Poradna duly
Jana Čurdová
Fragolo, Kosatko , teď si představte, že já si toho chrápajícího chlapa budu ještě dobrovolně brát
. Dneska jsem koupila nějaký sprej do krku a bude si muset nastříkat. Oddělené ložnice také hrozí, ale mně to přijde líto a že je na to brzy.
Jelikož čekám první mimi, tak s plínkama zatím nevím. Co mamuše, to jinej názor. Kámoška na ty papírové nedá zase dopustit, že prý neměl malej tak opruzelej zadeček jako v látkových, tak nevím…
Holky užijte si víkend, má být krásně, tak vyvalíme ty naše pupíčky někde u vody ![]()
Kubino , já jsem si toho svýho chlapa brala před pěti lety taky dobrovolně, jen bych řekla, že tolik nechrápal
Nebo, že by se mi těch pět let tak zhoršilo spaní??? ![]()
Ahoj holky,
díky za podporu a držím vám palečky, ať u vás TT dopadnou dobře
Já do poradny také nosím pokaždé moč a když mi brali krev na TT, tak část té moči odeslali s krví do laborky.
Nevolnosti mě nijak zvlášť nepostihly a od toho cca 13 týdne mi je super, občas jsem z toho vedra unavená, ale jelikož jsem na neschopence a čekáme první mimi, tak se prostě prochrupnu a pohoda ![]()
Holky, krásný víkend a papa P.
Ahojte po dovče, která mi sice končila v nedělu, ale byl nějak fofr, únava a než jsem vás dočetla ![]()
Fagorka: díky za přáníčko, jsi Zlatíčko.
Tři dny mi bylo dobře a dnes je mi zas zle… blinkám…zrada…
Chci trpět obžerstvím
, tvrdne mi břicho často a hlavně při pšikání a že pšikám furt, když mi sebrali léky na alergie. V noci nemohu spát a v práci pak trpím ![]()
Příští tejden si jdu někam vyzkoušet těhotenskou podprsenku, kterou si pak koupím přes net ![]()
Plenky ze začátku dám papírové a pak uvidím…
Jinak sháním po známejch co kdo na mimi levnějš prodá a kde se dá co sehnat.
Kontrolu mám ve středu, takže ani nevím jestli mimi uvidím a co mi řeknou. Manžel furt držkuje na Jakuba a jiné jméno nenavrhuje, takže doufám, že to bude holka.
V nedělu máme s manžou rok výročí od svatby, asi ho pozvu na oběd do Ikei, ať nemusím vařit ![]()
Tak hezkej večer cholky.
Ahojjky holky,
Paji držím palečky. Určobudou výsledky ok.
Fuj mně je tak špatně z toho tepla… Malá se hraje venku v pískovišti. Udělala jsem ji z něho stan aby na ni tolik nepálil oskar, když ji nemůžu dostat dovnitř. A chudák táta musí v tom vedru betonit.. máme půjčenou míchačku
.
Tak se mějte krásně holky
PS: jo a už sem tam cítím kopání mrňouska ![]()
ahojky ledňáčci ![]()
jsem tu nějakých pár úctyhodných stránek nebyla, ale dočítám ![]()
sice moc toho můj mozeček nepobral ![]()
vítám nově příchozí těhulky, gratuluju ke KO…
jinak u nás celkem nic nového - tripply mi vyšly kupodivu negativní, tak jsem ráda…to mi připomíná PAJO - ničeho se neboj…pokud si byla na screeningu v 1. trimestru nebo na UTZ je vše v pořádku - NT a nosní kůstka, tak je to v pohodě…jájsem u Filipka měla na UTZ všechno O.K apakmi přišla pozvánka na amnio…no byla jsem z toho vyhukaná (co ti budu povídat,že
) a zjistila jsem, že riziko jsem měla 1:16 …takže docela mazec
…a malej se narodil naprosto v pořádku!!!
ale ty nervy jsou hrozný…věřím, že všechno dobře dopadne!!!!držím pěsti!!!
a já teď zase blbnu a čučím na kočárky
mám tři favority a pořád se nějak nemůžu rozhodnout…sice mám ještě dost času, ale když mi hrábne, tak to je konečná
![]()
jména ještě nevíme…17.8jdu na UTZ a budem zjišťovat pohlaví
..ani nevím, jestli to chci vědět…ale manža by to „nepřežil“, kdyby to nevěděl ![]()
a gratuluju ke kopanečkům!!!!
ahojky holky,
jak to vedro přežíváte? Chuděry maminy, který to mají za pár … ![]()
Napoly - doufám, že mi ta plodovka dobře dopadne. Screening v 1. trim. byl OK, i nosní kůstka byla vidět, prostě pohoda. Dokonce i teď vyšel screening negativní, ale primářka z genetiky to přeškrtala a napsala, že doporučuje amnio… Doktorka v poradně mi řekla, že by raději šla, protože z ultrazvuku nemusí být vždy downův syndrom poznat. Tak do toho jdu, ať mám klídek a nestresuju až do porodu. Jaké máš typy na kočárek? Manžel teď měl týden dovolenou, tak jsme to taky trošku omrkávali, pořád jsem chtěla Mutsíka, ale když jsem to teď nasčítala, tak to je docela šílená suma
Manželovi se moc líbí Jané, jenže u nás by z důvodu výtahu přicházel v úvahu jen Nomad a to zase já nevím, jak by se jezdilo s těmi předními kolečky jako golfky. Známí ho teda mají a jsou nadšení, ale…
![]()
Holky, mějte se fajn, pohlaďte bříška a hurá k bazénům ![]()
pajo - já jsem taky neprotestovala a na amnio šla…já jsem pořád říkala, že bych nejradši šla na genetiku, ale když ten blbej papír fakt přišel, tak jsem to ořvala i u DR ![]()
a kočárky mám vyhlídnutý tyto:
http://img.mimibazar.cz/…25212106.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…24512840.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…19090476.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…24612120.jpg
jo, jo, já když jsem na mobilu našla dva zmeškaný hovory od doktorky, tak jsem dělala statečnou, ale když jsem položila telefon a už to věděla na 100 %, tak jsem to taky obrečela. Přeci jen najednou na mě padnul strach o mimi …, ještě že mám manžu, ten naštěstí umí podržet ![]()
Ty kočárky jsou pěkný. Jané je asi prověřená kvalitka a Cortinu měla ségra a byla s ní spokojená a mně se v ní neteřinka taky vozila fajn ![]()
Ahoj holčiny ![]()
jsem tu zase dlouho nebyla, tentokrát protože je moc práce a taky jsem konečně na „dovolený“. Ta vypadá tak, že ostatní chodí i s manžou a Barunkou na výlety a já sedím v chatě a makám
ach jo.. ale ve středu musím všechno odevzdat a pak až do neděle na nic krom muže a dítěte nesáhnu ![]()
Jináč držím palečky Páje na plodovku.. Ale neboj, všechno bude OK, hraniční hodnoty a dokonce i pozitivní screeningy jsou docela dost běžná věc.. většinou je pak všechno v pořádku.. holt testy nejsou neomylné, ba právě naopak. Takže neboj, bude to v pohodě… ![]()
Ohledně chrápání: manža teda chrápe, ale ještě docela dobře
Někdy stačí jen pohladit ho po zátylku a přestane.. No a když ne, tak do něho mydlim… No a nakonec ho většinou probudim a on se nějak otočí a je po chrápání.. většinou
no a když ne, proceduru opakuju několikrát, nakonec vždycky přestane ![]()
Ohledně plenek: já teda používám jednorázovky a jediný, co mě na nich mrzí je to, že vytvářím hodně odpadu.. ale jinak na ně nedám dopustit. Nevím, co jsou to opruzeniny a tak vůbec.. ![]()
Tak.. jdu asi spát.. zítra odjíždíme zase jinam, tak musím ráno vstát, zabalit a odjuchat.. Muž na dnešní noc odjel, tak jsem na to sama.. a máme tady věcí opravdu požehnaně..
Tak dobrou s kobrou ![]()
Ahoj maminy, zdravím po víkendu ![]()
My máme za sebou oslavu osmdesátin mého dědy, moc se mi nechtělo, ale vypravili jsme se
A nakonec to bylo super a byla jsem moc ráda, že jsme zase po sto letech někam vyrazili. Jen jsem koukala, jak děti, který jsem viděla naposled jako batolata jsou už teď puberťáci či dokonce dospělí jedici
No jo, stárnu, ale nějak si to nepřipouštím
a ten čas strašně rychle letí…
Kecko , my máme Kubíka taky v záloze, ale manžel včera začal vymýšlet, že se mu víc líbí Tomáš…Ale třeba to bude hoka a zatnu mu tipec
Jo a s výrobky Fagor nemám fakt nic společnýho…Pořád mi říkáš Fagorka a já jsem Fragola. Dík ![]()
Iviqv , gratuluju k pohybům, nějak si nejsem jistá, no, jsem jak vyhukaná prvomatka
, ale řekla bych, že jsem už taky takové lehké vlnění zaregistrovala… No, až mi prcek bude regulérně okopávat žebra, budu si jistá na 100% ![]()
Sylvii , užij si pracovní dovolenou.
Mějte se krásně, snad bude dneska líp, tohle vedro už je moc i na mě
M.
Ahoj holky, dnešní počasí mi vyhovuje, tak akorát na nákupy:-)
posunuju se v abecedě a podprsenka nová je jedna DD, druhá E.. to je tragedie.. kam já to jen dám ![]()
Jinak jsem se dnes byla zaregistrovat v Motole, ztratila jsem se v tom bludišti asi pětkrát, prošla dětské oddělení a na náměstíčku u otevřeného okna slyšela šílený řev… paní co stála vedle mě říká… dneska jich rodí hodně, je to zábava… Brrrr, to byl jekot!!! uáááá ![]()
čekající budoucí maminky na registraci byly dost nasupené, sešlo se nás dost, a čekat na chodbě bez oken a bez židlí je pro těhule faaakt super,si mylím. Naštěstí byli rychlí, tak jsem hned zmizela, ale bylo mí líto maminek, co tam vyrazily s ratoletstmi, ty děti se tam při čekání šíleně nudily:-(
Tak to byl dnešní den, jak bojujete vy?
zdravím všechny
Čauky holky,
zdravím po víkendu. Já už mám v kočárku jasno, bude to Jané Slalom 2009. Počkám ještě na konec srpna, to se snad dozvím na 3D pohlaví
a pak vyberu barvičku.
Jinak začínám pěkně dlabat a dost mi chutná
, tak se začnu asi hodně zakulacovat. Už mám chuť i na sladké, tak slupnu už i čokoládu. Jsem šťastná, že mě přešly už nevolnosti
.
pá
ahoj holky, zdravim po delsi dobe. Mela jsem ted par dni volno, zitra zas do prace, nastesti jen na par dni, protoze pristi utery letime na 14 dni do Cech. Uz se tesim, konecne mam - snad uz posledni- variantu svatebnich satu. Bohuzel moje plet se kazdym dnem horsi, doktorka mi na to odmitla cokoli dat, takze jsem uz orvala, ze na sve vlastni svatbe budu vypadat dost hrozne.. Jeste, ze existuje Photoshop, aspon na fotkach budu vypadat tak trochu normalne, no..
Navic to vypada, ze mam zanet ledvin, zitra prijdou vysledky z laborky. No nic, hlavne, ze mimco je snad v poradku, v Praze me ceka utz a az se vratim, tak konecne prvni oficialni utz i tady v Dublinu v nemocnici.
Jinak kocarek u nas vypada na Quinny Speedy, zatim sem nemela cas po kocarkach koukat, ale zda se, ze pritel uz si vybral ![]()
Kubino, prima, ze uz Ti chutna, me se teda zatim chut na cokoladu jeste nevratila, i asi diky tomu jsem jeste porad pod puvodni vahou ![]()
dobré ranko, teda holky ty vaše podváhové stavy vám závidim.Dneska začínám 20. týden, tak jsem se vážila a mám nahoře 6 kilo ![]()
A to mi nepřijde že bych se cpala nějak víc než normálně.
Mausko to je tedy síla s tim ultrazvukem - vůbec si nedovedu představit že bych měla teď absolvovat první a doteď vůbec mimíska nevidět.
A všem pražandám - ty registrace do porodnic teda vůbec nezávidim.
Pršelo u nás celou noc , tak doufám že přes den se to vybere ať můžem vyrazit do terénu.
Jinak koukám že Kubík je celkem v kurzu.I u nás, ale to my určitě ještě 10× změníme.Mě osobně by se líbil Jonáš a Jolanka.Neprojde mi ani jedno ![]()
Tak hezký den