vydala jen tak tak a pak už jsem si při kontrakcích doma boty nějak ani nezvládala obout ![]()
Jinak jsem dvě těhotenství přežila v normální zimní bundě do „áčka“, ale obávám se, že už má to nejlepší za sebou
a nositelná moc není. Leda tak na procházky do lesa
No, uvidíme, abych za ni ještě nebyla vděčná ![]()
Tak se mějte, já jdu na špenát. M. ![]()
ahoj, tady je zase vylidněno ![]()
je vidět že si všichni užívaji venku.Malej ještě chrní tak jsem zaskočila.
Dneska jsme si s kámoškama a dětma objednali 4 denní dovolenou v jednom penzionu, tak doufám že to vyjde a někdo z nás neonemocní.
Mírnou zimu bych taky brala.Ať můžem hezky jezdit s kočárkama venku.
Jinak co do té doby budu nosit, to je teda ve hvězdách ![]()
Pohyby pořád nic.Asi se málo pozoruju, nebo je mimi nějak lenivé ![]()
Tak se zatim mějte, manžel si na zítra naplánoval grilovačku , tak jdu naložit nějaké maso
Ahoooj,
Sylvi , ségra mi dělala 3 tabulky co čekáme a všude vyšel kluk, takže se tak nějak na něj začínáme připravovat… Celý víkend jsme přemýšleli nad jménem, ale na nic jsme nepřišli… jsem už nešťastná z toho…
Viki , pohyby ještě necítím, nebo o nich nevím ![]()
Petul , jak už jsem ted psala, já zase doufala v holčičku, ale jak říkám asi to bude chlapeček a jméno ne a ne vymyslet…
Mě bříško začíná teprve vylézat, ted mám problém, že když nemám pásek a stojím, tak kalhoty padají a když sedím, tak ho rozepínám - nemůžu dýchat
tak to vidím taky na nějaké pohodlnější kalhoty…
Holky u nás je krásně… po práci frčím ke kamarádce na zahrádku… tak si užijte sluníčka…
Alkyno , nám zase vyšla podle tabulky od Plzáka holčička
Tak jsem zvědavá ještě víc. Já si teda stojím za klukem (už jsem si po 3 klucích nějak zvykla:lol: ), manžel za holčičkou, tak nevím, ale je fakt, že manželovi to skoro vždycky vyšlo
Ale v jediné, v co doufám, že to spolu 2v1 do ledna ve zdraví přežijeme. Upřímně je mi to opravu šumák, co budeme mít ![]()
Kosatko , grilované masíčko
, taky bych si dala říct
Jen u nás na zahradě to teď vypadá spíš na velkosklad s polystyrenem než na místo ke grilování
To bude ještě trvat, než to celé zcivilizujeme ![]()
M.
Díky za informaci ohledně neschopenky, já se smiřuju s několika hodinama děnně, doktorku skoro neznám, působí tak, nechce si přidělávat práci, navíc musim bejt ráda, že můžu bejt doma, když nemám žádný obtíže - ťuk, ťuk. Takže vyjednávací potíže nic moc. Holt to budu muset risknout a nedodržovat to, jinak by mi hráblo - navíc i když bydlím v Praze, u nás není ani malej obchod, nic, za vším musím busem.