Leden 2010

• Fotoalbum (50)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9216
26.7.09 19:52

ahoj,
já pohyby ještě vůbec necítím.Ale i při prvním těhu jsem cítila až ve 20. týdnu.Taky jdu ve středu do poradny :lol:
Dneska jsem zjistila že nedopnu další kalhoty.Už snad budu muset začít nosit těhotenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
27.7.09 07:22

Milé ženy,
dlouho jsem tu nebyla, protože jsem cestovala, dokud to jde :-)
Všechny kontroly zatím OK, ultrazvuk taky. Nevolnosti zaplaťpánbůh ustoupily na minimum, jen mám pocit, že chodím na malou každých 5 minut :D
Zítra ráno se jdu registrovat do porodnice, tak si musím nabrousit lokty, doktorka mě upozorňovala, že je to masakr :lol:
Jinak bříško mi taky začíná vykukovat, asi se už budu muset chtě nechtě poohlédnout po těhotenské výbavě.
S výběrem očárku jsem úplně bezradná - holt čekám první dítě a poslední se v rodině narodilo skoro před dvaceti lety, takže nemáme vůbec nic poděděného :cry:
Mimochodem máte to někdo jako já, že plnánujete přestat chodit do práce? Já mám domluveno od září rizikové - jsem učitelka a myslím, že bych se brzo složila. Měla jsem toho dost i netěhotná. Ale bojím se, jak mi stanoví vycházky, myslím, že s neomezenými počítat nemůžu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.7.09 09:17

Ahoj holky, všem moc děkuji za gratulace :D
Alkyna : na kluka jsme měli jasno hned, ale na holčičku jsme do teď neměli ani páru. Vybrali jsme cca 5 jmen, které se nám líbí a nakonec jsme se rozhodli pro Adélku :D
Dnes jdu na nákupy pro nějaké těhu kalhoty. chodím pořád jen v sukni a svoje kalhoty už nedopnu :( tak mi držte palce, ať je nějaký výběr.
Mějte se moc krásně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.09 09:31

Ahoj maminy, zdravím po víkendu.

Pavli , gratuluju k dobrým výsledkům TT, já jdu na odběr až v pátek, tak se pak budu klepat. Nějak z toho mám zase strach.
Pohyby ještě necítím, s Ondrou jsem je cítila v 18tt., tak mám ještě 2 týdny,a le už se na ně moc těším. Jinak mi s Ondrou děloha tvrdla od 20tt., tak předpokládám, že se tvrdnutí tentokrát zase objeví :roll:

Knizsko , tak s tím, že jsi po dvaceti letech první, komu se narodí dítě, ti hodně rozumím :wink: U nás to bylo úplně stejně a pak jsem záviděla ségře, že rodila až za 3 roky po mě a pěkně chodila pro rady :lol: A tu Prahu a porodnice teda nezávidím, to by mě asi trefilo, registrovat se v porodnici, málem ještě než ženská otěhotní :roll:

Jinak jsem těhotenský šatník vytáhla ze skříně, ještě něco dokoupím, hlavně si budu muset na zimu sehnat nějakou šikovnou bundu a řekla bych, že to bude celkem oříšek :roll: U nás je výběr oblečení celkem děs a většina lidí jezdí nakupovat do Brna.

Mějte se krásně, užívejte sluníčka a ahoj,M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
27.7.09 09:51

No ještě že je teď ten babyboom a existuje hafo těhotných a čerstvě porodivších kamarádek a známých, jinak bych byla jak mimozemšťan :lol:
Mimochodem díky za tip na nafukovací podložku z Ikey - jako zelenáč jsem podlehla dojmu, že přebalovací pult je základ všeho :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.7.09 10:07

Dobré ranko holky! U nás je krásně, chystáme se s dětma do ZOO.
Děkuju za uklidnění s těma pohybama, já nevím, jestli mám tak krátkou paměť, ale už si to vůbec neumím vybavit. koukám, holky, že středa je klíčové datum… :lol: :lol: :lol: tak a´t všechny KO dopadnou OK.

Marti, moc tě zdravím. Taky mi začalo tvrdnout břicho, celkem mě to (jak jinak) vyděsilo. U předchozích těhu mi to nedělalo ani před porodem. Píšeš, že ti s Míšou tvrdlo od 20tt. Co ti na to tenkrát řekla Dr.?

Těhu oblečení už nosím asi měsíc. Kalhoty mi byly krajně nepohodlné už na konci 3 měsíce, tak jsem najela na těhotenskou modu docela brzy. Nakoupila jsem jak jinak než na MMA.

Nevím, jestli je to po te střevní chřipce, ale děsně mě teď bolí záda a pořád i ve střevech. Občas mě to pěkně skřípne i v děloze. Je to takové ostré bodnutí. To je v tomto těhu taky nečekaná novinka. Doufám, že je všecko OK. Už se té středy nemůžu dočkat.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.09 10:20

Pavli, s Ondrou mi tvrdlo od 20tt., s Míšou o trochu později.
Přesně, jak píšeš, u prvních dvou těhu mi břicho netvrdlo ani před porodem…

S Míšou jsem z toho byla děsně vyhukaná, snažila jsem se polehávat, do maximálního počtu tvrdnutí za den jsem se nevydala :roll: a už jsem několikrát myslela, že pojedeme do špitálu. Na KO v poradně jsem od svého MUDr. dostala magnesium. Ale nějak se u mě nedostavil účinek, břicho mi tvrdlo pořád, ale oba kluky jsem pak přenášela a když jsem měla rodit Ondru, tak si děloha pro změnu „postavila“ hlavu a kontrakce jsem vůbec neměla :roll: A ještě musím říct, že jsem se s v těhu s Ondrou nešetřila vůbec, protože se to jaksi se třema prckama nedá :lol: Ale magnésko jsem stejně jedla jak lentilky, protože mě i chytaly křeče do lýtek.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.7.09 10:33

Marti, říkala jsem si, že už jsem asi nějaká opotřebovaná. :P Před dvěma týdny mě braly křeče do stehen, tak jsem si sama Magnézko naordinovala, ale Dr. říkala, že ho nemám brát. No a myslím, že na něm teď stejně skončím. Tak pozitívní je, že se to i s tím tvrdnutím od poloviny těhu dá vydržet až do termínu! A měla jsi nařízený nějaký klidový režim?..i když se to s těma prckama samozřejmě nedá moc dodržovat.

Úplně chápu, že se třeseš před výsledky TT. V minulém těhu jsem si tu nejistotu po pozitívním TT prožila a teď jsem se teda pořádně klepala. Držím ti palečky a budu na vás s mimim myslet, určitě to dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
27.7.09 11:48

Ahojky holky,
tak jáuž vytáhla jedny těh džínky cca před 2 týdny. A včera jsem nedopla džíny vel. 40. Takže vytáhnu i další kalhoty. Akrát jak mají ty náplety, tak malinko padají a tak dlouhý pásek nemám :D.
Jinak jsem našla na MMB těhu pumpky za 160 i s poštu, tak se na ně moc těším. A tenhle měsíc siasi pořídím tu těhu podprdu a pak podpůrný pás. Snad pomuže aby mi tak nepopraskalo bříško.
A taky se děsím jako Fragy zimi… Jsem zmrzlina a tak doufám, že nebude krutá zima, protože kabát co mám určo nedopnu

U nás je jinak klasika. Jak začne být hezky, polovička musí vyrazit na cesty. Vráti se a zase bude ošklivě a mi se celé léto nikam spolu nedostanem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
27.7.09 12:27

Ahoj holky,
zdravím po pěkném víkendu na chajdě :lol: . Normálně jsem se vykašlala na vycházky a odfrčela, sice jsem celou dobu trochu prudila a bála se, že přijde kontrola, ale štěstí mi přálo a nikdo nepřišel :D .
Knizsko, já mám rizikové a dostala jsem vycházky 4 hodiny denně. I když jsem bojovala za neomezené, doktor mi je nedal. Ale vím o holčinách, které chodí k jinému doktorovi a neomezené vycházky mají. Je to totiž jen na tom doktorovi, když to bude cvok, tak dopadneš jako já. Nic jiného mi teď nezbývá, než to porušovat :( . Když je venku tak krásně, nelze sedět pořád doma na zadku.
Mějte se hezky, pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.09 12:38

Pavli , klidový režim nikdo nenařizoval :wink: Ale u Míšu jsem z toho byla fakt děsně zdeptaná a snažila jsem se aspoň polehávat, když přišel manžel domů. A pak jsem taky brečela, že se nám Míša narodí nedonošený 8O Jak vidíš, nedonošenec nebude vážit 3,95 kg :wink:

Ale to magnésko bys klidně mohla, ono je to takovým stylem, že pokud nepomůže, neublíží :wink: A taky mi to můj gynekolog vysvětloval, že tvrdnutí je taky proto, jak roste děloha. A taky mám zjištěné, že se u mě tvrdnutí objevovalo v souvislosti s pohyby miminka.

Iviqv , jo třeba bude mírná zima, já jela do porodnice 28.12. v sandálech :lol: :lol: :lol: Jednak jsem se do bot vydala jen tak tak a pak už jsem si při kontrakcích doma boty nějak ani nezvládala obout :lol:
Jinak jsem dvě těhotenství přežila v normální zimní bundě do „áčka“, ale obávám se, že už má to nejlepší za sebou :roll: a nositelná moc není. Leda tak na procházky do lesa :wink: No, uvidíme, abych za ni ještě nebyla vděčná :lol:

Tak se mějte, já jdu na špenát. M. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
27.7.09 14:23

ahoj, tady je zase vylidněno :D
je vidět že si všichni užívaji venku.Malej ještě chrní tak jsem zaskočila.
Dneska jsme si s kámoškama a dětma objednali 4 denní dovolenou v jednom penzionu, tak doufám že to vyjde a někdo z nás neonemocní.
Mírnou zimu bych taky brala.Ať můžem hezky jezdit s kočárkama venku.
Jinak co do té doby budu nosit, to je teda ve hvězdách :lol:
Pohyby pořád nic.Asi se málo pozoruju, nebo je mimi nějak lenivé :D
Tak se zatim mějte, manžel si na zítra naplánoval grilovačku , tak jdu naložit nějaké maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.7.09 14:55

Ahoooj,

Sylvi , ségra mi dělala 3 tabulky co čekáme a všude vyšel kluk, takže se tak nějak na něj začínáme připravovat… Celý víkend jsme přemýšleli nad jménem, ale na nic jsme nepřišli… jsem už nešťastná z toho…

Viki , pohyby ještě necítím, nebo o nich nevím :D

Petul , jak už jsem ted psala, já zase doufala v holčičku, ale jak říkám asi to bude chlapeček a jméno ne a ne vymyslet… :roll: Mě bříško začíná teprve vylézat, ted mám problém, že když nemám pásek a stojím, tak kalhoty padají a když sedím, tak ho rozepínám - nemůžu dýchat :D tak to vidím taky na nějaké pohodlnější kalhoty…

Holky u nás je krásně… po práci frčím ke kamarádce na zahrádku… tak si užijte sluníčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.09 15:18

Alkyno , nám zase vyšla podle tabulky od Plzáka holčička :wink: Tak jsem zvědavá ještě víc. Já si teda stojím za klukem (už jsem si po 3 klucích nějak zvykla:lol: ), manžel za holčičkou, tak nevím, ale je fakt, že manželovi to skoro vždycky vyšlo :lol: Ale v jediné, v co doufám, že to spolu 2v1 do ledna ve zdraví přežijeme. Upřímně je mi to opravu šumák, co budeme mít :wink:

Kosatko , grilované masíčko :-) , taky bych si dala říct :wink: Jen u nás na zahradě to teď vypadá spíš na velkosklad s polystyrenem než na místo ke grilování :( To bude ještě trvat, než to celé zcivilizujeme :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
27.7.09 16:46

Díky za informaci ohledně neschopenky, já se smiřuju s několika hodinama děnně, doktorku skoro neznám, působí tak, nechce si přidělávat práci, navíc musim bejt ráda, že můžu bejt doma, když nemám žádný obtíže - ťuk, ťuk. Takže vyjednávací potíže nic moc. Holt to budu muset risknout a nedodržovat to, jinak by mi hráblo - navíc i když bydlím v Praze, u nás není ani malej obchod, nic, za vším musím busem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí