Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminkám veliká gratulace k miminkům ![]()
Mishuge,takový míry,pěknej cvalíček ![]()
I já se musím pochlubit,že se nám 5.2.2012 narodila krásná dcera Kristýnka,3540g a 49cm
Porod byl náročný a hodně bolestivý,musela jsem na revizi pod narkozu,ale máme to za sebou.Včera nás pustili domů a malá je prostě úžasná ![]()
kristy: Tobě taky moc gratuluji.. skvělé, že jste v pořádku a zvládly jste to
Tak přeji brzké zotavení..nejnáročnější pro mě byl první týden, pak už je to jen lepší a lepší.. Ona Magdalénka nebyla ani tak cvalíček, jako dlouhánka ![]()
Ahoj Guatrusko,zvládám v pohodě,malá je zlatíčko,umí si teda i řádně pobrečet,ale v podstatě stíhám všechno,co potřebuju
Pořád jsem před porodem řešila,jaký to bude,až si malou přivezeme domů a bylo to mnohem snažší,než jsem si myslela a moc si to s malou užívám
Bude jí šest týdnu a je neuvěřitelný,jak strašně rychle roste ![]()
Ahoj holky,
nám bude v sobotu 8týdnů,také jsem překvapená jak to letí ![]()
Nelinka je spokojené miminko,už se směje nahlas,když na ní dělám blbinky ![]()
Začíná být i dost vyčůraná… ![]()
A co se mě týče,zahojená ještě nejsem,do toho proběhl rozchod s jejím otcem,jsem moc ráda,ale jsem na malou sama,takže jsem dost nevyspalá..Ale bežte spát,když na vás ten adlíkek dělá „hau“ a směje se tomu
![]()
Ahoj holky,
Magdalénce je dnes 7týdnů
opravdu to šíleně letí. Já se cítím fyzicky dobře, sice ještě 6kg nahoře, ale to se časem poddá.. Princezna dává občas zabrat, ale jinak je to Poklad. Zatím toho moc nestíhám.. pořád je to dokola kojení, praní, žehlení, vaření, uklízení.. a pak taky procházky s kočárkem, které mám nejradši a malá taky ![]()
Veronika: ten rozchod musel být náročný.. neumím si představit být s malou sama, i když my máme dost často v práci.. někdy i 3dny v kuse.. tak jsme si taky zvykly to zvládat samy. Drž se..
Mishuge,to máš pravdu,je to pořád dokola,ale zvládám,takže dobrý.Spíš se malá naučila uklidnovat u prsa,nebo já jí to spíš naučila,ale je to jediný,co pomáhá,když má záchvat pláče
Takže mi přijde,že jí mám u prsa pořád
Ale jsou to prdelky
Tatínka máme taky pořád v práci,takže jsem s malou hodně sama,ale aspon člověk ví,že večer přijde domů.A když už má volno,tak opravdu hodně pomáhá.Neumím si to představit jako VerčaNel,být na všechno úplně sama,jak jsi ten rozchod zvládla?
Tak s tím nestíhám souhlasím,jediné plus,že jsem vyběhala všechny kila,nahoře mám už jen 0,2 ![]()
Už v těhotenství jsem na to byla sama…Tedy ne úplně,mám naprosto úžasnou maminku a přátelé,ale co se ze strany přítele týče,nikdy nepomáhal…V 8.měsíci mi dal v záchvatu vzteku ránu do bříška,pokoj pro malou jsem dělala sama…Po příchodu z porodnice mě nechal dělat vše a to i přes veliké bolesti,koukal na mě jak tady makám a seděl u PC.Jsem vlastně ráda,že je pryč!Spíš to bylo,jako bych se starala o další dítě!
Jejda Verčo, tak to potom chápu ten rozchod.. opravdu je lepší být s princeznou samy než tohle. Takový chlap je vám k ničemu.. Taky mi hodně pomáhají rodiče, hlavně v těch začátkách kdy mi ještě nebylo dobře to moc pomohlo:) Super, že Ti jsou oporou..
S těmi kily to máš dobré.. já ale přibrala v těhotenství 20, a tak mi ještě 6kg chybí.. věřím ale, že časem to půjde. Jím podle chuti, jen se snažím nějak extra nepřejídat a chodím na procházky.
kristy: s tím kojením máš pravdu, taky mi někdy přijde, že nic jiného nedělám.. Magdalénka někdy pije půl hodiny i déle a když je vzhůru, tak by chtěla pořád. Hlavní je, že dobře přibírá, tak jsem moc ráda, že jí to mlíčko ode mě stačí a nemusíme dávat umělé..
Holky,v tomhle vám závidím
Já mám mléka málo,takže dokrmuju a aby toho nebylo málo,i vpáčené bradavky,takže jedině s kloboučkama(i když se už asi 3krát chytla bez nich),příjdu si jak když jako matka stojím za prd…nemůžu jí pořádně dát to co se ode mě čeká
Ale jinak má vše,snad i spostu věcí navíc ![]()
Máme se daleko lépe bez něj,i když si můj otec myslí opak…podle něj potřebuje dítě oba rodiče…To je pravda,ale kde je psáno,že to musí být biologický otec???!!!
Až bude starší,povím jí o něm a nebudu jí bránit ho vídat,pokud bude sama chtít,teď je ale mojí povinností jí chránit ![]()
Verčo,já taky kojím přes kloboučky kvůli vpáčeným bradavkám,to není žádná katastrofa,z toho si nedělej hlavu.Naopak já si to nemůžu vynachválit,nehrozí poranění bradavek a i přikládání malý k prsu je mnohem jednodušší.V porodnici mi dali kloboučky až druhý den po porodu,za ten jeden den,jak jsem si malou pořád přikládala,abych měla mlíko,jsem měla bradavky popraskaný do krve.S kloboučky nám to šlo hned parádně,malá se krásně chytla a mlíko se udělalo raz dva.Třeba mojí ségře se mlíko vůbec neudělalo,má dva kluky,tři roky a týdenního a nemyslím si,že by jim něco chybělo,starší byl a je zdravej jak řípa,i když vyrostl na UM a u mladšího to určitě nebude jinak.Já taky vyrostla na Sunaru a jsem a vždycky jsem byla zdravá a marodila minimálně.Samozřejmě je MM to nejlepší,hlavně nic nestojí,ale dneska už je UM na takový úrovni,že bych se tím tak netrápila.Hlavní je,že miminko prospívá a nic mu nechybí.
Jinak Tě obdivuju,jak to zvládáš bez otce dítěte,musí to být těžký,i když máš zaplatpánbůh oporu v mamince.
Tak co maminy, od ledna už to máme půl roku, jak s našima drobečkama zápasíte?
Já se málem rozbrečela, když jsem pročítala od začátku tuhle diskuzi, už to snad ani není pravda ![]()
Moje Nel má dnes už 7,5kg a asi 68cm, už se odráží v chodítku, krásně si drží lahvičku s pitím a baštíme přesnídávky
Náušničky už máme také za sebou a jsme (ona
) den ode dne krásnější
Už říká „mama, baba, ham, ňam, ble, ne, hele, není…“…No,mám to ale šikulku.
Tak nám povyprávějte o svých Ledňáčcích ![]()
Ahoj,
my zápasíme celkem v pohodě. Máme 8,6kg a 67,5cm. Chodítko používat nemůžeme, Jakoubek se mi narodil s vadou Pes Equinovary, takže máme dlažky na nožičkách. Ale ty nám nevadí a už i s nimi začínáme pomalinku lézt… už se umíme odrážet trochu dopředu, jinak couváme. Zatím je plně kojený takže žádné příkrmy nemáme. A co se týče mluvy tak jen ta klasika mama, baba, tata
krásně sedíme (když ho tedy posadím) ale už i vydrží dlouho v kočárku a když nechce tak si lehne a spí ![]()
Tak takhle jsme na tom my ![]()