Poradna duly
Jana Čurdová
dobré ráno, plašim tady brzo, všichni ještě spí.Ale manžel tak chrápal že mě vzbudil a už jsem neusla.
Moje sestřenka má doktora který se taky jednou spletl v pohlaví (no možná víckrát ale to mu prošlo) , a rodiče si ho tak podali že od té doby pohlaví nikomu neříká.
Milé ženy!
Vím, že je na tenhle dotaz trochu brzo (rodíme až v lednu
) ale vím, že to nevyřeším hned a budu dlouho zvažovat…proto se ptám (asi hlavně těch, co nerodí poprvé jako já
) - co plíny? Látkové x jednorázovky? Můj názor se pořád mění, nevim, jak se rozhodnout…
U těch látkových taky nvím, jestli klasické skládací (ale trochu si nedovedu představit věšení, sušení a žehlení plen), nebo ty froté vytvarované ušité - jsou ale trochu dost drahé.
Díky za vaše názory a zkušenosti!
Ahoj maminy,
Kosatko , u nás to taky vypadalo, že budu vstávat kolem 5,30. Přijeli chlapi dělat fasádu. Tak máme zatepleno
Teda, jinak je u nás ještě práce jak na kostele, ale to nejhorší je za náma
Teda, kdyby se u nás MUDr. netrefil s pohlavím, tak z toho vědu dělat nebudu. To mi přijde celkem drsný, si ho podávat
Spíš mi přijdou praštění ti doktoři, kteří si to určení pohlaví nechají zaplatit. to malinko nechápu, když se to dělá při běžném UZ ![]()
Knizsko , tak já budu jeden z těch neekologických lenochů, co používá jednorázovky. Loni, když se nám narodil Ondra, nosili u nás plínky současně všichni tři kluci a přiznám se, že bych na to už asi neměla ![]()
Ale pokud bych šla do látkových, tak do těch dražších, ty už mi přijdou promakanější a když se srovnám kvalitu obyč. látkovek,které mám doma ještě od své mamky, která je schovávala po nás, a látkovky koupené na naše děti, tak je tam rozdíl fakt vidět. Nějak si nedovedu představit, že ty současné obyč. látkovky do sebe vůbec můžou něco nasáknout, protože mi přijdou děsně řídké ![]()
M.
Ahoj holky, zravím po mini dovolené z Jizerek:-)
Nětěhu by řekla, že to byl antikoncepčí den, všechny moje kamarádky tam měly svoje dětičky, v rozmezí 3 měsíce až 4 roky, do toho jak jste tady zminovaly, přisla nějaká střevní chřipka, tři zvracely, jedna do toho ještě průjem..... takže jsem měla průpravu na měteřství a krotily jsme, my zdravé, tu bandičku rozeřvanců:-D řeknu Vám, já nebýt těhu, tak se na to ještě tak rok dva vykašlu
![]()
Jinak já mažu mažu, všichni mě varovali a v rodině to geneticky asi taky mám, strie se mi na prsou udělala už v pubertě, narostly mi behem roku o tři čísla…
kombinuju něco z lékárny proto striiím, klasický mléko na suchou kůži, tu mi dělá ta moje štítná žláza rozhozená a opak taky občas olivový olej.. ten je super. A jak já to matlání nesnáším.. ![]()
Gratuju těm co ví pohlaví, u mě to bude asi Marie Emma ( po babičkách a tatínek je Emil, přítel z toho šílí..) nebo Stella … a kluka chce Dominika, já jsem pro Olivera … to bude masakr,než my se shodneme
![]()
Ahoj
holky to špatné určení pohlaví se dá reklamovat pokud to máš na papíře a zaplatila jsi za to ![]()
No a látkové pleny mi ted přijdou proti těm co mám od mamky tak nekvalitní že si myslím že by moc praní a vyvařování nevydržely takže já půjdu zas do jednorázových.
No a u Honzíka jsem mazala vše tak poctivě že jsem nikde neměla ani strii ale zapomněla jsem na zadek a ten mi popraskal fest teda
Já pořád mazala jen břicho, stehna, boky a prsa a na zadek jsem zapomněla. Musím fakt už začít mazat.
My máme v plánu kluka Daniela a holčičku Ellen ale po včerejším UTZ už neříkám mimču Ellenko,musím si zvyknout na toho klučíka.
Ahojky holky.
Tak já taky začala mazat. Včera 1×
. S malou mi břicho popraskalo poslední měsíc. A to jsem mazala, když jsem si vzpoměla. Ale myslím, že i teď to dopadne podobně
.
Fragolk … jojo stačí číslo stránky v podpisu ![]()
Ad pleny…u prvního jsem chtěla skusitty nové látkové: ale pak jsem nedala dohromady tolik penez najednou. Teď bych to chtěla skusit, ale až později (kdy není taková spotřeba plen
).
Kamarádka co teď porodila, měla nachystáno i normálné látkové k papírovým… tak jsem na ni zvědavá.
Tak zatím pá… dnes dělám francouzáky
jo a gratulujuji k všem KO.
RAIANNE Oliver se mi líbí.....
jo a na mazání zadku jsem vůbec nemyslela (popraskané mám i boky málo a stehna už v pubertě)..... ale asi budu muset, taky se mi zvětšuje ![]()
IVIQ - díky za podporu, budu muset ukecat přítele násilím.. ale nevím jak, má přes dva metry
![]()
Holky, na zadek jsem taky zapoměla
!!
ahoj holky,
tak mi dnes volala doktorka, že už má výsledky triple testů a primářka z genetiky doporučuje odběr plodovky. Celkově ten screening vyšel negativní, ale jedna hodnota je nižší (nějaký AFP???), tak výsledek přeškrtali a doporučují odběr plodovky. V úterý jdu na konzultaci na tu genetiku a případně se domluvíme na termín pro odběr. Pokud mi to doporučí, jako že jo, tak do toho půjdu. Nejsem takový hrdina, který by šel přes doporučení doktorů. No,aspoň budeme přesně vědět pohlaví mimi a hlavně, jestli je zdravé. Taky jsem dnes vyfasovala železo, ale to je asi normálka ![]()
Jinak já asi budu s plínkami lenoška a půjdu do jednorázovek ![]()
Výběr jména jsme teď trošku odložili a manžel se zakousnul do výběru kočárku, ale musím říct, že Oliver i Dominik jsou taky moji favorité. Holčičku bych chtěla Emu, ale ta asi neprojde, i když ještě mám pár měsíců na přesvědčování a naděje umírá poslední
Teď ale asi počkám na výsledky plodovky a pak budeme definitivně vybírat buď pro holčičku nebo pro chlapečka ![]()
Tož se holky mějte a zatím pa
Paja
ahoj všem,
PajoF alespoň budete mít po plodovce jistotu že je vše ok.
Pleny - já opět budu používat jednorázovky.Ségra používá látkovky,ale mě to nějak nenadchlo.Ne že bych byla líná je vyprat, ale přijde mi to i pro to dítě nepohodlný.Kámoška je zkoušela a vzdala to.Měla z nich pocit že sotva se malej jednou vyčural, už ta plínka byla hrozně studená.A taky hrozně dlouho schnou.V létě fajn, ale v zimě asi horší.teď čeká mimčo další kámoška a ta je rozhodnutá taky pro látkovky.tak pak poreferuju.
Taky od ségry vim že těch plínek je velká spousta a musí se zkoušet které budou vyhovovat.
Ahooj holky,
co se mazání týká, tak já také mažu, tak každý druhý den. Mám nějaký olejíček pro těhule, ale děsně mě to nebaví
. Musím si mazat tělo po každém sprchování, protože bych se jinak uškrábala
.
Pajo, na genetiku Ti budu moc držet palce. Znám teď tři holčiny, kterým testy z krve vyšly špatně a podle plodovky je vše v pořádku. Takže hlavně nestresuj. Já jdu na krev příští středu a sestra mě dopředu upozorňovala, že to prý vychází rozházeně každé třetí těhuli.
Kosatko z chrápání mé drahé polovičky jsem už skoro na prášky. Nikdy nechrápal a začal teď na jaře. Pořád mu lepím na nos ty pásky na volný dech, ale přestaly na něj učinkovat
.
Dobrou noc.
Kubino tak pásky na nos neznám, ale to chrápání začínám taky nenávidět.Asi brzo začnu přemýšlet o oddělených ložnicích ![]()
Pajo F , držím pěsti, ať je pak plodovka v pořádku. Věřím, že jo, ty TT fakt vychází moc často bůh ví jak
Ségře to taky vyšlo špatně a mají zdravou holčičku.
Kubino, Kosatko , přdám se do klubu zoufalých manželek, které mají chrápající chlapy
U nás je to tím stylem, kdo dřív usne, spí
Naštěstí chodím spát krapet dřív než manžel, takže stíhám usnout, ale v noci spím mizerně, budím se a když začně manžel chrunět, stojí to za to
Tak do něj pak v noci žďuchám, okopávám ho, popř. migruju spát do obýváku. Když už je nejhůř, vyhrožuju páskama na nos, popř. že ho objednám na operaci ![]()
M.
hm, o operaci jsem taky přemýšlela, jenže jsem četla že je to řešení na chvíli.taky se snažim usnout dřív, ale když jdem spát společně, tak jsem se přistihla že nemůžu usnout, protože čekám kdy začne ![]()
Ještě k plodovce: když jsem na ní byla při prvnim těhu, řekl mi doktor že to tak vychází každé třetí mamině.Já sama mám spoustu známých které na ní byly.Já jsem s odběrem tak nějak počítala i teď.Asi se mi vyměnila krev
![]()