Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JanaDaR píše:
@unuděná ale ano, jsou takoví lékaři a není jich málo. Zkouší to na sílu.
Myslíš, že kdyby měl lékař v péči dítě postižené po očkování a vyklepanou maminku, která se bojí dát jeho sourozence brzy očkovat, aby nedopadl stejně, že by jí vyhrožoval sociálkou a udáním? ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Ja chci taky vedet, co je NKÚ v souvislosti s očkovanim!
asi je to tajemství, zřejmě se to nedozvíme
@unuděná ano, jsou tací. Především dnešní situace je taková, že otázka očkování je plně v kompetenci PLDD, tudíž i když ti dá třeba neurolog doporučení k odkladu, PLDD se tím nemusí řídit. Je to jen na něm. Totéž platí u kontraindikací.
Možná by si místo toho plivani mohla napsat odkud jsi. Asi těžko budeš jezdit přes celou republiku.
@stinga Já už na to asi přišla!!! Zřejmě myslela nežádoucí účinky (NÚ). Aai tu zkratku psali na nějakém antivax webu a ona nevěděla, co to přesně je.
Napadá mě Nežádoucí Kontraindikační Účinky. Ale moc to nechápu. Zaprvé to není žádný termín, to si zakladatelka vymyslela a předpokládá, že si její vlastní zkratku všichni přeloží. A zadruhé, to, že první dítě mělo těžký průběh po očkování, neznamená, že ho bude mít i druhé. Vcelku si ale myslím, že problém s doktorem nebude v doktorovi, ale v komunikaci maminky.
@FlorenceF Jenkins píše:
Ja chci taky vedet, co je NKÚ v souvislosti s očkovanim!
Taky to chci vědět!
Jsou to NU a TN, tj. nežádoucí účinky a trvalé následky očkování a s ohledem na medializaci těžkých NU po očkování proti Covidu, které občas dokonce končí smrtí, je snad konečně všem jasné, že očkování nemusí být až taková snadná a bezriziková záležitost, jak to někteří pediatři podávají.
Pokud má zakladatelka špatné zkušenosti s prvním dítětem, tak je logické, že se toho bojí a rozumně to chce odložit na pozdější dobu, kdy bude dítě silnější a lépe se s tím vypořádá. Doktorka jí nemá co vyhrožovat a už vůbec jí nemá co říkat, co si to dovoluje. Dovoluje si přesně to, že se snaží maximálně chránit své dítě, byť má na to doktorka jiný názor. Pokud by za něco stála, takovou maminku by pochopila a snažila by se s ní najít nějaký kompromis, který by vyhovoval všem. ![]()
@Hannah92 znám respektující lékaře. Odkud jste? Bez toho těžko radit ![]()
Nahlásit tě nesmí, odmítnout péči také ne. Zda očkuješ je zodpovědnost tvá a otce dítěte, nám ostatním je houno po tom.
Pravda je, jak píše JanaDaR, že sociálka si vás může najít, ale to asi víš
Napiš odkud si. My byli zatím u dvou pediatrů (se zástupem u tří, kdy se řešilo očkování )a ani u jednoho problém. Jen jsem podepsala papír, že požaduji odložení. U jednoho sestra trošku vydírala, že prcek chytne spalničky a umře..ale doktor nad tim mávl rukou, že se bát fakt nemam ![]()
@AH píše:
Napiš odkud si. My byli zatím u dvou pediatrů (se zástupem u tří, kdy se řešilo očkování )a ani u jednoho problém. Jen jsem podepsala papír, že požaduji odložení. U jednoho sestra trošku vydírala, že prcek chytne spalničky a umře..ale doktor nad tim mávl rukou, že se bát fakt nemam
Jsem z Prahy
@jege píše:
Jsou to NU a TN, tj. nežádoucí účinky a trvalé následky očkování a s ohledem na medializaci těžkých NU po očkování proti Covidu, které občas dokonce končí smrtí, je snad konečně všem jasné, že očkování nemusí být až taková snadná a bezriziková záležitost, jak to někteří pediatři podávají.Pokud má zakladatelka špatné zkušenosti s prvním dítětem, tak je logické, že se toho bojí a rozumně to chce odložit na pozdější dobu, kdy bude dítě silnější a lépe se s tím vypořádá. Doktorka jí nemá co vyhrožovat a už vůbec jí nemá co říkat, co si to dovoluje. Dovoluje si přesně to, že se snaží maximálně chránit své dítě, byť má na to doktorka jiný názor. Pokud by za něco stála, takovou maminku by pochopila a snažila by se s ní najít nějaký kompromis, který by vyhovoval všem.
Děkuji za podporu, lépe bych to nenapsala.
![]()
@unuděná píše:
Pokud má dcera nějaké trvalé následky po očkování, tak předpokládám, že to dotyčný doktor ví, hlásil to na SÚKL a pokud s ním normálně komunikuješ, měl by tvé obavy chápat a vyjít co nejvíc vstříc. Mám pocit, jestli ta tvoje diagnoza „NKÚ“ má vůbec co společného s očkováním a dost možná patříš do kategorie rodičů co všechno vědí lépe, než lékař. Protože výhružky sociálkou jen kvůli odkladu očkování, tomu se mi ani věřit nechce.. Samozřejmě nechci zlehčovat případnou diagnozu dcery.
Věřit nemusíte, to je pouze váš problém.
@Hannah92 píše:
Věřit nemusíte, to je pouze váš problém.
Prozradíš jméno pediatra? Jsem taky z Prahy, tak jsem čistě zvědavá, o koho jde ![]()