Poradna duly
Jana Čurdová
Aramis , on už se předčasně slavil můj svátek, tak proto ta bonboška.Jak jsem psala že jdeme k nim, že švagrová má narozky, tak oni mi zrovna taky popřejou.
Já si to pak v klidu a podle svých představ oslavím s našima a svou rodinkou.
Teo , zubaře ti teda nezávidím.Bojim bojim.
Za hoďku něco slupnu a mažu do školky.
chocholka píše:Gav , žádný krám je ta nej varianta.
No a tak mi poraďte, co mam dělat já. Máme krám přímo před barákem a otevřenej dlouho, takže když náááhodou doma nic neni, neni problém zaběhnout. ![]()
No a dneska byl Honza na velkym nákupu v tescu a přivez mi šest 86% čokošek se slovy: „ne že to sežereš za tejden!“
Měli je totiž v akci za asi 25Kč. Jupí!
Jinak všem ahoj!
Já mám kousek od baráku Hypernovu + Interspar, tak jedině musím chodit do OBi tam snad nic nemají ![]()
Ještěže nejím čokolády ![]()
Máju , ty jsi asi ztracený případ. Krám před barákem a manžel kupující čoko je ta nejhorší kombinace.
Jedině mě napadá, odstěhovat se ke Gavotce.
MisaN píše:
Lendik - prosím prosím, když jsi přes ty mzdy. Jaký průměr se mi bude počítat na dovolenou ? TEn před mateřskou nebo jen ze základu za min. čtvrtletí? Já teda budu čerpat až v červenci, takže mi za tohle čtvrtletí něco naskočí, ale žádná sláva… Děkuji
Průměr na dovolenou se bere vždy z předchozího čtvrtletí. Takže, jestli začneš v červenci a v období duben-červen máš nějaký příjem, tak z něho. Jestli ne, tak se počítá pravděpobodný průměr, který by jsi asi tak mohla mít…
dočítám, byli jsme plavčit
befana píše:
MisoN: já myslím,že z průměru před nástupem na mateřskou.ale ruku do ohně za to nedámJináč mateřská: v pátek mi konečně přišla za březen,a poslali do dohromady i za duben. Takže mě to vždy posílaj s ukrutným zpožděním po 2měsících,stejně jsem měla i leden a únor.děs!!!
jo, když se s něčím opozdí úřady, tak je vše v pohodě. Nedej bože, když se to stane obyč člověku nebo firmě…oheň na střeše, úroky, penále, poplatky ![]()
MisaN píše:
Befi: díky, já si to taky myslím, ale tady nikdo nic neví a co jim neukážu v zákoně, to mi nezaplatínapř. vůbec nevěděli že mám nárok na dovolenou když mám mateřskou. Stačilo ukázat zákon a dostala jsem to zaplacené
tohle nechápu. Já taky nevím všechno, ale tohle jsou takový základní věci !!!
u nás dopoledne bouřka a pršelo.. teď je zataženo!
zítra snad už budeme zamklé.. tak myslím, že všichni kdož jsou v tabulce.. tak budou mít přístup tudíž i Bef.. a nově Tika.. že to říkám správně GAV?
mě přišli dva balíčky z MMB a super! sněžně bílé kalhoty s býdýčkem scamp! dala jsem je prát a co myslíte??? začlo něco modře pouštěT!!!
tak honem vyndat a vymáchnout naštěstí mám savo perex.. tak jsem to trošku namočila a super!!!! jen bodýčko asi mělo u krku fleky.. ale oni nebyli fakt vidět.. a teď tam jsou modrý kolečka! no snad to zmáknu taky savem.. jen ťupíkat a odstranit!
jsem holt kráva! kdybych byla aspoň mladá! ale jsem starý trdlo! no jo!
malej chrní!
asi mu už ten sporťák nechám.. a poprosím mamku aby mi ušila něco pod něj! vezmu vložku ze zavinky.. jak psala GAV a potáhneme jí látkou! jen se nemůžu mamině dovolat! zajela bych tam.. Luděk v lese.. ach jo! se picnu! je tam teď furt!
HOLKY MANŽEL DOVEZL MALÝMU NA TEN EXÉM KONOPNOU MAST! JE PŘÍMO PSANÁ NA EXÉM OD NAROZENÍ! CO MYSLÍTE?????? PREJ SE TO ZE ZAČÁTKU ZHORŠÍ.. ALE PAK PREJ TO ZABÍRÁ! MÁM TO ZKUSIT? MAJUŠKO A APRI??
![]()
chocholka píše:
Apri , máš pravdu. Já hlavně potřebuju aby se stáhnul žaludek a sladkého se vzdát umím.Důležitá je i pravidelnost.U nás už začíná vylézat sluníčko.
Taky potřebuju, aby se mi stáhnul žaludek, ale bez vzdání se sladkého
, bez toho umřu (láduju se tu listovým šátečkem s pudinkem, páč jsem úplně vyřízená)
CutisHelp řada mimi je speciálně zaměřena k péči o přecitlivělou novorozeneckou a dětskou pokožku zejména při projevech kožních problémů a onemocnění. Přípravky lze také používat jako velice kvalitní a šetrnou kosmetiku k běžné péči a ochraně pokožky dětí od narození.
CutisHelp mimi EKZÉM konopný krém 75 ml
Aktivní složka: Klíčovou složkou přípravku je patentově chráněný extrahovaný olej ze semen technického konopí (15% hmotnosti náplně), který se vyznačuje vynikajícími protizánětlivými, antibakteriálními, výživovými a regeneračními vlastnostmi. V kombinaci s dalšími přidanými látkami vytváří vysoce účinný komplex pro šetrné ošetření dětské kůže při ekzému i dalších kožních projevech.
DoporučenÁ APLIKACE při: - atopickém ekzému, kontaktní dermatitidě, solární dermatitidě, kopřivce a dalších kožních projevech alergického původu
Charakteristika: Hypoalergenní krém k péči o kojeneckou a dětskou pokožku při ekzému a projevech kožní alergie. V optimální koncentraci obsahuje extrahovaný konopný olej, který společně s dalšími aktivními látkami napomáhá k výraznému zklidnění, příjemnému průběhu aplikace a hloubkové regeneraci kůže. Struktura krému je svými vlastnostmi podobná kožnímu mazu a tím nahrazuje funkce narušené přirozené kožní bariéry, velice dobře se vstřebává, kůži intenzivně hydratuje, zlepšuje její elasticitu a dodává buňkám potřebnou výživu pro zajištění jejich správného vývoje a funkcí. Krém postupně zlepšuje celkový stav kůže a posiluje její imunitní odolnost vůči vlivům alergenů; tím významně redukuje vznik akutních stavů a svými antibakteriálními vlastnostmi aktivně zabraňuje vzniku nežádoucích infekcí při rozškrábání postižených míst. Složení krému je nadstandardně dobře tolerováno i tou nejcitlivější novorozeneckou pletí, je k ní naprosto šetrné a pravidelným ošetřením úspěšně udržuje její zdravý vzhled a bezproblémové stadium. Vlivem konkrétní odrůdy konopného semene se jednotlivé šarže stejného produktu mohou lišit zbarvením vzhledem k přirozeným vlastnostem extrahovaného oleje.
Použití: Krém nanášejte na potřebná místa nejméně dvakrát denně. Při zhoršeném stavu kůže doporučujeme aplikovat častěji podle individuální potřeby, a to především z hlediska udržení příjemné vláčnosti a elasticity kůže. Pro komplexní péči doporučujeme další vhodné přípravky CutisHelp mimi, neboť nedráždí citlivou kůži, podporují její zklidnění a udržování klidového stavu:- pro mytí při koupeli nebo u větších dětí při sprchování použijte konopnou mycí emulzi na tělo a vlásky a následně do kůže celoplošně vtírejte konopný tělový balzám; - do koupele je možno dětem od narození přidávat bez obav i olejovou pří:,–(u konopnou koupel BALNEA z řady zdravotní kosmetiky, která rychle ulevuje od svědění a vytváří na kůži příjemný film.
Přípravky CutisHelp mimi NEOBSAHUJÍ ŽÁDNÉ NÁVYKOVÉ ANI HALUCINOGENNÍ SLOŽKY, nepoužívají se v nich žádné dráždivé konzervační příměsi a barviva, jsou šetrné a pro dětský organismus zcela bezpečné.
Veškeré receptury produktů CutisHelp jsou vytvářeny týmem lékařů a farmaceutů tak, aby vyhovovaly náročným potřebám postižené a přecitlivělé pleti. K základní aktivní látce (extrahovanému konopnému oleji) špičkové farmaceutické kvality se jsou přidávány nedráždivé především lékopisné komponenty, čímž je zajištěna nadstandardní snášenlivost všech produktů.
http://www.lekarnaparizska.cz/…kzem_LRG.jpg /> díky za radu!
Lendik píše:
Neboro - krásní kluci
Děkuju-…
Nemůžu si pomoci, všechny dětičky jsou tu krásné..
Dneska jsem potkala bývalou kolegyni z práce, má týdenního chlapečka…jsem na něj koukala jak zjara…a zase to na mě přišlo
ještě bych chtěla prdolku..pokud možno holčičku… ![]()
chocholka píše:
Holky, co tu sladkého bylo jsem snědla.A nic si kupovat nebudu.V tom našem vesnickým krámě toho moc není nebo je to drahý.
Chocholko, tak držím palce, abys to vydržela. To já taky vše sežeru, aby jako nebylo žádný lákadlo…a pak jdu a nakoupim pro nečekané návštěvy. Jenže oni žádné nechodí… ![]()
GAVOTTKA píše:chocholka píše:Tak u nas pro zmenu zadnej kram neni
Holky, co tu sladkého bylo jsem snědla.A nic si kupovat nebudu.V tom našem vesnickým krámě toho moc není nebo je to drahý.
to je u mě jedno, když není krám, tak si rozpustím máslo a do toho zamíchám cukr a granko (prostě něco jako krupicová kaše bez kaše hi hi)
Neboro jen se do toho pusť!
já jsem tedy nechala velký odstup mezi druhým a teď vojtíkem! dceři je 13 let! a musím říct, strááášně si to užívám!!!!! fakt! jen ty noci!!!! ![]()